canlı yayın

ÇİN'DE FLAŞ YASAK KARARI ARTIK BU HAYVANLARI YİYEMEYECEKLER

02 Nisan 2020 Perşembe 22:59
cinde-flas-yasak-karari-artik-bu-hayvanlari-yiyemeyecekler

Çin’in Wuhan kentinde bir hayvan pazarından çıktığı iddia edilen corona virüsü nedeniyle tüm dünyada binlerce insan hayatını kaybetti. Salgından sonra ülkenin Shenzhen şehrinde flaş bir yasak kararı alındı. Karara göre, köpek ve kedi eti satışı ve tüketimi 1 Mayıs’tan itibaren yasaklanıyor. 12 dakika önce

Corona virüsünün diğer virüsler gibi hayvandan insana geçtiği düşünülüyor. Özellikle yarasa gibi içerisinde çok sayıda virüsün bulunduğu hayvanları yiyecek olan Çin’de beklenmedik bir karar alındı. Tüm dünyayı temelden sarsan virüs sonrası Çin’in Shenzhen şehrinde kedi ve köpek eti yemenin yasaklandığı öğrenildi.

Corona virüsünün Çin’de tüketilen vahşi hayvanlarla ilişkilendirilmesinin ardında ülkede önemli bir adım atıldı. BBC’ye göre, Çinli yetkililer Guangdong bölgesinde yer alan Shenzhen şehrinde köpek ve kedi eti satışının yasaklanacağını duyurdu.1 Mayıs tarihinde uygulanmaya başlanacak yasakla ilk kez Çin’in bir şehrinde kedi ve köpek eti tüketimine son verilecek. Öte yandan Çin’de 1 yılda 30 milyon köpek öldürüldüğü biliniyor. 



Haber okunma sayısı: 1429

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER