canlı yayın

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 100 yıldır önemli bir mücadele veriyoruz”

22 Nisan 2020 Çarşamba 21:40
cumhuriyet-halk-partisi-olarak-100-yildir-onemli-bir-mucadele-veriyoruz

Kiraz; Ulusal eğemenlik ve çocuk bayramının 100.yılını büyük bir heyecanla kutlarken, 23 Nisan'ı çocuklarımız adına barışa adıyoruz. Dedi.. "Cumhuriyet Halk Partisi olarak 100 yıldır önemli bir mücadele veriyoruz” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve ulusal egemenlik mücadelesinin 100. Yılını kutlayarak, “23 Nisan, kurtuluş ve bağımsızlık savaşının milli bir meclis yönetiminde kazanılması ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescilidir” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çeken Kiraz, 23 Nisan’ın birçok anlam ifade ettiğini belirterek, “23 Nisan, tarihimizde egemenliğimizi, bağımsızlığımızı, demokrasimizin temellerini, cumhuriyetimizin önemli temel taşlarını ifade ediyor” dedi.

Kiraz, 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasıyla birlikte halkın özgürlüğüne kavuştuğunu kaydederek, bu noktada her zaman halkın iradesine sahip çıktıklarını dile getirdi.

Çocukların coşkuyla bekledikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu sene koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle evlerinde kutlayacaklarını ifade eden Kiraz, “Ülkelerin gelişmesinin; çocukların ve gençlerin ülkelerine sahip çıkması ile mümkün olacağını biliyoruz. Çocuklara olan sevgisini ve güvenini her fırsatta gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli tarihlerinden biri olan 23 Nisan’ı bayram olarak çocuklara armağan etmiştir. Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak devletimizin ve birey olarak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, eleştiren, çağdaş bakış açısıyla birlikte kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş bireyler olarak yetiştirilmeleri temel amaç olmalıdır. Dolayısıyla çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye'dir. Ne mutlu ki bu ülkenin çocukları ve bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olmuşuz” diye konuştu.

Kiraz, halkın iradesinin, halkın tercihinin sonuna kadar ülkede egemen olması için mücadele verdiklerini kaydederek, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak 100 yıldır önemi bir mücadele veriyoruz. Tarihimizde egemenliğimizi, bağımsızlığımızı, demokrasimizin temellerini, cumhuriyetimizin önemli temel taşlarını ifade ediyor. Bu noktada her zaman halkımızın iradesine sahip çıkacağız. 23 Nisan’ın ruhuna uygun olarak, bu ülke de demokrasi, barış, özgürlük, eşitlik mücadelemizi, tam bağımsızlık, egemenli mücadelemizi sürdürmeye de devam edeceğiz. Tarihi bir döneme tanıklık ettiğimiz bu günlerde dayanışmanın, sevginin, barışın ve sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık.”

“23 Nisan bu ülkenin bağımsızlığının önemli teminatıdır” ifadesini kullanan Kiraz, “23 Nisan’da, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, egemenliği halka vermiştir. Milli egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığında, 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuştur. O tarihten bu yana egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur. Bu tarihten itibaren milletimiz kendi kaderini kendi belirlemiş, ülkemiz tüm güçlükleri aşan milli bir iradeyle, dünyanın saygın ülkeleri arasındaki yerini almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle TBMM'nin kuruluşunun 100. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını feda eden kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, aziz milletimizin ve Malatyalıların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bu kapsamda, her çocuğun yüzünün güldüğü bir Türkiye diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kiraz, ulusal egemenliğin 100. yılını sağlık dolu bir dünya dileğiyle dünya barışına adadıklarını ifade ederek, çocuklara da tüm dünya çocuklarıyla birlikte duygularını video, yazı ya da resimlerle paylaşarak, gelecek güzel günlere mesaj bırakmalarını istedi. 



Haber okunma sayısı: 1323

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER