canlı yayın

ÇALIK VE GÜDER, BATTALGAZİ BÖLGESİNDEKİ YATIRIMLARI İNCELEDİ

04 Eylül 2020 Cuma 18:26
calik-ve-guder-battalgazi-bolgesindeki-yatirimlari-inceledi

MİLLETVEKİLİ ÇALIK: “OSMAN BAŞKANIMIZ GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATIYOR” AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yatırımlar ve devam eden projeleri yerinde inceledi. Milletvekili Çalık’a çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Güder, “Hizmet bilincini bizler ibadet bilinci olarak kabul ettik” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, beraberinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahvesi ile birlikte ilçeye kazandırılan ve devam eden yatırımları inceledi. İlk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Battalgazi Belediyesi tarafından dönüşümü sağlanan Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi’ni gezen Milletvekili Çalık ve Başkan Güder, yeni eğitim döneminde kapılarını gençlere açacak olan Gençlik Merkez’inde gençler için her şeyin düşünüldüğünü belirtti. Milletvekili Çalık ve Başkan Güder, daha sonra Battalgazi Belediyesi tarafından Tandoğan Mahallesi Yeşilçam Caddesi’nde yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden Yeşilçam Sosyal Tesislerini inceledi. İçerisinde Restoran, Çocuk Oyun Alanları, Oturma Alanları, Süs Havuzu, Yürüyüş Alanları ve Yeşil alanların da yer alacağı projenin 3 ay içerisinde tamamlanacağı bilgisini alan Milletvekili Çalık ve Başkan Güder, projenin tamamlanması ile birlikte modern bir sosyal tesisin daha ilçeyle buluşacağını belirtti. Milletvekili Çalık ve Başkan Güder, son olarak ise Çocuk Trafik Eğitim Park’ındaki çalışmaları inceledi.

KAYHAN: “BÖLGEMİZİN GENÇLİK MERKEZİNE İHTİYACI VARDI”

Battalgazi ilçesinde Gençlik Merkezi’ne ihtiyacın olduğunu aktaran Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, “Battalgazi’mizin bu Gençlik Merkezi’ne ihtiyacı vardı ve bölgeye kazandırıldı. Bölgemizde bulunan Turgut Özal Üniversitemizle birlikte buradaki gençlerin etkinlik alanlarını, sosyal ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için müzik atölyeleri, etkinlik alanları, sosyal faaliyetler, çok amaçlı salonlar, derslikler, kadınlarımızın ihtiyaçlarını giderebilecek çok amaçlı etkinlikler ve kurslar düzenleyeceğiz. Şuan itibarıyla müzik atölyesi, etkinlik atölyesi, çok amaçlı salonlarımız, sinema salonlarımızı tamamlıyoruz. Tamamladıktan sonra inşallah yeni eğitim döneminde faaliyetlerimize başlayacağız. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜDER: “HİZMET BİLİNCİNİ BİZLER İBADET BİLİNCİ OLARAK KABUL ETTİK”

‘Her yeni güne ilçemize neler yapabiliriz düşüncesi ile başlıyoruz’ diyerek sözlerine başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; bizler her yeni güne başlarken, ilçemize neler yapabiliriz? bunları düşünerek başlıyoruz. İlçemize daha fazla neler yapabiliriz endişesi taşıdık. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda Belediye olarak sizlere hizmet getirmek zorundayız. Bugünde AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık hanımefendi ile birlikte devam eden yatırımlarımızı inceliyoruz. Hanımınçiftliği bölgemizin bir Gençlik Merkezi’ne ihtiyacı vardı. Daha önce Hanımınçiftliği belediyesi olan belediyemize ait binanın dönüşümünü sağlayarak, hem üniversite öğrencilerimizin hem de gençlerimizin istifadesine sunduk. Hayırlı uğurlu olsun. Battalgazi ilçesinde yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılama adına Yeşilçam Caddesi’nde 5 bin metrekare alan içinde Yeşilçam Sosyal Tesisimizi inşa ediyoruz. Yapılacak olan tesisimizin birçok vatandaşımız yararlanabilecek. Takriben 2-3 ay gibi bir zaman zarfında Yeşilçam Caddesi’nde

çalışmalarını sürdürdüğümüz projemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Özellikle sosyal belediyeciliği şekillendirme ve ilçemizdeki cazibe yerlerinin sayısını arttırmak adına da bu çalışmalarımızı yaptık. Hizmet bilincini bizler ibadet bilinci olarak kabul ettik” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ÇALIK: “BÖLGEYE ÇOK GÜZEL BİR GENÇLİK MERKEZİ KAZANDIRILDI”

Battalgazi için güzel hizmetlere imza atan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini ileten AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Battalgazi Belediye Başkanımız çalışmalarını sessiz ve derinden gerçekleştiriyor. Battalgazi için çok önemli hizmetlere imza atıyor. Başkanımızı kutluyorum. Bir teşekkürü de Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na etmek istiyorum. Bakanımız, son gelişinde Malatya için yaklaşık 200 milyonluk protokoller imzalandı. Bu sürecin öncesinde Battalgazi Belediyemiz, Hanımınçiftliği belediyesi eski hizmet binasını Gençlik ve Spor Bakanlığına devrini yaptı. Burası güzel bir Gençlik Merkezi’ne dönüşmüş. Gençlerimizin eğitimlerinin, zamanlarını değerlendirmek adına sosyal ve kültürel amaçlı mekanlar oluşturulmuş. Bu bölgeye çok ihtiyacı olan bir gençlik merkezi kazandırılmış. Herkesin emeğine sağlık.”

“YEŞİLÇAM SOSYAL TESİSLERİ BÖLGEYİ CANLANDIRACAK”

Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeşilçam Sosyal Tesisleri’nin çevreyolu altının canlanmasına vesile olacağını ifade eden Milletvekili Çalık, “Şuan Yeşilçam Caddesindeyiz. Çevreyolu altı diye tabir edilen bir bölgeyi ziyaret ediyoruz. Esasında ismi Yeşilçam Caddesi olarak konmuş ve o isme uygun yapıların yeniden hayat bulduğu bir merkez haline gelmiş bir yerdeyiz. Yeşilçam caddesi bir prestij cadde olmuş. Yeşilyurt ilçesinin Fahri Kayhan’ı olarak nitelendirebileceğimiz bir alan Battalgazi bölgemizin güzelliklerle anlam buluyor. Yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine kurulan yeşil alanıyla, havuzuyla, gezme alanıyla, oturma alanlarıyla, sohbet ve yemek alanlarıyla bölgeye çok güzel bir kazanım sağlamış olacak. Battalgazi Belediyemizin yapmış olduğu bu sosyal tesis çevreyolunu altının canlanmasına vesile olacak. Göztepe ve Tandoğan Mahallemizdeki vatandaşlarımızda istifade edilecek. Ayrıca o mahallelerimize de özel sosyal içerikli yatırımları da Battalgazi Belediyemizin devam etmekte. Ben özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Pandemi dönemi ve tüm dünyanın ekonomik sıkıntı yaşadığı dönemde, yatırımların durdurduğu bir dönemde hem hükümet olarak Malatya’mızda yatırımlarımıza devam ediyoruz hem de yerel yönetimlerimiz kendi bölgeleri için gerçekleştirdiği hummalı çalışmalar devam ediyor. Osman Başkan ve ekibi bir taraftan depremin yaralarını sarmaya çalışıyor, diğer taraftan da yeni projelerle Battalgazi bölgesini ayağa kaldırmaya çalışıyorlar. Başkanımız Osman Beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ellerine ve yüreklerine sağlık” dedi. 



Haber okunma sayısı: 1336

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER