AKP
AKP

Fendoğlu, Depremle İlgili Açıklamalarda Bulundu

01 Şubat 2020 Cumartesi 17:54
fendoglu-depremle-ilgili-aciklamalarda-bulundu

Geçen cuma günü 20.55 te Elazığ lSivrice merkezli 6.8 lik bir afet meydana geldi, deprem meydana geldi. Bu depremden dolayı tüm ulusumuza geçmiş olsun diliyorum. Hakkın rahmetine kavuşanlara Allah rahmet eylesin yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.Geride kalan tüm vatandaşlarımıza ise sabırlar diliyorum. Genel başkan yardımcımız da söylediği gibi olay anından itibaren Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Genel Başkan Yardımcısmız sayın Yaşar Yıldırım Başkanlığında bir heyet oluşturuldu ve bölgeye intikal ettik.

Ben olay saatinde Doğanyol Gökçe ve Pötürge'ye ulaştım.
O süre Zarfında Doğanyol Kaymakamımız, Doğanyol Belediye Başkanımız, Pötürge Kaymakamımız Ve Belediye Başkanımız ve yerel halkın özveriyle çalıştığını yardımlar gelene kadar çeşitli koordinasyon merkezlerinin kurmuşlardır.

Evsiz kalan, evi yıkılan vatandaşlarımız içinde İlk yapılan müdahalede Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan'la temasa geçerek otobüslerle şehir merkezine transferlerinin sağlanması oldu.

Ondan sonraki süreçte zaten Sayın Valimiz, Bakanlarımız, İçişleri bakanımız, Çevre Bakanımız, Sağlık bakanımız bölgeye intikal ettiler sabah 6.30 a kadar bölgede olduk.
Ondan sonraki süreçte ben heyetim ile buluşmak üzere Elazığ'a geçtim.

Tekrar geçmiş olsun.
Deprem ile ilgili olarak
Bizim bundan sonra yapacaklarımız var.
Yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var.
Kentsel dönüşüme ihtiyacımız var.

Bütün gözler Doğanyol ve Pütürge yönelmiş ken bizim diğer bir ilçemiz olan Kale ilçemizde yıkım fazla idi.
Hayvan telefimiz çok fazla oldu.

Köylerimizin tamamen yerinden taşınması lazım, Bulutlu, Hisartepe, Düzyol Kamışlı, Erenli buradaki köylerimizin yeniden yapılıp, özellikle mera arazilerimizin valilik ve bakanlıkça tahsisinin yapılıp yeniden konutlar ile köylerin inşa edilmesi lazım.

Yeniden bir köy-kent oluşması lazım, ne oturacak evleri nede damları vardır.

Ayrıca;
Bir de çiftçimizin köylümüzün Tarım Kredi den almış olduğu borçlar var, faizli olan borçlar.

Özellikle Elazığ Ve Malatya'nın Acilen Afet Bölgesi İlan Edilip,
o bölge içerisinde yaşayan tüm çiftçilerimizin, köylülerimizin, esnaflarımızın borçlarının ertelenmesi,prim taksitlerinin belirli bir süre ertelenmesi, şehirdeki ekonominin canlanması ve durgunluğun giderilmesi için acildir.

Kredisi almış devlet memurlarımız var öğretmenlerimiz var. Aynı şekilde bu hemşerilerimizde evsiz kalmışlardır. Evleri Tahrip olmuştur. Bu vatandaşlarımızın da borçlarının faiz bildirilmeden ertelenmesi gerekmektedir.

Yine bölgede ortaöğretimde ki bugün valilikler bir karar aldı.
Elazığ ve Malatya'da okullarımız 10 şubat'a kadar tatil edilecektir.

Üniversitelerimiz için talebimiz olmuştu.buna en duyarlı davranan Malatya Turgut Özal üniversitesi rektörü mü Sayın Aysun Bay Karabulut oldu.

Sayın Aysun bay Karabulut özellikle teşekkür ediyorum inisiyatif alarak öğrencilerimizin mağdur olmaması için elinden geleni yapmıştır.

Yapılmamış olan sınavları ertelenmiştir.
Yine aynı şekilde Elazığ Fırat üniversitesi ve Malatya İnönü üniversitesi, öğrencilerimizin özellikle yurtta kalan öğrencilerimizin ki sahada incelediğimizde yurtlarda da hasar olduğunu gördük.

Bu öğrencilerimizin yapılmamış olan sınavlarının ertelenmesi ve bir sefere mahsus online sınav hakkı verilmesi gerekmektedir.
Esnafın KDV, SGK, Bağkur prim borçlarının ötelenmesi lazım.
Yetkililer tarafından evlerinin hasarlı olduğu tespit edilmiş, bakanlığımız tarafından oturulamaz raporu verilmiş bir sürü hane sahibimiz var.

Hem Elazığ hem de Malatya'da meydana gelen depremden dolayı kira fiyatlarından ne mal almaya çalışan ve bu anlamda da kiraları yüksek tutmaya çalışanları sağduyulu olmaya çağırıyorum.

Böylesi acılı bir günde 400 liralık evi 1000 liraya vermek inanın ki ikinci bir depremdir.

Bir insanlık vakasıdır.
Bundan nemalanmak, faydalı olmaya çalışmak aşağılılıktır.
Ev sahipleri mies biraz daha ciddiyetle ve samimice davranırlarsa bir sorun kalmayacaktır.

Diyeceklerim şimdilik bu kadar diğer arkadaşlarıma söz veriyorum.

Hepinize teşekkür ediyorum sağ olun. 



Haber okunma sayısı: 3271

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER