AKP
AKP

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN ‘19 MAYIS’ YARIŞMASINA MALATYA VE FARKLI KENTLERDEN 412 GENÇ KAT

19 Mayıs 2020 Salı 18:46
yesilyurt-belediyesinin-19-mayis-yarismasina-malatya-ve-farkli-kentlerden-412-genc-kat

“Gençlerimizin Yüreklerindeki Vatan Aşkı, Gurur Verici” Yeşilyurt Belediyesinin 101’nci yılı kutlanan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere yönelik düzenlediği ‘Haydi Gençler, 19 Mayıs Videonu Çek, Bize Gönder’ yarışması büyük ilgi görürken, Malatya ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gönderilen 412 adet birbirinden değerli ve özel görüntüler arasından dereceye girenler belli oldu.

YARIŞMAYA TOPLAM 412 GÖRÜNTÜ GÖNDERİLDİ

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya Malatya ve Türkiye’nin farklı kentlerinden katılan gençler, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919’un önemi, Milli Mücadele Ruhu, vatan ve memleket sevdalarını anlatan çok değerli çalışmalarını yesilyurtbld44@yaani.com e-mail adresine gönderdiler.Yoğun ilgi gören yarışmaya toplam 412 görüntü ulaştı.

DERECEYE GİREN GENÇLER BELİRLENDİ

Jüri heyeti tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından birinci Emine Bertan, ikinci Orhan Tolga Balarısı, üçüncü Emre Akça, dördüncü ise Şevket Aldemir oldu.

Yarışmada birinci olana 2000 TL, ikinci olana 1.000 TL., üçüncü olana 500 TL., para ödülünün yanı sıra mansiyon dalında dereceye girenlere ise farklı hediyeler gönderilecek.

“GENÇLERİMİZİN YÜREKLERİNDEKİ BAYRAK VE VATAN AŞKI, HEPİMİZİ DUYGULANDIRDI”

Malatya ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gönderilen 412 görüntünün yer aldığı ‘Haydi Gençler, 19 Mayıs Videonu Çek, Bize Gönder’ yarışmasına gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919’da başlatılan Milli Mücadele ruhu, yüreklerimizde çok müstesna ve özel bir yerdedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yakılan istiklal meşalesiyle özgürlüğünü tüm dünyaya bir kez daha yansıtan kahraman ecdadımızı saygıyla, minnetle yâd ediyoruz. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz ise aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hiç şüphesiz teminatıdır. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmalarına, milli mücadele ruhuyla hayatlarına yön vermelerine, şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatan topraklarına ilelebet sahip çıkmaları içinde elimizden geleni yapıyoruz. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Bizler de Yeşilyurt Belediyesi olarak gençlerimize çok önem veriyor, onların kendilerini donanımlı yetiştirebilmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Gençlerimizin, ecdat yadigarı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu çerçevede; gençlerimize sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal alanlar kazandırmak için toplumda farkındalık yaratan hizmetlerimize bir yenisini daha ekledik.Gençlerimizin gözünde 19 Mayıs’ı, Milli Mücadele Ruhunu, vatan ve bayrak sevdasını görebilmek adına düzenlediğimiz ‘Haydi Gençler, 19 Mayıs Videonu Çek, Bize Gönder’ yarışmamızın yoğun ilgi görmesi hepimizi ziyadesiyle memnun etmiştir.Her biri ayrı bir değerli ve özel olan toplam 412 görüntüyü bize ulaştıran tüm gençlerimize Yeşilyurt’tan selam ve saygılarımı iletiyorum. Gençlerimizin yüreklerindeki vatan ve bayrak sevdasını çok özel görüntülerle görmek hepimizi onurlandırmıştık. Gençlerimizin İstiklal şuuruyla yetiştiklerini bu vesileyle bir kez daha görmek hepimizi gelecek adına

umutlandırmıştır. Dereceye giren tüm gençlerimizi en kalbi duygularımla tebrik ediyor ve kutluyorum.“ diye konuştu. 



Haber okunma sayısı: 1815

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER