canlı yayın

Malatya geçlik federasyonu başkanı Yavuz yapmış oldukları faaliyetleriyle ilgili önemli açıklamalar

30 Ocak 2021 Cumartesi 19:15
malatya-geclik-federasyonu-baskani-yavuz-yapmis-olduklari-faaliyetleriyle-ilgili-onemli-aciklamalar

Malatyaeksenhabe– Malatya Gençlik Federasyonu ne zaman kuruldu? yönetim şemasınbizlere açıklarmısınız?

Cevap: Malatya Gençlik Federasyonu 2017 yılında kurucu

Başkan Ramazan Yavuz tarafından kuruldu. Malatya’da faaliyetlerini yürüten Federasyon 13 ilçe temsilcisi, Ortaokul ve Lise temsilcileri, Komisyon başkanları bulunmaktadır.

Malatyaeksenhaber– Malatya Gençlik Federasyonun Amacı, Vizyonu nelerdir?

Açıklarmısınız?

Cevap: Malatya Gençlik federasyonu olarak önemli projelere imza atmak, her platformda

temsil edilmek, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyerek potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarabilecek imkân ve zemini hazırlayan, NİTELİKLİ, BİLİNÇLİ ve DUYARLI GENÇLER yetiştirmek temel görevimizdir. Ayrıca Malatya Gençlik federasyonu olarak İnsani ve milli değerlere sahip, düşünen, sorgulayan, üreten, karar alma süreçlerine katılan bireyler yetiştirilmesini sağlamak ve Sosyal, Sanatsal, Bilimsel, Eğitim, Kültürel ve Sportif faaliyetleri yaşam tarzı haline dönüştürmektir. İnovatif düşünce kültürünü benimsemiş, yenilikçi, girişimci çağın gereksinimlerini yakalamış, ulusal ve uluslararası her alanda rekabet edebilen, GÜÇLÜ GENÇLER yetiştirmektir.

Toplumumuz şunu bilsinki Malatya Gençlik federasyonu olarak Gençlerimize güveniyoruz, gençlerimize inanıyoruz. Gençlerimiz, bütün insanlığın ortak değerlerini yüceltmek için kendilerini en iyi şekilde yetiştiriyor, geleceğe hazırlıyorlar. Bizler de onlara bütün imkânlarımızla destek oluyor, kendilerine en yüksek standartları oluşturmak için adımlar atmaya çalışıyoruz. Gençleri olumsuz alışkanlıklardan uzaklaştırarak sosyal, kültürel ve sportif kısaca her alanda faaliyetlerden yararlanmasını amaçlıyoruz.

Malatyaeksenhaber– Malatya Gençlik Federasyonu bugüne kadar neler yaptı? Kısaca bilgi verirmisiniz.

Cevap: Malatya Gençlik Federasyonu 2017 yılından bugüne kadar 25 farklı proje ile toplam 123 etkinlik gerçekleştirdi. Bundan sonrada gerçekleştirmeye devam edecektir. Bizler bu etkinlikler ile Çocuklar, Gençler basta olmak üzere tüm topluma faydalı hizmetler yapmak istiyoruz. Projelerimizden bazıları toplumu sosyalleşmek bazı projelerimiz de bilgilendirmek amacıyla yapılmaktadır. Tabiki yaptığımız etkinlikler hem Emniyetin hem muhtarların Kısaca her kurumun yükünü hafifletmektedir. Dolayısıyla Gençler ne kadar bilinçlenirse ne kadar sosyalleşirse o kadar çok çabuk topluma ve ailelerine faydalı bireyler olurlar.

Malatyaeksenhar– Malatya Gençlik Federasyonu yakında her hangi bir etkinliği var mı?

Cevap: Evet var. Bunların birkaç tanesini sizlere paylaşayım. Battalgazi ve Yeşilyurt merkez İlçelerimizde ücretsiz binlerce maske dağıtımı gerçekleştireceğiz. Ayrıca doğadaki ve aç kalmış hayvanlara farklı yerlerde Gençlerle birlikte yiyecek bırakacağız. Amacımız hem gençlere hem de topluma hayvan sevgisini aşılamak ve farkındalık yaratarak hayvanlara yiyecek bırakmak. Tabiki hayvanlara bakmak hepimizin insani görevi olduğunu unutmamak lazım.

Malatyaeksenhaber–Malatya’daki STK hakkında görüşleriniz nelerdir? Cevap: Her STK yani

Sivil Toplum kuruluşları kendi amaçları doğrultusunda kurulur ve o amaçlar doğrultusunda yoluna devam eder. Malatya’da yaklaşık 1200 üstünde STK bulunmaktadır. Hepsine başarılar diliyorum. Bizler Malatya Gençlik Federasyonu olarak Malatya halkına en iyi şekilde her alanda hizmet etmek istiyoruz. Hic bir karşılık beklemeden gönüllü olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz gücümüzü Allah’tan ve milletten alıyoruz. Bundan dolayı Yüce Allah’a hamd ediyorum. Milletimize teşekkür ediyorum.

Malatyaeksenhaber– Son olarak neler söylemek istersiniz?

Cevap: Malatya Gençlikfederasyonu olarak Toplumumuzun huzur ve barış içinde yaşamasına, kişilerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak, temiz bir çevrede, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı olarak yetişip gelişmesi Çocuklar ve Gençlerimiz için çok önemlidir. Tüm insanlığın ortak talebi olan barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur için, Çocuklar ve Gençlerimiz çok iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerekir. Malatya Gençlik federasyonu olarak Bilinçli bir gençlik yetişmesi, örf, adet, geleneklerine bağlı, tarihini, kültürünü öğrenen ve öğreten bir gençlik yetişmesini sağlayacağız.

Bu anlamda Malatya Gençlik federasyonu olarak Vatanına, Milletine, Bayrağına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin belirlediği hedef ve doğrultuda 2023-2053-2071 yılına Türk Gençliğini hazır olarak yetiştirmek olacaktır. Bizlerle yol yürüyen kıymetli yönetim kurulu üyelerine, tüm ilçe ve okul temsilcilerine, tüm Komisyon başkanlarına tüm Malatya halkına ve kıymetli genç kardeşlerime şükranlarımı ve selamlarımı iletiyorum. Ayrıca bizlere destek olan, toplumun gercek sesi olan siz basın mensuplarına Gençler ve vatandaşlar adına teşekkür ediyorum. Bu özel röportajdan dolayı Malatya Eksen Habere ve temsilcilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza koronavirüs nedeniyle Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına lütfen uymalarını rica ediyorum.



Bu özel röportajdan dolayı değerli Malatya Gençlik Federasyonu Başkanı Ramazan Yavuz beye teşekkür ederiz. 



Haber okunma sayısı: 1461

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER