canlı yayın

CHP İl Başkanı Enver Kiraz'ın 1 Mayıs mesajı

30 Nisan 2020 Perşembe 23:38
chp-il-baskani-enver-kirazin-1-mayis-mesaji

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “1 Mayıs, işçinin, emekçinin ve çalışanın, köylünün, esnafın, ev hanımının, ezilenin, dışlananın, sömürülenin bayramıdır. Herkes bilsin ki Cumhuriyet Halk Partisi ezilenlerin, dışlananların, yok sayılanların yoldaşıdır, yol arkadaşıdır” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Kiraz, her dönemde olduğu gibi 1 Mayıs’ta da haksızlığa, eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı mücadele ettiklerine dikkat çekti.

Kiraz, koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bu yıl meydanlarda kutlayamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydederek, “1 Mayıs, işçinin, emekçinin ve çalışanın, köylünün, esnafın, ev hanımının, ezilenin, dışlananın, sömürülenin bayramıdır. Dolayısıyla 1 Mayıs her yıl büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Ancak bu sene koronavirüs salgını nedeniyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü meydanlarda kutlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Kiraz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Herkes bilsin ki Cumhuriyet Halk Partisi ezilenlerin, dışlananların, yok sayılanların yoldaşıdır, yol arkadaşıdır. Emek en yüce değerdir. Emek kutsaldır. Onun için emeğe ve alın terine sahip çıkmalıyız. 1 Mayıs aynı zamanda dayanışma ve mücadele günüdür. Bugüne kadar bu mücadele uğruna canlarını ve özgürlüğünü feda edenleri selamlıyoruz. 1 Mayıs bu ülkede aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesidir.” 



Haber okunma sayısı: 1362

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER