AKP
AKP

Rektör Karabulut: “İlk 500 üniversite arasına girmek hayal değil”

27 Şubat 2019 Çarşamba 09:52
rektor-karabulut-ilk-500-universite-arasina-girmek-hayal-degil

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) görevli akademisyenlere yönelik olarak, “Üniversitemizin dünya sıralamasında yerini alması için gerekli yaklaşımları belirlemek” konulu seminer düzenlendi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) görevli akademisyenlere yönelik olarak, “Üniversitemizin dünya sıralamasında yerini alması için gerekli yaklaşımları belirlemek” konulu seminer düzenlendi.





Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “ Üniversitemizin dünya sıralamasında yerini alması için gerekli yaklaşımları belirlemek” konulu seminere konuşmacı olarak Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kurulu Times Higher Education Stratejik Çözümler ve Data Analiz Direktörü Michael Caruana katıldı.



MTÜ’de görevli akademisyenlerin katıldığı seminerde konuşan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut,

“Uluslararası üniversite sıralamasında ilk 500’e girmek, ilk bine girmek hayal gibi gelir, aslında hayal değil.” diyerek, bunun için kabul edilebilir akademik çalışmaların yapılması ve bu akademik çalışmaların toplum yararına ve endüstriye dönüşmesi gerektiğini ifade etti.



Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin endüstriye dönüşen çalışmalarıyla marka olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, şuanda akademik çalışmaların endüstriye dönüşmesine yönelik bazı projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.



Sanayi sektörünün üniversiteye vereceği katkıları önemsediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Karabulut şöyle konuştu; “Amacımız derece yapmaktan öte yaptığımız akademik çalışmaların topluma faydaya dönüşmesidir, üniversitemizin marka değerini yükseltmektir. Üniversite marka değerini akademik çalışmaların topluma faydaya ve endüstriye dönüşmesi ile arttırabilir. Birçok çalışma ve projemizi sanayi işbirliği ile yapacağız.”



Birçok görev ve sorumluluk üstlenen öğretim üyelerinin en önemli görevinin araştırma yapmak olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde görev yapan akademik personelin kısa sürede yayın sayısını ve çevreye yansımasını arttıracağına inandığını kaydetti.



Seminerde dünya sıralamalarında yerini alarak daha da güçlenmek isteyen üniversitelerin eğitim, araştırma, yayın, uluslararasılaşma, uluslararası öğrenciler tarafından tercih edilme gibi çeşitli kriterler boyutunda yapacağı çalışmalar ve oluşturacağı alt yapı konularında açıklamalarda bulunan Michel Caruana, bir üniversitenin uluslararası sıralamada yerini alması için yapılan ölçüm ve derecelendirme endeksleri ile ortaya koyacakları performansları konusunda da bilgiler paylaştı.





 

Haberin etiketleri:

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “ Üniversitemizin dünya sıralamasında yerini alması için gerekli yaklaşımları belirlemek” konulu seminere konuşmacı olarak Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kurulu Times Higher Education Stratejik Çözümler ve Data Analiz Direktörü Michael Caruana katıldı. MTÜ’de görevli akademisyenlerin katıldığı seminerde konuşan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Uluslararası üniversite sıralamasında ilk 500’e girmek, ilk bine girmek hayal gibi gelir, aslında hayal değil.” diyerek, bunun için kabul edilebilir akademik çalışmaların yapılması ve bu akademik çalışmaların toplum yararına ve endüstriye dönüşmesi gerektiğini ifade etti. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin endüstriye dönüşen çalışmalarıyla marka olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, şuanda akademik çalışmaların endüstriye dönüşmesine yönelik bazı projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Sanayi sektörünün üniversiteye vereceği katkıları önemsediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Karabulut şöyle konuştu; “Amacımız derece yapmaktan öte yaptığımız akademik çalışmaların topluma faydaya dönüşmesidir, üniversitemizin marka değerini yükseltmektir. Üniversite marka değerini akademik çalışmaların topluma faydaya ve endüstriye dönüşmesi ile arttırabilir. Birçok çalışma ve projemizi sanayi işbirliği ile yapacağız.” Birçok görev ve sorumluluk üstlenen öğretim üyelerinin en önemli görevinin araştırma yapmak olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde görev yapan akademik personelin kısa sürede yayın sayısını ve çevreye yansımasını arttıracağına inandığını kaydetti. Seminerde dünya sıralamalarında


Haber okunma sayısı: 1701

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER