canlı yayın

Kadrosuz Usta Öğreticilere Müjde

02 Nisan 2020 Perşembe 17:36
kadrosuz-usta-ogreticilere-mujde

Türkiye'de ilk korona virüs vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020 tarihinden beri büyük bir sınav veriyor. Türkiye’nin süreci başından beri ciddiye alarak attığı adımlar tüm dünyanın takdirini topluyor. Bildiğimiz gibi korona virüsün yayılmasını önlemeye yönelik atılan en büyük adımlardan biride 16 Mart 2020 tarihi itibariyle 30 Nisana 2020 ye kadar eğitime ara verilmesi ve uzaktan eğitim modeliyle öğrencilerin eğitimlerine devam edilmesiydi.

Bu önlemle birlikte kadrolu öğretmenlerinde maaş ve ek derslerinde herhangi bir kesintiye gidilmemesine karar verildi. Fakat kadrolu öğretmenlerle aynı işi yapan sayısı 80 binin üzerinde olan ücretli öğretmenler ve sayıları 90 bine bulan kadrosuz usta öğreticilerin durumunda bir belirsizlik hakimdi. Çoğu zaman aldıkları maaş asgari ücretten bile az olmasına rağmen, birçok ücretli öğretmen ve kadrosuz usta öğretici geçimlerini bu maaşlarla sağlıyordu.

Bu süreçte maaş almamalarına rağmen bir çok usta öğretici sağlık çalışanlarına destek olmak ve artan ihtiyacı karşılayabilmek için maske üretimi için gece gündüz can hıraş çalıştı ve kısa sürede yüzbinlerce maske üretti. Bu sırada sendikalar, sivil toplum kuruluşları, dernekler, federasyonlar ve siyasetçiler çeşitli mecralarda bu mağduriyetin giderilmesi için kamuoyu oluşturmaya çalıştılar. 



Haber okunma sayısı: 5855

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER