AKP
AKP

YENİDEN REFAH PARTİSİ KAR, KIŞ DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM.

19 Şubat 2020 Çarşamba 19:05
yeniden-refah-partisi-kar-kis-demeden-calismaya-devam

eniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım ve yönetim ile birlikte Yeşilyurt un Tohma Köyünde halkla bir araya gelerek dertlerini dinledi.. Başkan Yıldırım Burada Yaptığı Konuşmada; Bizim amacımız, Halkımıza hizmet etmek maddi ve manevi her türlü sıkıntılarında kurtarmak, Yaşana bilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmaktı

Başkan Yıldırım; akabinde yapığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Elazığ’da ve Malatya’mızda bir deprem yaşadık, bu vesile ile tekrar hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum, evet ülkemizde bir deprem gerçeği var, depremin ne zaman olacağını bilemeyiz ama tedbir ala biliriz, hasar tespitlerinin bir an önce sonuçlandırılıp mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. İvedilikle dikey mimariden vazgeçilip yatay mimari ile inşaatlar yapılmalı, şu anda Valiliğimizin hesaplandığı son rakamlara göre üç binin üzerinde ağır hasarlı binaların olduğu, bunlarında bir an önce yıkılıp Vatandaşlarımızın yaşayabileceği daha sağlam, konutların hızlı bir şekilde yapılması lazım. Yıldırım devamında; Memleketimizin diğer bir sorunu işsizlik ve hayat pahalılığıdır dedi.

Bununda önüne geçebilmemiz için hızlı bir şekilde köylere el atılmalı, tarım ve hayvancılık ciddi anlamda desteklenmeli, köyden kente göç durdurulmalıdır ve şehirlerdeki yığılmalar bu şekil bertaraf edilmelidir, bakın yıllar önce Malatya’mızda haşhaş ekimi yapılmaktaydı Bu bitkimizin tekrar üretilmesini talep etmekteyiz. Haşhaş üretildiği zaman soğuğa dayanıklı hünnap üretildiği zaman, kekik, lavanta gibi alternatif tıpta kullanılan bu türden bitkilerin 200 cc lik miktarı 250 – 300 Bin liraya satılan bu türden bitki yağlarının bir an önce Malatya’mızda ve Ülkemizde desteklenip üretilmelidir Malatya’mızın toprak yapısı bu türden bitki yetiştiriciliğine uygundur.

Şeker pancarına uygulanan kota kaldırılmalı, 2019 yılı kasım ayında biz Rusya’da 1400 Ton şeker ithal etmişiz. Bu nasıl bir çelişki bir an önce bunların düzeltilmesi ve üretime geçmemiz lazım.
Bunlar üretildiği zaman ne olacak fabrikalarımız çalışacak, istihdam olacak üretim ile beraber ekonomi düzelecek ve ihracatımız olacak sonuç olarak büyüyen ve güçlenen ekonomimiz olacak. Böylelikle işsizliğin önüne de geçmiş olacağız. Üzerine basa, basa tekrar vurguluyorum tarımsal üretime gereken önem verilmeli, kotalar kaldırılmalı üreticimize ve çiftçimize gerekli destekler, teşvikler verilmeli, üreticilerimize gerekli bilgiler verilip donanımlı bir hale getirilmelidir.
Başkan Yıldırım; Diğer bir sıkıntıda beyler deresi viyadüğüdür, bu yol doğu ile batıyı bir birine bağlayan tek yoldur maalesef alternatifi de yok. Allah muhafaza depremde zarar görmüş olsaydı, ülkemizin doğu ve batıyla olan teması kopacaktı, 1. 2. Ve 3 cü Organizeler geçiş olmadığında fabrikalar duracak ve ciddi manada ekonomimi zi zarar uğrayacaktır.

Başkan Güder: “MHP’de Görev Ehline Verilmiştir”
Başkan Güder: “MHP’de Görev Ehline Verilmiştir”
Bizde diyoruz ki beyler deresi viyadüğünün bir an önce çok acilen alternatifinin yapılması lazım, bunlar bizim ortak problemlerimiz biz söylüyoruz ki yetkililer bir an önce tedbir alsınlar ve çözüm üretebilsinler.
Yıldırım konuşmasında dile getirdiği diğer bir sıkıtımız sulama suyu sıkıntısı olduğunu belirti, yaz aylarında sulama ile alakalı ciddi sıkıntılarımız var bizlere sürekli bunlar söyleniyor, Barajlarımız var iyi hoşta bu Yazıhan, Akçadağ ve Malatya ovası bu sulardan ne kadar faydalanılıyor, üzülerek görüyoruz ki bazı köylerimizde kanalizasyon şebekeleri delinerek sulama yapılıyor bunların önüne geçilmeli barajlardaki sular kanallarla adaletli bir şekilde çiftçiye ulaştırılmalıdır.
Bizim siyasi görüşümüz ve politikamız şudur ki kim faydalı, güzel işler yaparsa her daim yanındayız ve destekliyoruz, takdir ve teşekkür ediyoruz, kimde yanlış yaparsa karşısında olacağız ve yaptığı yanlışları da yüzlerine çekinmeden söyleyeceğiz.
Aynı şekilde de yapıcı muhalefet izliyoruz, hükümetimizin içinde yapılan yanlışları dışarıda görerek kendilerine ileteceğiz, bakın burada yanlış yapıyorsunuz diyeceğiz, kamuda ve sosyal hayatta yaptıkları güze işleri de takdir edip teşekkür edeceğiz.
Bakın bundan 20 yıl önce başörtüsü yasağı vardı kızlarımız okuyamıyorlardı, kamudaki olanaklardan faydalanamıyorlardı, şimdi bu problem ortada kalkmıştır kızlarımız başörtüleri ile okuya biliyorlar hâkim, savcı, avukat, öğretmen oluyorlar, milletvekili eşleri, vali eşleri ve dahası bakan oluyor devleti yönetiyorlar, bundan dolayı da hükümetimize teşekkür ediyoruz,
Geçenlerde Sn Cumhur Başkanımız televizyonlardaki bazı dizler den rahatsızlık duyduğunu dile getirmesi bizi de memnun etmiştir
Her zaman bunlardan yana ne kader dertli olduğumuzu her ortamda dile getiriyoruz, gerekli adımlarında hızlı bir şekilde atılmasını da bekliyoruz.
Öte yanda İstanbul sözleşmesindeki bazı maddelerinden dolayı mağdur olan ailelerin yıkılan yuvaları gördüğümüzde de yapılan bu yanlışlardan ötürü bu sözleşmenin bir an önce yırtılıp atılmalı kesinlikle iptal edilmelidir diyoruz ve bunu da her seferinde kendilerine de söylüyoruz ve de iletiyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.. 



Haber okunma sayısı: 2278

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER