canlı yayın

Gaziantep Uluslararası Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvasına ev sahipliği yapıyor

16 Kasım 2019 Cumartesi 21:50
gaziantep-uluslararasi-naim-suleymanoglu-halter-turnuvasina-ev-sahipligi-yapiyor

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halter Federasyonu işbirliğinde birincisi düzenlenen Uluslararası Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası başladı. Şahinbey Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın ilk gününde derece yapan sporculara madalyaları, Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Naim Süleymanoğlu imandır, kararlılıktır, cesarettir. Bu özel ismin turnuvasını Gaziantep'te yapmanın gururunu ve mutluluğunu taşıyoruz. Vali Davut Gül ile birlikte bizim bir hedefimiz var. "Spor Şehri Gaziantep" o yüzden ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Türkiye Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, "Naim Süleymanoğlu'nu 50 yıllık kısa ömründe çok büyük başarılara imza attı. Vücut ağırlığının 3 katından 10 kilo fazlasını kaldırdı. Uluslararası arenada duyuldu, ünlü dergilere kapak oldu. "Cep Herkülü" ismini aldı. Halter Federasyon Başkanlığı olarak her yıl onun adına Türkiye şampiyonası düzenliyoruz. Onun adını yaşatmak için etkinliklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında plaket takdimi yapıldı, sporcularla turnuva anısına fotoğraf çektirildi.

Şampiyonaya; Arnavutluk, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Gürcistan, İran, İrlanda, Katar, Kosova, Kore, Letonya, Macaristan, Slovakya, Romanya, Türkmenistan, Ukrayna, Venezüella ve Türkiye'den 120 sporcu katıldı. 



Haber okunma sayısı: 1675

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER