canlı yayın

Evinde Kal Malatya

21 Mart 2020 Cumartesi 17:46
evinde-kal-malatya

MHP Malatya il Başkanı Mesut Samanlı, Sağlık Bakanlığının corona virüse karşı aldığı kararlara uyulmasının yasal zorunluluk olduğunu belirterek, "Alınan tedbirlere uyulmaması, karşı konulması suç teşkil ediyor. Vatandaşlarımız bu süreçte evlerinde kalmaya gayret ederlerse bu süreci minimum zararla atlatacağımıza inanıyorum" dedi

Samanlı, yayımladığı basın açıklamasında Sağlık Bakanlığının corona virüs salgınına karşı aldığı tedbirlere değerlendirdi.
Başkan Samanlı açıklamasında, salgının gittikçe tehlikeli bir hal aldığını ifade ederek, Sağlık Bakanlığı'nın salgınla mücadele kapsamında aldığı tedbirlerin önemine değindi.
Samanlı, "Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar çok yerinde ve doğru kararlar ama bu yetmez, salgın hastalıklar bireysel değil, toplumsal bir sorundur ve bu sorun yasalarda tanımlanmıştır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığının aldığı kararlara uyulması yasal bir zorunluluk. Alınan tedbirlere uyulmaması, karşı konulması aslında suç teşkil ediyor. Kanser hastası olan biri tedaviyi kabul etmeyebilir ancak bulaşıcı hastalıklar toplumsal bir sorun olduğu için kimsenin alınan tedbirlere aykırı olarak istediği gibi davranması söz konusu olmaz" ifadelerini kullandı.

Toplum sağlığı merkezlerinin daha etkili, güçlü ve yaygın hale getirilmesi gerektiğini belirten Samanlı, ailelere de tavsiyelerde bulunarak
"Okullar tatil edildi diye çocuklar parklara götürülürse bunun bir anlamı yok. Herkesin evde izole olması gerekir. Tatil diye insanlar başka nedenlerle yine bir araya geliyorsa bu kararların bir anlamı kalmaz. Bu nedenle herkesin alınan kararlara uyması gerekir" ifadelerine yer verdi.

Samanlı,yurt dışından gelen herkesin kendisini karantinaya alması gerektiğini de sözlerine ekleyerek "Evinde Kal Malatya" dedi. 

Haberin etiketleri:

BAKISGAZETESİ, Evinde, Kal, Malatya


Haber okunma sayısı: 1775

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER