AKP
AKP

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü

28 Eylül 2020 Pazartesi 16:27
tc--malatya-valiligi--il-emniyet-mudurlugu

Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzeninin sağlanması suç ve suçlularla etkin mücadele amacıyla Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce yapılan denetim ve kontrollerde

Ø Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince FUHUŞ konusu ile alakalı yapılan denetimlerde (3) bayan (3) erkek şahıs olmak üzere toplam (6) şahsa fuhuş konusu ile alakalı olarak gerekli idari işlem yapılarak toplamda 12.500 TL idari para cezası yazılmıştır. Bahse konu ikametlerin mühürlenmesi için ilgili kurumlarla gerekli yazışmalar yapılmıştır.

Ø Kumar oynayan ve oynatan şahıslara yönelik yapılan denetimlerde ise bir işyerinde 7 şahsın KUMAR oynadığı tespit edilmiş, 125 TL para ile 4 adet fincan ve zarlara el konulmuş, kumar oynayan 4 şahsa toplamda 8.575 TL idari para cezası yazılmış, işletmeci hakkında Kumar Oynanması için Yer ve İmkan sağlama suçundan adli işlem yapılmış, ayrıca bahse konu iş yerine covid-19 tedbirlerine uymamak ve ruhsatsız çalışmaktan gerekli tutanak tanzim edilmiş olup, işyerinin mühürlenmesi için ilgili kurumlarca gerekli yazışmalar yapılmıştır.

Ø Ahlak Büro Amirliğine bağlı ekipler ve İl Tarım Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Battalgazi Zabıta Amirliğine bağlı personeller eşliğinde ilimiz Battalgazi ilçesine bağlı alkollü işletmeler üzerinde yapılan denetlemelerde;

Alkollü restaurant ruhsatlı toplamda dört (4) işyeri denetlenmiş, işyerlerinde;

*İşyerlerinde bulunan toplamda 137 şahsın GBT kontrolü yapılmış,

*İki işyerinde TAPDK alkol sunum belgesinin mevcut olmadan alkol sunumu yapıldığı,

*Üç işyerinde toplamda 9 sigortasız işçi çalıştırıldığı,

*Üç işyerinde sosyal mesafe kuralına uyulmayarak covid-19 tedbirleri kapsamında çıkan genelgeye aykırı davranıldığı ayrıca işyerinin birinde pozitif korona hastası şahsın bulunduğu,

*İşyerinin birinde mesul müdür belgesi bulunmayan şahıs tarafından işletmecilik yapıldığı tespit edilmiş olup işyerleri ile alakalı gerekli tutanaklar tanzim edilmiş, ilgili kurumlarla gerekli yazışmalar yapılmıştır.

Ø Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğümüzce Malatya-Elazığ yolu yol uygulamasında bir otobüste seyahat eden 3 Afganistan 5 Pakistan olmak üzere 8 düzensiz göçmen yakalanmış, araç sürücüsü ve muavine göçmen kaçakçılığı suçundan adli işlem yapılmıştır. Afganistan ve Pakistan uyruklu 8 şahsın üzerinde Sahte Yol izin Belgesi olmasından dolayı şahıslara Resmi Belgede Sahtecilik suçundan adli işlem yapılmıştır. Düzensiz göçmenlere ülkemize İllegal giriş yapmaktan kişi başı 4.350 TL olmak üzere 8 kişiye toplamda 34.850 TL idari işlem yapılmış ve şahıslar sınır dışı işlemlerin tamamlanması için Malatya Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir.

Ø Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğümüzce ilimizde yabancıların yoğun olarak bulunduğu, Otogar, Tren garı, Uygulama Noktaları vb. yerlerde ayrı tarihlerde düzensiz göçmenlere yönelik yapılan uygulamalarda 8 olayda 50 düzensiz göçmen (22 Pakistan, 26 Afganistan, 1 İran, 1 Hindistan uyruklu) yakalanmış, düzensiz göçmenlere "Resmi Belgede Sahtecilik" ve "Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan" suçundan adli işlem yapılmış, ülkemize illegal yollardan giriş yapmak suçundan idari işlem yapılmış ve ( 217.500 TL idari para cezası uygulanmıştır.) Düzensiz Göçmenler sınır dışı işlemleri için Malatya Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir. Göçmenlerin sevkini sağlayan 17 şüpheli hakkında (TCK Md. 79) Göçmen Kaçakçılığı suçundan adli işlem yapılmıştır.

Ø Çöşnük mahallesinde meydana gelen 2 ton kayısının çalınması olayı ile ilgili; Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler olarak yapılan çalışmalarda, konuyla ilgili (3) şüpheli yakalanarak gerekli işlemler yapılmıştır.

Ø (165) adet narkotik hap

Ø (271) gr Narkotik madde

Ø 6 adet 0.5 litre ve 3 adet 5 litre şişeler halinde toplamda 18 litre kaçak içki

Ø (5) adet ruhsatsız tabanca ve (24) adet mermi

Ø Yankesicilik ve Dolandırıcılık büro Amirliğimizce internet üzerinden Dolandırıcılık olayı şüphelisi (1) şahıs yakalanmış

Ø (4) adet pompalı tüfek

Ø (2) adet kurusıkı tabanca (15) adet mermi ele geçirilmiştir.

Ø Haklarında hüküm verilen ve çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan (37) şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. 



Haber okunma sayısı: 1437

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER