AKP
AKP

Vali Gül, “Öğrenciler ikamet ettikleri yerdeki okula kaydolacak”

09 Temmuz 2019 Salı 23:52
vali-gul-ogrenciler-ikamet-ettikleri-yerdeki-okula-kaydolacak

Gaziantep Valisi Davut Gül, 2018-2019 eğitim öğretim yılı yılsonu değerlendirme toplantısında okul müdürleri ile bir araya geldi. Gül, burada yaptığı konuşmada öğrenciler ikamet ettikleri yerdeki okula kaydolması noktasında okul müdürlerini uyardı.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen toplantıda eğitim değerlendirmelerinde bulunan Gül, eğitimde gelinen noktadan daha ileriye gidilebilmesi için öğretmen-öğrenci, idareci ve veli işbirliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Özellikle öğrenci kayıtları konusunun altını çizen Gül, “Bazı okullarımızda öğrencilerimizde yığılma oluyor. Bu kapsamda son altı ayda yapılan adres değişikliklerinin hepsini şüpheli işlem olarak değerlendireceğiz. Bunları detaylı olarak araştıracağız. Nüfus kayıtlarında yapılan sistem neyse öğrencilerin kayıtlarında da aynısını yapacağız. Bununla ilgili bir müsamahamız yok. Herkese aynı davranacağız. Herkesin çocuğu ana kuzusu. Kim hangi okula gitmeyi hak ediyorsa, kim hangi mahalledeki okula denk düşüyorsa oraya gidecek” dedi.

Dershane konusunda da açıklamada bulunan Gül, şunları kaydetti: “Bu sene halk eğitimler başta olmak üzere okulları dershane olarak kullanmamız lazım. Özellikle ekonomik durumu el vermeyen vatandaşlarımızın kurs, özel ders gibi ihtiyaçlarını okullarda karşılayabilmemiz gerekiyor. Vatandaş, okul kurslarından, halk eğitimlerden, GASMEK’lerden çocuğuna yeterli eğitim aldığını düşünürse bir arayış içerisine girmez. Diğer türlü bunu farklı şekilde tamamlamak isteyecektir. Dershane mantığıyla çocuklarımızı hazırlamamız lazım. Yine vatandaşın ucuz, kaliteli ve güvenli servis hizmeti alması için gerekli çalışmaları yapacağız. Beyaz bayrakla ilgili olarak okullarımızda temizlik ve hijyen noktasında denetimlerde bulunacağız. Okul spor kulüpleri ile ilgili varsa malzeme eksiklikleri yaz döneminde onları tamamlayacağız. Okul spor kulüplerimizi mahalleye ısındırmamız, muhtarı, din görevlisi tüm mahalle sakinleri ile okul spor kulüplerini sahiplenmemiz lazım. Okul öncesi eğitimle ilgili olarak da okullarımızda anasınıfı açabileceğimiz uygun yerleri değerlendirerek olabildiğince sayıyı arttırmamız gerekiyor” 



Haber okunma sayısı: 1218

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ