AKP
AKP

Vali Baruş, Pütürge'deki Depremzedeleri Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu

06 Haziran 2020 Cumartesi 22:29
vali-barus-puturgedeki-depremzedeleri-ziyaret-ederek-incelemelerde-bulundu

Vali Aydın Baruş, merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5,3 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

Vali Baruş, depremin merkez üssü olan Pütürge ilçesi kırsalındaki Gözlüce, Çayköy Mahalleleri ile Pütürge Merkezini ziyaret ederek, zarar gören evler ile konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Depremzedelerle görüşen Vali Baruş, taleplerini dinleyerek ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Depremzedelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyerek, zarar gören binaların en kısa sürede yıkılacağını ve vatandaşların talepleri doğrultusunda da yeni evlerin yapılacağını söyleyen Vali Baruş ayrıca “Depremin ardından hasar tespiti çalışmalarımıza bu gün AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince devam ediyoruz. Bizde depremden en fazla etkilenen Pütürge ilçemizin Gözlüce Mahallesindeyiz, konutları hep birlikte dolaştık. Bir önceki Sivrice depreminden dolayı ağır hasar gören evlerin hasarları artmış durumda. Dolayısıyla evlerin içerisinde insanların barınması sağlıklı değil, barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza çadırlar kuruldu. Bir an önce bu ağır hasarlı evlerin yıkımına başlayacağız. Evlere yaklaşılması, evlerin içerisinden eşya alınması dahi bazılarında sakıncalı. Bu nedenle vatandaşlarımıza bir kez daha uyarıda bulunmak istiyorum. Ağır hasarlı konutlara lütfen girmesinler. AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimizi beklesinler. Hasar tespiti yapıldıktan sonra yıkım işlemlerini gerçekleştirmek üzere biz buraya makine ve ekipman göndereceğiz, bu ekipmanlarla evlerin yıkımı gerçekleştirilecek. Kendilerine de TOKİ tarafından yapılan köy konutlarından yapılmasını teklif edeceğiz, kabul edildiği takdirde köy konutlarının yapımına kısa sürede başlayacağız. Sağlıklı çelik konstrüksiyon konutlar bunlar. Diğer taraftan da şehir merkezlerinde bildiğiniz gibi TOKİ tarafından yapılan ihaleler kapsamında çok katlı

konut yapımı devam ediyor. Bu anlamda şehir merkezimizde problem yok ama köy konutlarımız çok sayıda ağır hasarlı bunların yerine de hanelerimizin barınacağı yeni evler yapmamız lazım. Bunun içinde gayret sarf ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Tüm vatandaşlarımızdan devletine güvenmelerini, haklarının mutlaka sağlanacağını ve sabırlı olmalarını istirham ediyorum. İnşallah bu konutların yapımını kısa zamanda gerçekleştirip vatandaşlarımızı barınma imkanına kavuşturacağız” dedi.

Bölge halkı ise desteklerinden dolayı Vali Baruş'a teşekkür etti.

Vali Baruş'a, Pütürge Kaymakamı Recep Aydın, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, AFAD İL Müdürü Mustafa Türker, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ve diğer ilgililer eşlik etti.

AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki hasar tespit çalışması devam ediyor. 



Haber okunma sayısı: 1571

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ