canlı yayın

Vekil Beyazıt; 'Yağcımusa Göleti sadece Tokat’ımıza değil Türkiye’ye kazandıracak'

21 Aralık 2020 Pazartesi 19:36
vekil-beyazit-yagcimusa-goleti-sadece-tokatimiza-degil-turkiyeye-kazandiracak

Tokat AK Parti Milletvekili Yusuf Beyazıt, Musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak için, talvegden yüksekliği 56 m olan kilçekirdekli kaya dolgu tipinde içme suyu ve enerji amaçlı inşaa edilecek olan Tokat Dartaş Mehmet Karaca Göleti’nin 2020 yılı Kasım ayı içerisinde ihalesi tamamlanmıştır.

 Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizin verimli arazilerinin sulanması amacıyla başlatılan çalışmalar neticesinde; ülkemiz sınırlarında 500’er metre irtifada, 3 ovaya sahip tek vilayet olan Tokat’ımızda arazilerin sulanması için yapılan 307.726 m3 homojen dolgu tipinde inşa edilen Tokat Artova Yağcımusa Göleti; 487.000 m3 depolaması ile 1.240 dekar tarım arazisini sulayacak.


Tokat AK Parti Milletvekili Yusuf Beyazıt yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şunları açıkladı; yapmış olduğu Yazılı açıklamada şunları belirtti; Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizin verimli arazilerinin sulanması amacıyla başlatılan çalışmalar neticesinde; ülkemiz sınırlarında 500’er metre irtifada, 3 ovaya sahip tek vilayet olan Tokat’ımızda arazilerin sulanması için yapılan 307.726 m3 homojen dolgu tipinde inşa edilen Tokat Artova Yağcımusa Göleti;487.000 m3 depolaması ile 1.240 dekar tarım arazisini sulamak üzere işlemleri bitirilerek halkımıza hizmet vermeye başladı. Yapımı tamamlanan gölet ve sulama sistemleriyle ilimizin üretim kapasitesi artacak olup sadece Artova’mıza, Tokat’ımıza değil tüm Türkiye’ye ekonomik değer katacaktır.


Tokat AK Parti Milletvekili Yusuf Beyazıt, Ayrıca; Musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak için, talvegden yüksekliği 56 m olan kilçekirdekli kaya dolgu tipinde içme suyu ve enerji amaçlı inşaa edilecek olan Tokat Dartaş Mehmet Karaca Göleti’nin 2020 yılı Kasım ayı içerisinde ihalesi tamamlanmıştır. Tokat Dartaş Mehmet Karaca Göleti ile ilimizin 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak olup 22,2 milyon metre küp su biriktirme hacmine sahip alanı ile ilimize 10,8 milyon metre küp içme suyu sağlanacağını belirtti.


Dünya’nın Pandemi dolayısıyla zor günler geçirdiği bu dönemde, ülkemiz ve ilimiz heralanda olduğu gibi tarım alanında da yatırım ve faaliyetlere devam etmektedir. Yapılan faaliyetler ile bu zorlu süreçte vatandaşımıza destek olundu ve bu destek her daim devamedilecektir.

Tarımda modern ve kayıp olmadan, sulamayı yaygınlaştırma amacıyla, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak için Tokat’ımız ve ülkemizin birçok bölgesinde baraj ve gölet yapımlarına devam etmektedir.


Tokat AK Parti Milletvekili Yusuf Beyazıt, açıklamanın sonunda; Bu çalışmalardan ilimizin en fazla faydayı sağlaması ve sulanabilir araziye ulaşabilmesi için çalışmalarımıza var gücümüz ile devam edeceğiz.İlimize yapılan yatırımlar sayesinde ilimiz daha fazla gelişecek ve daha fazla modern bir şehir haline gelecektir. Tokat’ımız için yatırım faaliyetleri her alanda en iyi şekilde en iyi hizmeti almayı hak ediyor ve almaya da devam edeceğini ifade etti

Av. Yusuf BEYAZITAK Parti Tokat Milletvekili

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Gölet YusufBeyazıt


Haber okunma sayısı: 1958

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER