AKP
AKP

YAPILACAK DEPREM KONUTLARININ AYRINTILARI BATTALGAZİ’DE ŞEKİLLENDİ

16 Şubat 2020 Pazar 22:26
yapilacak-deprem-konutlarinin-ayrintilari-battalgazide-sekillendi

“5 Bin Kalıcı Konut Sene Sonuna Kadar Teslim Edilecek” Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in ev sahipliğinde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ve Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay’ın katılımıyla bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan’ın katımlıyla bir istişare toplantısı düzenlenerek, 6.8’lik Elazığ depreminin ardından Malatya’da en fazla etkilenen Battalgazi, Pütürge ve Doğanyol ilçelerindeki son durum masaya yatırıldı. Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan ve yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, depremden zarar gören ilçelerdeki yapılan çalışmalar ve yapılacak olan yatırımlar ele alındı.

BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ BÖLGEMİZE 2 BİN 350 KONUT YAPILACAK”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçeye 2 bin 350 tane konut yapılacağını ve Gelincik Tepesine yapılacak konut sayısının artırıldığının altını çizdi. Başkan Güder, “Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Pütürge, Doğanyol Belediye Başkanlarımızın iştiraki ve Çevre Şehircilik İl Müdürümüz ile bir toplantı düzenledik. Biliyorsunuz 24 Ocak’ta Elazığ merkezli olan bir deprem yaşadık. Depremin yaralarını çok şükür devletimizin büyük desteğiyle milletçe sardık ve sarmaya da devam ediyoruz. Deprem sonrası Malatya’mızda ağır, orta ve hafif hasarlı binalarımız var. Yıkılan ve acil yıkılması gereken binalarımız var. Battalgazi ilçesi olarak bin 860 tane ağır hasarlı binamız var. Şu an tetkikler devam ediyor. Bin 680 orta hasarlı binamız var. 80 tane de yıkılmış ve acil yıkılması gereken binamız var. Toplamda ağır ve orta hasarlı 3 bin 620 tane binamızı şuana kadar tespit ettik. Şuan yapmış olduğumuz planlama neticesinde Battalgazi bölgemize 2 bin 350 konut yapılacak. İnşallah bin 500 civarında konutun Orduzu Gelincik tepesi bölgesine yapılacak. Gelincik Tepesi’ne yapılacak olan konut sayısı artırıldı. Bu konuda başta AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık hanım efendi başta olmak üzere Milletvekillerimizin girişimleri neticesinde konut sayısı 526’dan, bin 500’e çıkarıldı. 500 konutumuz Eskimalatya Meydanbaşı mahallesine yapılacak. 350 konutumuzda köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerde yapılması planlanıyor. Tabi buradaki rakamlarda farklılıklar olabilir. Bazı bölgelerde yıkılan bölgelerin yerlerinde dönüşümler uygulanabilir. Bunları Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Belediye olarak değerlendirerek doğru olan ne ise onu uygulamaya çalışacağız” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÇALIK: “MALATYA’YA 5 BİNDEN FAZLA KONUT YAPILACAK”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise “Battalgazi Belediyemizde Pütürge ve Doğanyol Belediye Başkanlarımız özellikle 6,8’lik Elazığ ve Malatya’mızda yaşadığımız deprem sonrası yerleşim yerlerimizle ilgili çalışmalarımızı sayın bakanlarımızın yapmış olduğu çalışmalardan sonrası bir kez daha neler yaptık ve neredeyiz konularını tespit etmek amacıyla bir araya geldik. Ben öncelikle depremden sonra bizleri hiç yalnız bırakmayan bakanlarımıza İş İşleri Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza ve sonrasında da desteklerini esirgemeyen tüm bakanlarımıza ve bürokratlarımıza hassaten teşekkür ediyorum. Şehrimizi ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar 



Haber okunma sayısı: 1908

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ