AKP
AKP

Minibüs taşımacılığı geri geliyor

22 Eylül 2020 Salı 21:42
minibus-tasimaciligi-geri-geliyor

Minibüs taşımacılığı geri geliyor. Yaklaşık 6 yıldır Büyükşehir Belediyesi uhdesinde (MOTAŞ) yapılan

Toplu ulaşımda ilk ayrılık. Halk otobüsleri gidiyor, minibüs taşımacılığı geri geliyor. Yaklaşık 6 yıldır Büyükşehir Belediyesi uhdesinde (MOTAŞ) yapılan toplu taşımacılıkta ilk kopuş Akçadağ’la başladı. Akçadağ-Malatya Hattı toplu ulaşımı Akçadağ Belediyesi ile Kooperatif ortaklığıyla yapılacak. Malatya Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanlığının “30-40 kilometre ayakta yolculuk yapan vatandaşların şikayetleri nedeniyle halk otobüsü taşımacılığının sürdürülebilir olmadığı, ücretsiz taşımaların yoğun olması nedeniyle de şoför esnafının, kredilerini ödeyemediği ve akaryakıt borç yükü altında olduğu gerekçesiyle “Akçadağ-Malatya arasında hizmet veren 27 adet J plakalı aracın MOTAŞ denetiminden çıkarak yeniden minibüs hattı olarak çalışması” talebi UKOME tarafından uygun görülerek kabul edildi.

Kabul edilen taleple, Akçadağ- Malatya toplu ulaşımı; 27 adet araçla MOTAŞ’tan bağımsız yapılmasına ve Akçadağ Belediyesi şirketi AKTU ile S.S. Akçadağ Birlik Otobüs ve Minibüs Kooperatifi tarafından alınacak 6 adet 48 kişi kapasiteli araçlarla yapılacak.

Durak yerleri de değişti

Konu ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir duyuru yapıldı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan duyuruda;

“Malatya-Akçadağ Hattının bir protokol ile Akçadağ Belediyesine devredildiği ve bundan sonra hatta Akçadağ Belediyesine ait araçların çalışacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, 23 Eylül 2020 tarihinden itibaren 25A Akçadağ – Malatya hattında artık Akçadağ Belediyesine ait araçların hizmet vereceği ve kalkış yerinin de Uğur Sanayi Sitesi yanındaki Yeni İlçe ve Köy Terminali olduğu ifade edildi.

Malatya-Akçadağ hattını kullanan vatandaşların mağdur olmamaları için, 23 Eylül 2020 Çarşamba gününden itibaren Dilek-Topsöğüt durağı yerine, Yeni İlçe ve Köy Terminalini kullanmaları istendi.

KAYNAK gazetemalatya 



Haber okunma sayısı: 1456

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ