canlı yayın

MİLLETVEKİLİ AYLİN CESUR: “İKİ DEVLET, BİR MİLLET RUHUYLA, HER KOŞULDA AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ”

28 Eylül 2020 Pazartesi 16:34
milletvekili-aylin-cesur-iki-devlet-bir-millet-ruhuyla-her-kosulda-azerbaycanin-yanindayiz

ISPARTA MİLLETVEKİLİ AYLİN CESUR: “İKİ DEVLET, BİR MİLLET RUHUYLA, HER KOŞULDA AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ” İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Ermenistan’ın 27 Eylül 2020 sabah saatlerinde ateşkesi bozarak Azerbaycan’ın askeri birimlerine ve sivil yerleşimlerine yönelik saldırılarda bulunmasıyla başlayan ve Azerbaycan’ın bu saldırılara savunma amaçlı karşılık vermesiyle Dağlık Karabağ bölgesinde devam eden çatışmalar üzerine, sosyal medya hesaplarından bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Cesur, mesajında Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısını sert bir dille kınarken, Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü temelinde acilen, adil ve barışçıl bir şekilde çözülmesini istedi.

Kalıcı çözümün, Ermenistan’ın, Azerbaycan ve Türkiye ile olan ilişkilerinin normalleşmesinin yararlarını bir an önce anlaması ile olacağına dikkat çeken Cesur, “İki devletin bir milleti ruhuyla Azerbaycan’ın her koşulda yanındayız” dedi.

Saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan Rahmet dilediğini ifade eden Aylin Cesur mesajında “Yaşasın Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği” sloganına da yer verdi.

Cesur’un sosyal medya hesaplarından paylaştığı Azerbaycan’a destek mesajlarında, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Devlet Misafirhanesi Ulduz Sarayında, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TC 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le çekilmiş fotoğraflara da yer verdiği görüldü.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur; TBMM’nde kurulan Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu’na seçilmiş ve grup yönetiminde görev almış idi. Bu görevine halen devam ediyor. Aynı zamanda Azerbaycan Parlamentosu Milletvekilleri tarafından Türk Dünyası Ülkelerinden Milletvekillerini üye yaparak kurulan Türk Dünyası Kadın Kurultayı’na da partisini temsilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından önerilmiş ve üye olmuş idi. Cesur’un bu görevine de devam ettiği biliniyor.

 



Haber okunma sayısı: 1532

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER