canlı yayın

DÜNYA TÜRKLÜĞÜ YİNE KAN AĞLIYOR

18 Haziran 2014 Çarşamba 09:09
dunya-turklugu-yine-kan-agliyor

Tokat MHP Milletvekili Reşaat Doğru, yapmış olduğu açılmada Ülkemizde Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesi sonrasında Irak’ta Musul’da konsolosluğumuzun IŞİD terör örgütünce basılması ve bayrağımızın indirilmesi Türkmenlere yapılan saldırılar ve katliamlar herkesi düşündürmelidir vurgusunu yaptı.

IŞİD terör örgütü Türkmen illerinde katliam yaptığını belirten Milletvekili Doğru, Telafer’i, Tuzhurmatu’yu ele geçiriyor, Kerkük’e saldırmak üzeredir. Ancak onlara sahip çıkacak, bu terör örgütüne dur diyecek maalesef

   Türkiye’mizden bir yetkili hükümet yoktur. Musul Konsolosluğundan kaçırılıp esir edilen 31 tane şoförümüzü kaçıran bu örgüt elini kolunu sallayarak kardeşlerimizi katletmektedir ifadelerini kullandı.

Katliamlara devam ederken hükümetten çok ciddi bir ses çıkmamakta kaderine terk edilmektedir. Bu günde içlerinde mühendislerin olduğu 15 işcimiz havaalanına giderken kaçırılmıştır.

Bu gün Türkmenler kan ağlamaktadır. Ne yapacaklarını bilememektedir. Ülkemizden, kardeşlerinden gür bir ses duymak istemektedirler. Ancak beklenen ses gelmiyor.

Türkiye’ye meydan okuyan IŞİD’e bedeli ağır şekilde ödetilmelidir.

Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu, Tavuk bölgeleri Türklerin vatanıdır. Buralarda onlarla beraber olmakta hepimizin görevi olmalıdır. Türkmen’e sahip çıkmayan AKP iktidarını hiçbir zaman Türkmenler affetmeyecektir.

ABD’nin Irak’a işgalinden sonra bölgede büyük istikrarsızlık olmuş ve Peşmergeler kazanç elde etmişlerdir. Bölgedeki her karışıklıktan sonra Peşmerge güçleri yeni yeni mesafe almakta, kazançlar elde etmektedir.

Daha önce Kerkük konusunda Irak ordusu ile karşı karşıya gelen Peşmerge, IŞİD’in bölgeye saldırması ile elini kolunu sallayarak Kerkük dahil Türk şehirlerine girmiştir.

Irak ordusunun terk ettiği askeri bölgelere yerleşmiştir. Yani çok büyük mesafeler almak üzeredir. Ancak burada Türkmenler kaybetmektedir. Türkmenler yok edilmektedir. Zorla göçe tabi tutulmakta, demografik yapı bozulmaktadır.

İşte bunlara müsaade etmek doğru değildir. Türk hükümeti tedbir almayıp aciz kalmaktadır. Gerekli önlemler alınsa Türkmenlere sahip çıkılsa, bu durumlarla karşılaşılmayabilirdi.

Irak AKP iktidarının yanlış politikaları ile 3’e bölünüyor. Kürdistan, Sünni ve Şii bölgeleri olarak adlandırılıyor. Ancak Irak Türk’ünün bu üç bölgede de yerleri yok. Kasıtlı olarak Türkmenleri üçe bölüyorlar. Yani Irak Türkü emperyalist oyunlarla Kerkük, Telafer’i, Tuzhurmatu’yu kaybediyor üç parçaya bölünüyor.

Doğru, Sonuçta hükümetin düzeysizliği, yanlış politikaları Türk dünyasında çok büyük bir problemi daha ortaya çıktığını belirtti.

 


Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Türk, dünya, Sahipsiz, Kaybediyor


Haber okunma sayısı: 2311

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER