canlı yayın

Kış Tedbirleri Toplantısı Vali Baruş Başkanlığında Yapıldı

25 Kasım 2020 Çarşamba 22:54
kis-tedbirleri-toplantisi-vali-barus-baskanliginda-yapildi

Malatya merkez ve ilçelerinde karla mücadele kapsamında yapılacak olan çalışmalarda alınacak tedbirleri görüşmek, değerlendirmelerde bulunmak ve ilgili birimler arasında koordinasyonu sağlamak üzere Vali Aydın Baruş başkanlığında, Kış Tedbirleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Aydın Baruş, Vali Yardımcıları Kenan Eskin, Hakan Ezgi, İlçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Kış şartlarında temel mücadelenin kurumlar arası koordinasyonla 24 saat esasına göre hizmet verilmesinin önemine değinen Vali Baruş, özellikle yolların açık tutulması, olumsuz koşullarda yolda kalanlara gerekli yardımların yapılması, tedbirlerin önceden alınması ve hazırlıklı olmak için meteorolojik verileri günlük takip ederek iyi değerlendirip ve gözlemler yaparak dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Vali Baruş, halkın kış mevsimini sorunsuz geçirmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü ve gerekli tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğini kaydetti.

İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 81. Şube Şefliği ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince toplantıda kış tedbirleri hazırlık çalışmaları ve yapılacak diğer çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

2019 yılı kış mevsiminin de değerlendirildiği toplantıda; yağmur, kar yağışı, tipi, buzlanma ve sis hallerinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınması gereken tedbirler ve karla mücadelede kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması konuları görüşüldü. 



Haber okunma sayısı: 1572

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER