canlı yayın

Vali Gül, “Rumkale su sporlarının merkezi olacak”

12 Ekim 2019 Cumartesi 18:09
vali-gul-rumkale-su-sporlarinin-merkezi-olacak

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesindeki Fırat Nehri kıyısında tarihi ve doğal güzelliğiyle öne çıkan Rumkale'de “Su Sporları Etkinliği” düzenlendi. Vali Davut Gül burada Rumkale’nin su sporlarının merkezi olacağını kaydetti.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte katılımcılara hitap eden Gül, konuşmasına TSK tarafından yapılan operasyonlarla bölgenin barış ve kardeşlik yurdu olduğunu ifade ederek başladı. Barış Pınarı Harekâtı’nda mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve sivil unsurlara muvaffakiyetler dileyen Gül, şehit düşen asker ve sivillere Allah’tan rahmet, gazilere ise sağlık ve afiyetler diledi.

Gerçekleştirilen etkinlikle Rumkale’de su sporlarının yapılabileceğinin herkese gösterildiğini aktaran Gül, “Gaziantep’in de Rumkale’nin de her geçen gün üzerine koyarak geliştirdiği bir potansiyeli var. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine, milletvekillerine teşekkür ediyorum. Adalet Bakanımızın önderliğinde Rumkale’nin Türkiye ve Dünya ile buluşması yine Zeugma’nın Karkamış Antik Kenti’nin turizmle buluşması ile ilgili çok planlı bir çalışma yürütülüyor. Her geçen gün Rumkale’de ki bu güzelliklerin üzerine yenileri ekleniyor. Karkamış Antik Kentin gün yüzüne çıkmasıyla, Zeugma’nın eksikliklerinin tamamlanmasıyla beraber Zeugma’dan buraya kadar uzanan suyolunun Dünya’nın görmesi gereken bir turizm güzergâhı olarak tanıtılması ile beraber Gaziantep değerlerine değer katmış olacak” dedi.

Rumkale’yi koruyarak kullanmanın önemine de değinen Gül, “Bu noktada Halfetililere ve Yavuzelilere büyük bir görev düşüyor. Bu suyu, çevreyi, doğayı kirletmeden yapılanlara sahip çıkarak bunu gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin görevi” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye olarak tarihi bir günden geçtiklerini vurgulayarak, “Mehmetçiğimiz, ordumuz Barış Pınarı Harekâtı’yla Fırat’ın doğusunda. Onurluyuz, şerefliyiz, hem kendi sınırımızı hem Suriye sınırını korumak hem de güvenlik koridoru oluşturarak Suriyeli mültecilerin memleketlerine dönmesi için sefere çıktık, rabbim muzaffer eylesin. Mehmetçiğimin ayağına taş değmesin. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla aslında Fırat Kalkanı Harekâtı’yla, Zeytin Dalı Harekâtı’yla Fırat rahatladı. Türkiye’den gelen yüzücülerle, profesyonel dalgıçlarla, milli sporcularımızdan Derya’yla, Yaren’le, Sümeyye ve Sevilay kardeşimle bugün buradayız. Eğer Fırat Kalkanı olmasaydı bugün bunları konuşamazdık, Barış Pınarı Harekâtı tamamlandığında Fırat’ın doğusu güzelliğe kavuşacak, daha da güzel olacak” diye konuştu.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Fırat ve Rumkale’nin çok önemli bir değere sahip olduğunu aktararak, Rumkale’nin Dünya’da en fazla reklamı yapılan turizm merkezini bir parçası olduğuna işaret etti.

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, tam 17 yıl önce Gaziantep milletvekillerinin siyasete Rumkale‘den başladığını kaydederek, bölgenin tarımla, turizmle, taşımayla ve ticaretle gelişeceğini Ankara’da herkese anlatmaya çalıştıklarını hatırlattı.

Tüzmen, hiç kimsenin şehrin turizmin gözbebeği olacağını aklından bile geçirmediğini söyleyerek, Gaziantep’i bu noktaya getirmek için büyük gayret gösteren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yarışmalarda açık yüzme yarışında Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen 210 yüzücü kulaç attı, yarışma yaklaşık bir saat sürdü. Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyelerinin startını verdiği, 16 takımdan 352 sporcunun yarıştığı kano ve dragon bot yarışlarında 5 kilometrelik açık yüzme yarışması erkekler kategorisinde, 39 dakika 32 saniyeyle Gaziantep’ten katılan Yunus Ayvazoğlu birinci oldu. Yarışı, Gaziantep’ten katılan Muhammed Talha Eryılmaz 41 dakika 04 saniyeyle ikinci, 44 dakika 40 saniyeyle İstanbul’dan katılan Ömer Faruk Baysoy ise üçüncü tamamladı.

Açık yüzme yarışması kadınlar kategorisinde, İstanbul’dan yarışmaya katılan Nilay Erkal 44 dakika 05 saniyeyle birinci, 47 dakika 37 saniyeyle Gaziantep’ten katılım sağlayan Ekin Tuğ ikinci ve 1 saat 2 dakika 37 saniyeyle Adana’dan katılan Nilüfer Duman üçüncü oldu. Dragon yarışında Kaptan Demirbilek birinci geldi. Demirbilek’i Odeabank, Yavuzeli Belediyesi ve Oğuzeli Belediyesi takip etti.

Ali Komşusu, Flyboard Gösterisiyle Renk Kattı

Antalya'da 2012 yılından beri jet ski'yle flyboard yapan, bu alanda dünya üçüncülüğü ve çok sayıda Balkan şampiyonluğu bulunan Ali Komşusu tarafından gerçekleştirilen flyboard gösterisi ile devam eden etkinliğe, milli dalgıçlardan Derya Can, Yaren Türk’le, 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda Dünya 2’ncisi Sümeyye Boyacı ve 3’üncüsü Sevilay Öztürk katıldı.

Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen su sporları etkinliğinin müzikli kısmı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’ndan dolayı iptal edildi.

Yarışmalarda dereceye girenlere kupa ve madalyaları Vali Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve protokol üyeleri tarafından verild 



Haber okunma sayısı: 1570

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER