AKP
AKP

“Yeşilyurt’umuz, Gastronomide İsminden Söz Ettirecek Zenginliğe Sahiptir”

27 Şubat 2021 Cumartesi 23:02
yesilyurtumuz-gastronomide-isminden-soz-ettirecek-zenginlige-sahiptir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 1.Uluslararası Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kongresinin açılış konuşmasını yaptı.

Yeşilyurt’un tarihsel ve kültürel miraslarının günümüzden geleceğe taşınmasını sağlayacak önemli projelerini Yeşilyurt’lularla buluşturmaya devam eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçe genelinde başarıyla yürütülen projelerden dolayı Türkiye’nin farklı kentlerinde ki üniversiteler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri tarafından düzenlenen programlara katılarak, yapılan yatırımları anlatmaya devam ediyor.

Zoom uygulaması üzerinden online gerçekleştirilen 1.Uluslararası Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kongresinin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bu kongrenin hazırlanmasında emeği bulunan Düzenleme Kurulu, Bilim ve Danışma Kurulu, Koordinatörler, Katılımcılar ve takipçiler olmak üzere herkesi saygıyla ve muhabbetle selâmlıyorum. Gastronomi ve buna bağlı olarak turizm alanında verimli sonuçlara yol açması temennisiyle kongremizin hayırlı olmasını dilerim! Konusu her ne olursa olsun, kültür ve turizme katkıda bulunan her çalışma övgüye lâyıktır. Bu kongrenin de son derece değerli ve övgüye lâyık olduğunu belirtmek isterim. Son yıllarda gerek fiziksel gerekse de tarihsel, kültürel, sosyal, eğitim, çevre ve sportif yatırımlarla çehresi ciddi seviyede değişen Yeşilyurt’umuzdaki büyük değişimi anlatma ve aktarma fırsatı sunan herkese Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’tan selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum.” dedi.

Yeşilyurt’un tarihi eserleri ile yöresel lezzetlerinin tanıtımı için dev yatırımlarda bulunduklarını sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ Son açıklanan nüfus rakamlarına göre 23 kentimizden daha kalabalık bir nüfusa sahip Yeşilyurt’umuz, tarihsel ve kültürel zenginlikleriyle ülke turizmine çok önemli katkılar sunacak bir potansiyele sahiptir. Bildiğiniz üzere Malatya, dünyanın kayısı başkentidir. Buna ek olarak Yeşilyurt’un dalbastı kirazı da meşhurdur. Malatya’nın ve doğal olarak Yeşilyurt’un kendine has bir yemek kültürü vardır. Bulgur, bizim sofralarımızın baş aktörüdür. Malatya’nın şu anda toplam dokuz adet tescilli ürünü vardır. Bunlardan üç tanesi Yeşilyurt’a aittir: Kiraz, Kiraz Yaprağı Sarması ve Banazı Karası Üzümü. Bunlara ek olarak “İçli Köfte, Analı Kızlı Köfte, Yeşilyurt Tandırı, Malatya Bulguru, Malatya Kurabiyesi, Yeşilyurt Fırın Tava ve Üzüm Teveği”nin tescilleri için de büyük mesafe almış durumdayız. Yani Malatya ölçeğinde gastronomi alanında Yeşilyurt’un payı büyüktür. Erişte, mantı, üzüm yaprağı sarması, kuru dolma, tarhana, kömbe, ev baklavası ve diğer yemeklerimizi de burada anmadan geçmek olmaz. Kayısı, kiraz, beyaz kiraz, vişne, incir, şeftali, dut ve karadut reçellerimizle bu alanda markayız. Bu kültür, globalleşmenin etkisiyle ne kadar zorlanırsa zorlansın, evlerimizde yaşamaya devam etmektedir.” diye konuştu. 



Haber okunma sayısı: 1435

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ