canlı yayın

Vali Gül, “Gaziantep hepimizin ortak değeri”

27 Eylül 2019 Cuma 22:50
vali-gul-gaziantep-hepimizin-ortak-degeri

Gaziantep Kent Konseyi 5’inci Seçimli Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Gül burada yaptığı konuşmada Gaziantep’in şehirde yaşayan herkesin ortak değeri olduğunu kaydetti

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’ndaki genel kurul toplantısında Kent Konseyi hakkında değerlendirmelerde bulunan Gül, Kent Konseyi’nin daha çok istişarelerin yapıldığı, farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü, kentin değerlerinin her platformda savunulduğu ortak bir alan olduğuna değindi.

Gaziantep’in çok kıymetli bir şehir olduğunun altını çizen Gül, “Gaziantep hepimizin ortak değeri, sığındığı liman, hepimizin içinde olduğu bir gemi. Bu, ne kadar sağlıklı olursa, ne kadar güzel yol alırsa yediden yetmişe herkesin kazançlı çıkacağı bir sistem olmuş olur. Sizlere güveniyoruz, sizlerle beraber bu şehrin daha iyi yerlere geleceğini biliyoruz. El ele vererek Gaziantep’i daha iyi yerlere getireceğiz. Gaziantep marka şehir, imrenilen bir şehir” ifadelerini kullandı.

Önceki yönetimde görev alan başkan ve yönetimine de teşekkür eden Gül, Dr. Samet Bayrak başkanlığındaki yeni yönetimi tebrik ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dünya’nın insanı merkeze alan sürdürülebilir kalkınma projelerini konuştuğunu söyledi.

Bu anlayışın sadece ekonomik kalkınmayı içinde barındırmadığını aktaran Şahin, “Fransa’ya baktığımız zaman refah seviyesinin yüksek olduğunu görüyoruz. Ancak problemleri hala devam ediyor. Bu nedenle insanı merkeze alan sosyal adaleti ve sosyal barışı sağlayan, çevreyi merkeze alan farklı bir modele ihtiyaç var. O yüzden bizim ülkemizle ilgili yapmamız gereken projeler var. Özellikle alt yapıdan tutun da çevreyi merkeze alan yapmamız gereken çok işler var, çalışmalarımıza sürekli devam edeceğiz. Her şey çok dinamik. İhtiyaçlar fazla, imkânlar sınırlı bu nedenle doğru bir yönetim sağlamamız gerekiyor. Birbirimizi öncelikle iyi dinlememiz gerekiyor. Ötekileştirme olmadan bir çalışma modeli hayata geçirmemiz gerekiyor. Biz bu modele Gaziantep modeli diyoruz. Bizim medeniyet modelimiz; Gaziantep’tir. Çokluk içinde birlik modeli istiyoruz. Gökkuşağında da olduğu gibi. Farklı renklerin uyumunu yakalayarak bu güzelliği Gaziantep’e tattıracağız” dedi.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, söz konusu Gaziantep olunca herkesin taşın altına elini koyacağını söyledi.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da Gaziantep’in kültürel, tarihi zenginlikleri hakkında bilgi verdi, kentin ticaret ve sanayi gücüne değindi.

Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Dr. Samet Bayrak ise, şunları dedi:

“Gösterdiğiniz güven için teşekkür ediyorum. Kent Konseyi’ne yönetmelik olarak kimlerin katılacağı belirlenmiştir. Bu kuruluşa; siyasi parti temsilcileri, Meclis kuruluşları, STK’lar ve odalar katılabilir. Alınan kararlar, halkın görüşünü yansıtır. Tavsiye niteliğindedir. Kent Konseyi, denetimdir. Yaşanan sorunların konuşulduğu ve çözüm üretildiği bir platformdur. Kent konseyi siyasetin üstündedir. Birçok siyasi görüşün ortak paydada buluştuğu işbirliğidir. Kent Konseyi, akıl ve birliğe uygun olarak çalışmalıdır.”

5’inci dönem Kent Konseyi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “İrfan Demirci, Sıtkı Severoğlu, İdris Ertaşkın Gökhan Çeliktürk, Ahmet Gök, Alparslan Gökçek, Özgür Girişken, Hulusi Kalender, Hülya Akkaya, Hilmi Teymur, Aylin Teymur, Yılmaz Demirdelen, Tarık Aytekin, Bora Tezel, Tevfik Gülsoy, Mehmet Özdemir. 



Haber okunma sayısı: 1262

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER