AKP
AKP

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDE NİKAHLAR KORONA TEDBİRLERİ İLE KIYILIYOR

24 Mart 2020 Salı 20:05
battalgazi-belediyesinde-nikahlar-korona-tedbirleri-ile-kiyiliyor

Battalgazi Belediyesi, daha önce aldıkları nikah tarihleri koronavirüs genelgesine denk gelen Meliha Elif ve Ali çiftinin nikâh merasimini, iki şahit eşliğinde maskeli olarak gerçekleştird

Sağlık Bakanlığınca açıklanan korona virüs (Covid-19)önlemlerini her biriminde uygulamaya devam eden Battalgazi Belediyesi, yeni evlenecek çiftlerin nikah törenlerini sadece iki şahitle ve davetli katılımı olmadan maskeli olarak gerçekleştiriyor. Daha önce aldıkları nikah tarihleri korona virüs genelgesine denk gelen Meliha Elif ve Ali çiftinin nikâh merasimi, Belediye nikah salonunda iki şahit eşliğinde maskeli olarak gerçekleştirildi. Nikah töreninde Battalgazi Belediyesi evlendirme memurunun, "Hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde kötü günde evlenmeyi kabul ediyor musun?" sorusuna yüksek sesle 'evet' diye cevap veren çiftlerin bu mutlu anlarına yakınları ise salon dışında eşlik etti.

Çiftlerin mutluluklarına şahit olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mercan Sarı, Genç çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi.

BAŞKAN GÜDER: “VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

Olağanüstü tedbirler çerçevesinde nikahların kıyıldığına dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Öncelikle çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar diliyor, tebrik ediyorum. Battalgazi Belediyesi olarak Korona virüsüne karşı aldığımız olağanüstü tedbirler çerçevesinde nikah işlemlerimizi sürdürüyoruz. Belediyemizin aldığı karar doğrultusunda Mart-Nisan ayları içerisinde daha önceden planlanan çiftlerin nikahlarını gelin, damat ve iki şahidin katılımıyla kıyılması kararını aldık. Nikah işlemlerini daha ileri bir tarihe almak isteyen çiftlerimize gereken kolaylıkları sağlıyoruz. Ancak nikahlarını kıydırmak isteyen çiftlerimiz, aldığımız tedbirler nezaretinde nikahlarını kıyabiliyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Bu önlemlerin tamamı sağlığa verdiğimiz öncelikten kaynaklanmaktadır. Çünkü bu işi ne kadar ciddiye alıp önemsersek o kadar az hasarla atlatırız.” Dedi.

Bu süreçte akrabalarının ve sevdiklerinin yanlarında olmasını istediklerini, ancak ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı nikahlarını bu şekilde kıldırmak zorunda olduklarını ifade eden Meliha Elif ve Ali çifti, alınan tedbirleri yerinde bulduklarını kaydetti. 



Haber okunma sayısı: 1680

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ