canlı yayın

EMLAKÇILAR YASASI SÜRÜNCEMEDE

01 Eylül 2020 Salı 00:16
emlakcilar-yasasi-suruncemede

Tokat Emlak Borsası Sahibi Selami Baykal Emlakçılar dışındaki kişilerin gayrimenkul satışı yapmasının cezasının çok büyük olduğunu belirtti

  Baykal, Şu ifadeleri kullandı.“Kayıt dışı emlakçılar var. Bunlara biz ‘ayakçılar’ diyoruz. Ayakçı ile çalışmayan kaç tane emlakçı çıkar? Yasa çıktığı zaman hiçbir emlakçı ayakçı ile çalışamayacak. Bize verilen talimatlar inşallah gerçekleşir. Yasa çıktığı zaman birileri ceza yiyecek. 4 hususun altını özellikle çiziyorum. İlk olarak hiçbir emlakçının ofisine sözleşmesiz gayrimenkul girmeyecek.

Baykal aç.ıklamsına şu şekilde dfevam etti; Bir emlakçının ayakçı ile çalıştığı tespit edildiği zaman emlakçı ve ayakçıya en büyük para cezası verilecek. Ayakçılar ise genelde kapıcılar, muhtarlar, belirli kurumlarda çalışan idareciler, bakkallar olabiliyor, herkes kendi işini yapacak. Tespit edildiği zaman bu insanlar yüzde 100 ceza yiyecek. Bakkal veya diğer dükkanlarda satılık veya kiralık daireler tespit edildiği zaman ceza verilecek. Bir esnaf kendi gayrimenkulünü satılık veya kiralık olarak diyebilir. Onun dışında tanıdık, akraba ya da başka birisinin gayrimenkulünü satmak isteyenlere 30 bin TL para cezası verilecek. Son olarak da meslektaşlarımızın tapu dairesindeki görevi, yetkisinin belirlenmesi için yetki belgesi olan kişilerin kimlik belgelerini odadan almaları gerekiyor. Bu kurallar yasallaştığı zaman emlakçılara Türkiye genelinde bir saygınlık olacak.”

Şimdi Sıra Kamuda Devlette Olsada Ne Kadar Yetki Verdiyse Şimdi Sözünün Arkasında Dursun....


Baykal, Emlakcı, müteahhit, mal sahibi alıcı arasında bir köprüdür. Layıkıyla en asgari şekilde kusurla mesleğini icra eden meslektaşlarıma selam olsun....

Layıkıyla müteahhitlik yapan gayrimenkul alırken satarken alıcı olanlara da selam olsun ..(not)( emlakçıyla çalışıp reklamını yaptırıp .emlak cıya gelip te gayri menkulü öğrenip emlakçıyı aradan çıkarmak için gayret göstermeyenlere de .alıcı ve müteahhitlerde selam olsun)..


Asıl Konuya Gelelim Burası Çok Önemli....

8 Haziran 2018 bir karar alındı galericiler ve emlakçılar adına belirli kriterler konuldu bazı itenimler oldu ivedi bir şekilde bir ÇOK meslektaşım bunları yerine getirdi

Ben dahil 29 AGUSTOS 2018 de bu isteklerin yerine getirilmesi ivedi iken 2 sene uzatıldı...


Bugün 2020 Ağustos duruma bakalım galericiler bir düzen aldı mı gibi yetki belgeleri noterlerde sorgulanıyor mu?

10..tane işini halletmeye çalışan yancılar ayakçılar m?

Mevzu statü sahibi yapmak mı kayıt dışını önlemek mi yoksa dostlar alışverişte görsün mü?


Gelelim EMLAKÇILARA...

Mesleğimde on senedir kendimi hep yenilemeye mesleğimi layıkıyla bilinçli bir şekilde yapmak için araştırdım gerek insan ilişkileri gerek sunum gerekse mimarı ve hukuki konularda bilgi hanemi geliştirerek meslekte başarılı olmayı paraya bağlanmadan icra etmeye çalıştım.

LAKİN gelelim 150 bin nüfusu olan şehirde bu mesleği layıkıyla icra eden meslektaşlarını en büyük sıkıntısı 2018 alınan kararların 2 Sene uzatılması ve bu 2 senenin bugün dolmuş olması artık bu mesleği layıkıyla senelerdir icra eden emlakçı diye tabir ettiğimiz emekçilerin çantacılardan ayakçılardan temizlenme vaktidir diye düşünüyorum.

Sertifika satılır hale gelmiş kriter yetenek paraya dönüştürülmüş, yaşım geçmiş değil 2 senelik yüksek okul okumaya karar verdim.


Bir şeyler daha güzel olur diye evet İKİ Sene Geçti Şimdi Devletimizin Kurumlarından Denetleme Yetki Belgesi Verdiyseniz ..

Bu Belgeler Nerde Kullanılacağı Ve Alım Satımın Emlakçı aracılığıyla olacağı emlakçının alim satımdan sorumlu olacağı yasanın veya tasarının uygulanması gereken sürenin dolduğunu hatırlatırım.


YOKSA BİZLE DALGAMI GEÇILDİ.

Tokat emlak Borsası işyeri sahibi Selami Baykal açıklamasının sonunda, Saygılar Unutmayın Avrupa’da Gelişmiş Ülkelerde En Saygın Emlakçı (GAYRİMENKUL DANIŞMANLIGIDIR )bu meslek denetlenerek layık olanlarla kayıt dışı önlenerek layık olan kişi ve kuruluşlarla olması gerektiği gibi gereğini düşünerek almış olduğunuz kararın kati bir şekilde uygulanmasını bekliyoruz dedi.

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Emlak, Yasa


Haber okunma sayısı: 2965

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER