AKP
AKP

Vali Baruş Trafik Haftası Dolayısıyla Maske Ve Dezenfektan Dağıttı

08 Mayıs 2020 Cuma 18:20
vali-barus-trafik-haftasi-dolayisiyla-maske-ve-dezenfektan-dagitti

Vali Aydın Baruş Trafik Haftası dolayısıyla Elazığ yolu uygulama noktasında sürücülere maske ve dezenfektan dağıttı.

Her yıl mayıs ayının ilk cumartesi “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bu günü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası ” olarak kutlandığından Vali Aydın Baruş ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren Elazığ yolu araç kontrol noktasına gelerek denetimlerde bulundular.

İlk olarak karayolunda büyük tehlike oluşturan reflektörsüz römorklara reflektör takan Vali Baruş, hafta kapsamında yaklaşık 700 traktör römorkuna reflektör takılacağını söyledi. Ayrıca karayolu güvenliği için hazırlanan sine vizyonu da izleyen Vali Baruş yol denetimine katılarak vatandaşlara maske ve dezenfektan hediye etti. Sürücülere hem korona virüsten korunmaları hem de trafik de olumsuzluk yaşamamaları için çeşitli uyarılarda bulundu.

Burada yapmış olduğu açıklama da: “Korona virüs nedeniyle Trafik Haftası etkinliklerinde değişikliğe gidildi. Sosyal organizasyonları gerçekleştiremiyoruz. Öncelikle ilimiz tarımsal faaliyetleri yüksek olmasından ötürü traktörlerin karayolunda seyirleri de artıyor, burada traktör römorklarına reflektör monte ettik. Ülkemizde alınan yoğun trafik tedbirleri neticesinde ölümlü ve yaralanmalı kazalarda ciddi düşüş var. Önemli olan vatandaşlarımızın, sürücülerimizin bu kurallara riayet etmeleri. Bu bilinci çocuklarımıza aşılayabilirsek karayolu trafiği hepimiz için daha güvenli bir yer olur.

İlimizdeki maket araç sayısı 4'tü, 6'ya çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri hafta kapsamında Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarımızın sağlığına dikkati çekmek için sürücülere maske ve dezenfektan de dağıtıyorlar. Karayolu güvenliği için afiş ve pankartlar asıyorlar. Billboardlarda bu görsellere yer veriliyor. Karayolu Trafik Güvenliği Haftası'nın trafik kazalarının azaltılmasına, sürücülerin ve yayaların bilincinin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu 



Haber okunma sayısı: 1389

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ