canlı yayın

ÖLÜMLER ARTIYOR

24 Eylül 2014 Çarşamba 08:49

Soruya istinaden Sağlık Bakanı Sayın Müezzinoğlu’nun vermiş olduğu cevap olayın tehlikeli boyutlarını göstermektedir.


Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’nun TBMM’de Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile ilgili soru önergesinde; “2014 yılında ülke geneli ve Tokat ilinde kaç kişi kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanmış kaç kişi vefat etmiştir?”

Soruya istinaden Sağlık Bakanı Sayın Müezzinoğlu’nun vermiş olduğu cevap olayın tehlikeli boyutlarını göstermektedir.

“Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ülkemizde 2002 yılında dikkatleri çeken ve 2003 yılında kesin tanısı konulan bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalığın başlıca bulaşma yolu kene tutunması veya kene ile temastır.

2014 yılında (4/8/2014 tarihi itibariyle) ülkemizde 857 KKKA vakası görülmüş ve bu vakalardan 38’i bu hastalık sebebiyle yaşamını yitirmiştir. Ayrıca yine 2014 yılında (4/8/2014 tarihi itibariyle) Tokat ili ikametli 204 KKKA vakası bulunmakta olup bu vakalardan 11’i vefat etmiştir.”

Konu ile ilgili Sayın Doğru’nun yapmış olduğu açıklamada tehlikenin boyutuna işaret ederek şu konulara değindi.

Ülkemizde ilk olarak 2002 yılında tespit edilen Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı Kelkit vadisi başta olmak üzere Orta Anadolu ve Orta Karadeniz Bölgesinde, Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı illerinde yoğun olarak görülmektedir. Bu da yaklaşık 4 milyon vatandaşımızı da risk altında bulundurmaktadır.

2002 yılından itibaren ülkemizde, çok ciddi bir tehlike haline gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı her geçen yıl da sayısını arttırarak can almaya devam etmektedir. 2014 yılının ilk 8 ayında 857 vaka görülmüş Türkiye genelinde 38 vatandaşımız, Tokat ilinde ise 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

         Maalesef ne hükümet ne de Sağlık Bakanlığı gereken ciddi tedbirleri almamıştır. Vatandaşlarımız ilkbahardan itibaren bağına, bahçesine ve tarlasına giderken korkar hale gelmiştir.

         Belirtmiş olduğum rakamlar Sağlık Bakanına yöneltmiş olduğum soru ya istinaden tarafıma bildirilmiş resmi rakamlardır. 12 yıldır ülkemizde ciddi tehdit haline gelen, Kırım Kongo için hiçbir bölgemizde, bilhassa İç Anadolu bölgesinde bir kriz merkezi kurulmadığı gibi, bir aşı bulunması için hiç bir çalışmada gerçekleşmemiştir. Köylü, çiftçi diğer konularda olduğu gibi kaderine terk edilmiştir. 

         AKP Hükümetinin kendi belirlemiş oldukları gündemlerin dışında kene ile mücadele, sınır kapılarında baş gösterecek salgın hastalıklarla mücadele her gün onlarca can alan trafik terörüyle mücadele bulunmamaktadır. Madencilik mesleğinin fıtratın da ölüm var ilkesiyle olaylara açıklama getiren hükümet, her halde köylünün ve çiftçinin de fıtratında kene ısırmasıyla ölüm vardır diye konuya gereken ciddiyetle yaklaşmamaktadır.

 

 

 


Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Reşat, Doğru, Milletvekili, Ölüm, Artış


Haber okunma sayısı: 2399

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER