canlı yayın

İSTEMEZÜK

13 Temmuz 2015 Pazartesi 23:43
istemezuk

Kafasında sürekli manüple mantığı ile İSTEMEZÜK ayaklı sendikal ve siyasi duruş sergileyen sorumsuz kimliklere inat.. SADECE İŞ ÜRETİYORUZ ifadelerini kullanan Eğitim Bir Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan yazılı bir basın açıklaması yaptı.


 Eğitim Bir Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan “Eğitim Bir sen ve Memur-Sen Ülkemizin sivilleşmesinin önünü açan en önemli kurumu, ümmetin öncü kuruluşudur. Dedi.

 

 Ceylan yapmış olduğu açıklamada “ Bütün sorunların temelini gelir dağılımındaki adaletsizlik oluşturmaktadır. Fert başına düşen milli gelirin adil dağılımı yapılmadığı zaman sorun çıkar. Gelir dağılımı adaletsizliğinden kaynaklı sorunların çözümünün, hakkın alınması ve korunmasının yolu örgütlenmekten geçer. Dedi.

 

Ceylan; Kimse bize hakkımızı durup dururken vermez. Bizler örgütlenip haklarımızı talep etmezsek, haksızlığa, adaletsizliğe uğramaya devam ederiz. Sendikacılık, haksızlığa uğrayanların kendi hakkını almak üzere oluşturdukları bir örgütlenme biçimidir. Eğitim-Bir-Sen olarak, yaptığımız çalışmalar, verdiğimiz mücadele, mazlumların ve mağdurların sesi olma noktasındaki gayretlerimizle sendikacılığa yeni bir soluk getirdik.

 

Ceylan; Toplu Sözleşme ye dair tüm hazırlıklarımız tamam.Bu süreçte  İl ve ilçe yönetimlerimizle birlikte çalıştaylar düzenledik. Bu raporları genel merkezimize ilettik. MEB, KYK ve Üniversite çalışanlarımızın toplu sözleşme sürecinde beklentilerini alanlarda yıl boyu not alıyorduk. Müfredata dair notlarımızda var. Bayan çalışanlar, stajyerler, Memur, hizmetli, Şef, Mühendis tüm çalışanlar muhatabımız. Bunlar iş üretiyorlar. Emek veriyorlar. Kendilerini çok da güzel ifade ediyorlar. Memleketleri için her türlü fedakarlığa hazır ve Devletin gülen yüzü olma gayretindeler.

 

Endişeleri var çalışanlarımızın. Yeni hükümetin kurulmasına dair.

Biz bunu dert etmeyin diyoruz tek başına ya da koalisyon da olsa Türkiye artık eski Türkiye olmaz. Böyle bir değer kaybı yaşatılamaz bu ülkeye. Sahipsiz değil çalışanlarımız bizler her türlü ortamı çalışanın lehine çevirebilecek yapı ve güçteyiz. Çalışma bakanlığının açıkladığı kesin sayılara göre bugün 840 bin kayıtlı üyesi ile Memursen 11 iş kolunda yetkili sendika. Neredeyse en yakın sendikanın iki katı. Eğitim Birsen 340.000 üyesi ile yetkisini taçlandırarak eğitim çalışanlarının güvenli kapısı olmaya devam ediyor. Çalışanlarımız tercih etmişler ve bizlerde bunun karşılığın da sorumlu davranış sergiliyoruz. Sorumluluk Sahibi olduğumuzdan sadece iş üretiyoruz. Kafasında sürekli manüple etme  mantığı ile İSTEMEZÜK ayaklı sendikal ve siyasi duruş sergileyen sorumsuz kimliklere inat.

Ceylan açıklamasında “Ne mümkün efendim laf anlatmak.Adamlar her taşın altından fırlıyorlar.Türlü türlü kirli ilişkiler içerisinde depresif davranışlar sergiliyorlar. Gelecek vizyonunu geçmişin kirli ilişkilerine göre oluşturan bu anlayışlara tavsiyemiz; bugün elinizi kuvvetlendiren bağlantılarınız olabilir kaybettiğiniz yetki ye tekrar ulaşamayacak olmanızın üzerinizde bıraktığı anlamlı davranış bozukluğunu saklayamıyorsunuz.

 

Biz en güzelini isteme peşindeyiz. Muhatablarımız da en güzeli vereceklerini seçimde vaad ettiler. Şu halde hükümetin önünde ilk bulacağı iş Toplu Sözleşme olacak bakalım kim sözüne sadık. Toplu sözleşme masasına hazırlıklarımız tamamlandı ve biz Masanın iki tarafından birisi olarak çalışanın dengesini bozacak hiçbir davranışa veya karara hiçbir gerekçe ile makul bakamayız.

 

1 AYLIK TOPLU SÖZLEŞME MARATONU BAŞLIYOR
15 Temmuz’da Konfederasyon ve Sendikaların Toplu Sözleşme görüşmelerine ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na katılacak yetkilileri, teknik personeli ve bunların yedekleri ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu için akademisyen adaylar DPB’ye bildirilecektir. 27 Temmuz’da yetkili sendikalar ve Konfederasyonlar Toplu Sözleşme taleplerini DPB’ye iletecek ve 3 Ağustos’ta Toplu Sözleşme görüşmeleri başlayacaktır. Kamu İşveren Heyeti Başkanı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı bir araya gelerek Toplu Sözleşmenin gündemini belirleyecektir.  23 Ağustos’ta taraflar ya uzlaşarak Toplu Sözleşme imzalayacak ya da uyuşmazlık tutanağı imzalayacaklar. 26 Ağustos 2015,  Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurunun son günü. 31 Ağustos Toplu Sözleşme görüşmelerinin (Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları da dahil) bitiş tarihidir


20 MİLYON İÇİN KARARLI BİR MÜCADELE VERECEĞİZ

 

Toplu Sözleşme masasında yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi ve 2 milyon kamu emeklisi için, ayrıca kamu görevlilerimizin eş, çocuk ve bakmakla yükümlü olduklarıyla birlikte 20 milyon insan için mücadele edecek, ter dökeceğiz. 365 gün/24 saat hizmet ve erdemli sendikacılık anlayışıyla hareket eden Büyük Memur-Sen ailesi olarak, Toplu Sözleşme masası ve Toplu Sözleşme süreci dışında da kamu görevlileri, milletimiz ve mazlumlar için kazanımlar üretmeye, onlara hizmet etmeye devam edeceğiz
 
İSTİKRARI VE REFORMLARI SÜRDÜRECEK HÜKÜMET İSTİYORUZ

Ceylan; 7 Haziran seçimlerinin sonucuna ilişkin değerlendirme yaparak, istikrar ve reformları sürdürecek bir hükümetin kurulması gerektiğini söyledi. 7 Haziran’da milletin verdiği mesajın iyi bir şekilde okunması gerektiğinin altını çizen Ceylan, “Şimdi en kısa zamanda millete hizmet edecek en güçlü seçeneği ortaya koyma zamanıdır. Ortaya konacak seçenek ekonomik ve siyasal istikrarı gözetecek, reformların devamını sağlayacak sosyal tabanı güçlü bir seçenek olmalıdır. Bu anlamda kendisine hükümet kurma görevi verilen, seçmenin yüzde 41 oyunu almış AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na büyük bir sorumluluk düşmektedir. Türkiye’yi geleceğe taşıyacak, siyasi belirsizliği ortadan kaldıracak yeni hükümet en kısa zamanda kurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Hükümetin masaya teklifle gelmesini istiyoruz , Maaş artışı boyutuyla yüzdelik artı taban aylık koalisyonu, diğer taraftan refah payı artı enflasyon farkı koalisyonu isteyeceğiz. Bu koalisyonlara eşlik edecek başka tekliflerimiz de olacak. Toplu Sözleşme teklif paketimizde, aile yardımı artışı, vergi adaleti, fazla çalışma ücretleri, yemek, yiyecek, giyim, ulaşım ve kreş yardımları ile kadın ve engellere yönelik taleplerimiz yer alacak” dedi.

 

GOP Üniversitesi Hokkabazlık Bölümü Birincisine;

Bu çalışmalar yapılırken bir takım zerzevat ta çıkıp geçmiş zamanlarda az bir bedele sattıkları şahsiyet ve şerefleri ile etraflarına saldırıyorlar. Be hey gafiller! Unutulur mu sandınız Zehra Seyfikli dönemi peşkeşleriniz. Utanmadan trilyonlarca lirayı Seyfik’li nin ellerine teslim ettiniz. “Ne olmuş ki ! davayı kaybettiniz Seyfikli haklıymış” diyorsunuz. Ne yani sen çalışanların hakkını yetkili olduğun halde savunduğunu mu zannediyorsun bu şekilde biz yetkili olmadığımız halde çalışanın hakkının gaspına karşı mahkemelerde dolandık MEB de aynı dönem çatır çatır promosyon alıyorduk. Sesinizi çıkartamıyorsunuz  diyen Eğitim Bir Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan Allahtan biz vardık ta promosyon genelgesini çokça hakaret ettiğiniz dönemin Başbakanı R.Tayyip Erdogan a çıkarttırıp sizin gibi hokkabazların kirli pazarlık yapmalarının önünü aldık. Yoksa çalışanlarımıza promosyonlardan zırnık bile vermezlerdi ifaadelerini kullandı.

 

 

 

GOP ÜNİVERSİTESİ TOKAT-2 NOLU EBS ŞUBESİ OLDU

Aylardır girdiği her odada görüştüğü her kişiye Yetkili Sendika Promosyonla hiç ilgilenmiyor diyerek sendika sayımlarında seviyesiz propaganda yapan temsilci! Söyler misin neyin temsilciliğini yapıyorsun. Bu yıl üniversite yetkililerini bile kandırarak onların da desteği ile yetkiyi aldınız. Bu anlaşılmaz bir sonuç değil aslında . EBS Türkiyenin her yerinde yetkili ama Gop üniversitesin de değil. Ebs herkesi ikna ediyor GOP Üniversitesi çalışanını edemiyor . Eğitim Bir Sen genel ve özel tüm söylem ve çalışmaları ile olumlu tepki alıyor. Her ne hikmetse GOP Üniversitesinde alamıyor. Şeref sınavı sorumlusu temsilci! Çekin ellerinizi çalışanın hayalleri özlük hakları beklentileri üzerinden. Yalan la ve içerdeki destekçilerinizle gidebileceğiniz son noktadasınız. Yatsı ezanı okunacak. Mahallenin İmam efendisi problemli ise ezan okunsa ne, okunmasa ne? Tercihini sizden yana kullanan çalışanlar er geç görecekler gerçekte ne yapmak istediğinizi. İşte o zaman biz Eğitim Bir Sen Tokat 2 No’lu (GOP) Şubesi olarak onları bekliyor olacağız. Evet 25 Temmuz 2015 Tarihinde sizin hayal bile edemeyeceğiniz bir şekilde GOP Üniversitesi Şube Kongresini yapıyor. Sözümüz vardı çalışanlarımıza üyelerimize Şube yapacağız diye. Ve o sözü tutuyoruz.   

 

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Şaban, Ceylan, Eğitimbirsen


Haber okunma sayısı: 4281

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • bağımlı sendika

    Misafir hükümetle göbek bağı sendika geçensene zamda vermediniz ne sendikaçılığı açılımcı sendika başkanınız nmmilletvekilide oldu ne oldu açılım açılım nereye geldiniz meurun işine bakın bişrazda 31 Temmuz 2015 15:33

DİĞER HABERLER