AKP
AKP

CHP’ye Hakaret Eden Dernek Başkanına Hapis Cezası

11 Mart 2020 Çarşamba 11:41
chpye-hakaret-eden-dernek-baskanina-hapis-cezasi

İki yıl önce sosyal medyadan ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, İsmet İnönü’ye ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği iddia edilen Malatya Sokak Çocukları ve Aileleri Koruma Derneği başkanı T.T hapis cezasına çarptırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz “Atatürk’e, İnönü’ye, Kılıçdaroğlu’na ve partimize hakaret etmek kimsenin haddi değildir” dedi

. Kiraz açıklamalarına şu sözlerle devam etti “Büyük Devlet Adamı, hemşehrimiz İsmet İnönü’yle ilgili hakaret içerikli paylaşımlar yapan, partimizle ilgili birçoğunu okumaktan utandığım, ağzıma alamadığım kelimelerle demokratik hakkını kullandığını ve bütün CHP’lilerin idam edilmesi gerektiğini ifade eden bir paylaşımda bulunan, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’yla ilgili ağza alınmayacak derecede sözler sarfeden dernek başkanı T.T adlı şahısı bundan iki yıl önce savcılığa şikayet etmiş ve sürecin takipçisi olmuştuk. Dava istediğimiz şekilde sonuçlandı. Sözde dernek başkanı olan ve toplumu yaptığı paylaşımlarla galeyana getirmek isteyen şahıs 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Hapis cezası mahkeme tarafından ertelenmedi ve seçenek yaptırımlara çevrilmedi. Değer kaynaklarımız olan, sonsuz saygı duyduğumuz Atatürk’e, İnönü’ye, partimize ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan bu davranışın cezasız kalmaması bizleri mutlu etmiştir. Hakkımızı her zaman hukuken savunup adalet aramaya devam edeceğiz” 



Haber okunma sayısı: 1762

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER