canlı yayın

DEVLET KAYBETMİŞTİR!.

25 Aralık 2014 Perşembe 20:18
devlet-kaybetmistir

MHP Tokat Milletvekili Dr.Reşat Doğru, Yeni yıla çok kısa bir zaman kaldığını belirterek 2014 yılını başta siyasetçiler olmak üzere herkes çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

2015 AKP’nin iddialı şekilde iktidara gelişinin 13. Yılıdır. 2002 yılında AKP iktidara geldiği Türkiye’nin durumu, 2015 yeni seçimlere doğru giden Türkiye’nin içerisinde yaşadığı durum her ülke sever için çok iyi tahlil edilmelidir ifadelerini kullanan MHP Tokat Milletvekili Dr.Reşat Doğru, 2002 senesinde AKP yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğim diyerek iktidara geldi. Yine o günlerde Orta Doğu’da, Balkanlar’da, Orta Asya’da, Kafkaslarda huzur ve güven ortamı içerisinde devletler ve milletler yaşıyordu. Irak’a, ABD yandaşları orada konvansiyonel, kitle imha silahları var, demokrasi yok ediliyor diyerek müdahale etmek istemişler, Türkiye ve o zamanki hükümet karşı çıkmıştı. Kuzey Afrika başta olmak üzere İslam dünyası bazı sorunlar olsa da huzur içerisinde olduğunu belirtti.

            Ayrıca 2002 senesi sonunda terör durma noktasına gelmiş, devlet güçleri her yerde hâkimiyeti sağlamışlar, bölge halkı ile devlet arasında huzurlu bir ortam vardı diyen MHP Tokat Milletvekili Dr.Reşat Doğru, Ülke ekonomisinde krizden çıkmış, Yapısal Reformlar yapılmış, Devlet İhale Kanunu Başbakanlık Denetleme Düzenlenme Kurulu Kanunu oluşturulmuş, taşlar yerine konmuştu. Ancak AKP’nin iktidara gelmesiyle beraber kurulan birçok düzenin bir anda bozulduğunu görüyoruz. Önce ABD ile anlaşarak Irak’a müdahalenin yolu açıldı. Sonuçta çok büyük bir huzursuzluk ve 1,5 milyon insanın ölümüne neden olundu. Sonra Başbakan BOB eş başkanı oldu. Mısır, Libya, Tunus, Suriye ve bütün Ortadoğu kan gölü haline geldi. Eski yönetimleri herkes aradı. Ama olan olmuş, düzenin bozulduğunu vurguladı.

            Sonra da PKK ile mücadele yöntemi, AB istekleri doğrultusunda değişti diyrn MHP Tokat Milletvekili Dr.Reşat Doğru, Terör azdırıldı. İnsanlar öldü. Asker ve polise saldırılar gerçekleşti. Sonra sözde bunlar durdurulacak, analar artık ağlamayacak denilerek terör örgütü ve katil Abdullah Öcalan’la görüşmeler başladı. Açılımlar adı altında birçok taviz verildi.

            Doğu ve Güneydoğu da PKK güçlendi, önce dağlara sonra şehirlere hakim oldu. Kolluk güçleri oluşturarak yol kontrolleri, yol kesmeler, mahkemeler, vergi toplamalar, bölgeye yönetici atamalar, özerk bölge ilan ettim demeler ortaya çıktı. Devletin polisi, askeri resmi üniforma ile bırakın sokakları, neredeyse evlerinde bile oturamaz duruma geldiler. Askerimiz arkalarından vurularak şehit edildi. Askeri garnizondan bayrağımız indirildi. “Ne Mutlu Türküm Diyene” diye yazılan yazılar, şehirlerden, dağlardan kaldırıldı. T.C levhaları söküldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türklük aşağılandı. Her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altında eziyorum diye konuşmalar yapıldı.

            Sonrasında fakirlik, yoksulluk, işsizlik her geçen gün artarken, yolsuzluklarında onlarla beraber arttığını görüyoruz.

            Önce belediyelerde yolsuzluk kokuları ortaya çıktı. Sonra 17-25 Aralık 2013 tarihinde dört bakanın ve çocuklarının, Başbakan RTE’nin çocuklarının karıştığı asrın yolsuzluğu ile karşılaşıldı. Ancak TBMM’de kurulan Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu 2014 yılında çalışmalarını iktidarın baskıları sonucu tamamlayamadı. Oylama 5 Ocak 2015 yılına ertelendi. Bakalım bakanlar yüce divana gönderileceklermi, yolsuzluklar ortaya çıkacakmı? Yoksa araştırma ve hesap sorma MHP’nin iktidarına mı kalacak. Hep beraber göreceğiz.

            MHP Tokat Milletvekili Dr.Reşat Doğru, Ayrıca AKP iktidarında da memur, emekli, işçi, çiftçi, köylü, esnaf hep kaybetti. Devlet içte ve dışta büyük borçlara girerken, Türk tarihinin en büyük borçlanması olurken sosyal katmalar unutuldu. Ancak kendi yandaşları unutulmadı. Onlar zenginleşti. Bütün bu olup bitenler AKP’nin 13 yıllık iktidarında oldu. Yeni gelen 2015’de çok şey değişecektir. Çünkü ülkemizin şu andaki ağır tabloyu daha fazla kaldırması mümkün değildir. O bakımdan 5 ay sonra yapılacak seçimlerde, milletimizi bu yıkımdan kurtaracaklarını belirtti.

            Millet iradesi, milli irade şeklinde gerçekleşecek ve demokrasi içerisinde iktidara geleceğiz. Milletimize kalkınmacı, gelişmeci, kardeşliği temel düşünce kabul eden politikalar takip ederek önce bölgesinde sonra dünyada itibarı olan lider ülke Türkiye’yi kuracağız diyen MHP Tokat Milletvekili Dr.Reşat Doğru Bütün insanlarımızın önümüzdeki yılında yeni ufuklara ulaşması temennisiyle yeni yılını kutladı.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

MHP, Tokat, Milletvekil, reşat, doğru


Haber okunma sayısı: 2125

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER