AKP
AKP

Sağlık çalışanları bir bütündür, Performans ücreti herkesin hakkı

02 Nisan 2020 Perşembe 15:04
saglik-calisanlari-bir-butundur-performans-ucreti-herkesin-hakki

Sağlık çalışanlarına ödenecek olan performans ücretinin sadece memurlara değil sağlık sektöründe ki tüm çalışanlara verilmesi gerekir. Pozitif çıkan 601 sağlık çalışanın içinde doktor, hemşire, tıbbi Sekreter, hasta rehberi, hasta bakıcı, ambulans sürücüsü, temizlik personeli, güvenlik personeli yani her meslek grubundan hasta bulunmaktadır. Virüs ayrım yapmıyor ek ödeme noktasında da ayrım yapılmamalıdır.

sağlık çalışanlarına ödenecek olan performans ücretlerine ''Performans ücretlerinin tavandan ödenmesine yönelik açıklamayı olumlu buluyoruz ancak sağlık çalışanlarının sadece memurlardan ibaret olmadığını da özellikle belirtmek istiyorum. “Sağlık çalışanları bir bütündür”

“Bütün sağlık çalışanlarımız korona virüsü salgını ile her türlü riske rağmen sorumluluk bilinci ile hayatlarından ödün vererek yaptığı fedakâr mücadele ile gurur kaynağımız olmuştur. Çalışanların hastalarla ilk muhatap olan hasta karşılayanlar, tıbbı sekreterler, hasta odalarını temizleyen her türlü enfeksiyon riski ile karşı karşıya olan temizlik işçileri, hastaların güvenliğini sağlayan güvenliklerimiz, hastaların bakımından sorumlu bakım personellerimiz, klinik destek personelimiz,teknisyenlerimiz ve her türlü olumsuz şartlarda ekip arkadaşları ile birlikte hastalara müdahale eden nakil yapan ambulans sürücülerimiz kısaca tüm sağlık çalışanlarımız bu süreçte ayrım yapılmadan unutulmamalıdır. Ayrıca hastane sınırları dışında çalışan ve unutulan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet personellerimizde virüse karşı bakmakla yükümlü oldukları(engelli/yaşlı/çocuk/kadın) kişiler için görevleri başında büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Bu ek ödemeden bu çalışanların da faydalanması gerektiğini ve asla ayrım yapılamaması gerekriğini belirterek '' Ayrım yapılmadan adaletli ve tüm çalışanları kapsayan bir düzenleme yapılmasını temenni ediyoruz.”

Ülke ve Millet Olarak geçirmekte olduğumuz bu zor günlerde üstün gayretleriyle örnek bir çalışma ortaya koyan
Sağlık bakanımız Sayın Fahrettin Koca öncülüğünde tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

MHP MALATYA İL BAŞKANI

MESUT SAMANLI 



Haber okunma sayısı: 5097

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ