canlı yayın

TOKAT SP SEÇİME HAZIRLANIYOR

22 Eylül 2014 Pazartesi 12:55

Saadet Partisi Tokat İl Başkanlığı Eylül ayı İl divan toplantısı yapıldı. “Çelikleşme ve Seçime Hazırlık” kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Hasan Bitmez katıldı.

Saadet Partisi Tokat İl Başkanlığı Eylül ayı İl divan toplantısı yapıldı. 


 Toplantının açılış konuşması İl Başkanı Gökhan Aydın tarafından yapıldı. Divanda il ve ilçe sunumlarının ardından siyasi konuşmalara geçildi.

 

Divanda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, “Yeni bir döneme giriyoruz. Yeni Cumhurbaşkanı, yeni Başbakan ve yeni hükümet programıyla karşı karşıyayız. 62. Hükümetin programına baktığımızda, bu program “Yeni Türkiye” sloganı ile takdim ediliyor. 60 ve 61. Hükümet programlarına ve 12 yıllık icraatlarına baktığımızda bu hükümet programı ile ilgili söylenecek en güzel cümle: “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” Yeni demekle yeni olmaz” dedi.

 

AKP’nin programındaki eksikliklere değinen Bitmez, “AKP’nin programında ülkemizin ve milletimizin gerçekleri yok. Geleceğe yönelik iyi niyet temennileri, ve –cek –cak edebiyatı var. AKP’nin bu programı Batı’ya entegre bir programdır, zulüm katsayısı yüksek bir programdır” dedi.

 

AKP iktidarındaki  büyümelerin silikonlu büyüme olduğunu söyleyen Bitmez, “Türkiye’nin 3 önemli gerçeği, dolayısıyla problemi vardır.

1-     Ekonomik yıkım: Borçlanma (2002 yılında 232 milyar $, 2013 yılında 613 milyar $), dış ticaret açığı (ithalat 252 milyar $, ihracat 151 milyar $), cari açık (65 milyar $), faiz ödemeleri (yıllık 50 milyar TL), işsizlik (% 10.57) ve özelleştirme ile ekonomik yıkımın devam edeceğini anlıyoruz.

Bu hükümet programında;

·         Sanayi, istihdam ve üretim yok.

·         İşsizliği bitiren yatırıma dayalı bir ekonomi politikası yok.

·         Taşeron işçilerimizin problemlerine çözüm yok.

·         Çiftçi kardeşlerimizin sorununu çözen bir politikası yok.

·         Faiz ekonomisini bitiren bir politikası yok.

·         AVM’ler karşısında yok olan küçük esnafımızın dertlerine çözüm yok.

·         Adil gelir dağılımı sağlayacak çözümler yok.


2-
      Dış politika faciası: Bu programdan anlıyoruz ki dış politika faciası aynı şekilde devam edecektir. Bu hükümet programında;

·         Yeni Türkiye’nin temel hedefi 2023’te AB’ye tam üyelik olarak ifade edilmiştir.

·         Bu programda D8, İslam Birliği ve İslam Dinarı yoktur.

·         Bu programda Suriye probleminin müslümanca çözümü yoktur.

·         Bu programda Irak’ın 3’e bölünmesini engelleyecek, Libya’daki kargaşayı bitirecek bir dış politika anlayışı yoktur.

·         Bu programda Filistin ve Gazze’yi İsrail’in katliamlarından koruyacak hidayet ve feraset yoktur.

·         Bu programda Irkçı Emperyalizmin isteği doğrultusunda Büyük Ortadoğu Projesine hizmet vardır.

3-      Manevi tahribat: Son yıllarda yaşanılanlara baktığımızda da manevi tahribat ve ahlaki yozlaşmanın da devam edeceğini anlıyoruz. Çünkü bu program halkın değerlerine yabancı bir programdır. Bu hükümet programında;

·         Milli Eğitim’i, milli ve manevi değerlere uygun bir şekilde düzenleyecek hedef ve vizyon yok

·         Bu programda boşanmaları azaltacak, aile sorunlarının çözümüne yönelik bir eğitim planlaması yok.

·         Madde bağımlılığı ve sentetik uyuşturucudan çocuklarımızı koruyacak ve kurtaracak bir politika yok.

·         Gençlerimizi şiddet ve cinselliğe yönelten faaliyetler yerine, değerlerimize uygun bir kültür politikası yok.

Peki bu hükümetin yaptığı iyi şeyler yok mu? Hep eleştiriyorsunuz diyenler olabilir. Yapılan duble yollar, hastane binaları, adliye sarayları, hızlı trenler, cezaevleri, köprüler bunları görmüyor musunuz? Diyenler olacaktır. Ülkeyi bir insan vücuduna benzetirsek bu yapılanlar sağlam bir vücutta olması gereken normal fonksiyonlardır. Vücutta damarlar, kalp, dalak, ciğer iflas etmiş, böbrekler çalışmıyorken bu yapılanlar Botoks’tur, burun estetiğidir. Bunlar felce engel olmaz.

Bu nedenle çözüm yeri bellidir. Saadet Partimizin; Milli, güçlü, süratli ve yaygın kalkınma hamlesi, Sanayi ve teknoloji hamlesi, Adil ekonomik düzen hamlesi, Lider ülke ve şahsiyetli dış politika hamlesi, Milli Eğitim ve Sosyal politikalarda Önce Ahlak ve Maneviyat anlayışının harekete geçirilmesidir.

 


Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

TOKAT, SP, SEÇİME, HAZIRLANIYOR


Haber okunma sayısı: 2609

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER