AKP
AKP

Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Toplantı Düzenlendi

21 Şubat 2020 Cuma 22:19
otobus-kazalarinin-onlenmesine-yonelik-toplanti-duzenlendi

Trafikte can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla Vali Aydın Baruş başkanlığında otobüs kazalarının önlenmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Valilik 2 Nolu Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Aydın Baruş’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Özer, MOTAŞ AŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç, Karayolları 81. Şube Şefi Erkan Erkmen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin, Malatya şehirlerarası yolcu otobüsü firmalarının temsilcileri ve şehir içi yolcu taşıma kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.

Toplantı açılış konuşmasında Vali Baruş, “İçişleri Bakanlığımızın üzerinde durmuş olduğu en önemli konulardan birisi de trafikte özellikle toplu taşımacılıkta vatandaşımızın ulaşımını sağlayan otobüs kazalarının önlenmesine dair tedbirleri paydaşlarla birlikte ele almak ve belirlemek. Otobüs kazaları sonucunda hayatını kaybeden, yaralanan vatandaşlarımızın mümkün olduğunca hiç olmaması, azaltılması noktasında üzerimize düşenleri yapmak, bu konudaki hususları belirlemek noktasında hassasiyetle duruyor.

Bu noktada hepimize çok önemli görevler düşüyor. Gerek trafik kontrolü yapan Emniyet ve Jandarma görevlilerimiz gerekse de vatandaşlarımızın bir noktadan bir noktaya ulaşımını sağlayan otobüs şirketlerimiz üzerlerine düşenleri yaparlarsa üzücü kazalara meydan vermeyiz diye düşünüyorum.

İlimizde de bu çerçevede yapılması gerekenleri özellikle ulaşım noktasındaki kontrollerde dikkat edilecek hususları bu hususların eksikliklerin yerine getirilmesinde ulaşımı sağlayan şirketlerimizin, çalışanlarımızın üzerine düşen görevleri bu toplantıda ele alacağız” dedi. 



Haber okunma sayısı: 1257

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER