canlı yayın

REKTÖR ÇELİK, ŞAHİN'E CEVAP VERDİ

25 Eylül 2014 Perşembe 18:05

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Çelik haklarında ki iddiaya yazılı cevap veri. "Üniversitemizin son günlerde basında yer alan birtakım asılsız iddialarla yıpratılmak istenmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hâsıl olmuştur ifadesini kullanan Rektör Çelik, İnönü Üniversitesi, 40 yıllık köklü geçmişinin yanı sıra, sağlık başta olmak üzere birçok alanda, özellikle son yıllarda ortaya koyduğu başarılarıyla gerek Türkiye'de gerekse dünyada saygın bir konum elde etmiştir.



Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin'in, son günlerde yaptığı, üniversite yönetimini "paralel yapıya destekle suçlayan" iddiaları üzerine,yazılı açıklamad bulundu.  


Yapmış oplduüğu yazılı açıklamada Rektör Çelik,"Devletimizin ulusal güvenliğini açıkça tehdit eden, ülkemizin bölgesel ve küresel güç olma yolundaki kararlı yürüyüşünü durdurmaya çalışan, halkımızın millî iradesine ve onun demokratik tercihlerine kasteden, seçimle işbaşına gelmiş meşru iktidarları gayrimeşru birtakım yöntemlerle devirmeye veya zayıf düşürmeye kalkışan her türlü yapılanmaya, bugüne kadar karşı olduğumuz gibi, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz." Vurgusunu yaptı.


"Üniversitemizin son günlerde basında yer alan birtakım asılsız iddialarla yıpratılmak istenmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hâsıl olmuştur ifadesini kullanan Rektör Çelik, İnönü Üniversitesi, 40 yıllık köklü geçmişinin yanı sıra, sağlık başta olmak üzere birçok alanda, özellikle son yıllarda ortaya koyduğu başarılarıyla gerek Türkiye'de gerekse dünyada saygın bir konum elde etmiştir.


Üniversitemizde, gerek akademik gerekse idari atamalarda, yürürlükteki mevzuata uygunluk şartı aranmakta; kişilerin ideolojik veya siyasi tercihleri değil, çalışma alanları ile ilgili liyakatleri esas alınmaktadır. Çünkü Üniversitemiz, 'ideolojik değil, idealist üniversite olma' anlayışını benimsemiştir. Burada, bilim insanlarının her bakımdan rahat edecekleri ve kendi akademik çalışmalarını özgürce yürütebilecekleri bir barış ve huzur ortamı oluşturulmuştur. Bu barış ve huzur ortamını bozacak, aramızdaki güçlü tesanütü dağıtacak ve kurumsal saygınlığımıza gölge düşürecek herhangi bir yapılanmanın Üniversitemizde hayat bulması veya yönetimimizden müsamaha görmesi gibi bir şey asla söz konusu olamaz.


Devletimizin ulusal güvenliğini açıkça tehdit eden, ülkemizin bölgesel ve küresel güç olma yolundaki kararlı yürüyüşünü durdurmaya çalışan, halkımızın millî iradesine ve onun demokratik tercihlerine kasteden, seçimle işbaşına gelmiş meşru iktidarları gayrimeşru birtakım yöntemlerle devirmeye veya zayıf düşürmeye kalkışan her türlü yapılanmaya, bugüne kadar karşı olduğumuz gibi, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz.


Rektör Çelik yapmış olduğu yazılı açıklamanın sonunda, İnönü Üniversitesi, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirme yolunda kendi üzerine düşen sorumluluğun bilincindedir. Üniversitemizin kuruluşunun 40'ıncı yılında hayata geçirdiğimiz 40 proje de, söz konusu sorumluluk bilincinin eseri olduğunu belirtti.


Haber Kaynağı: YHA



Haber okunma sayısı: 2482

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER