AKP
AKP

Başkan Samanlı: Türk Töresinde Kadının yeri ve önemi büyüktür

06 Mart 2020 Cuma 19:50
baskan-samanli-turk-toresinde-kadinin-yeri-ve-onemi-buyuktur

MHP(Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Samanlı mesajında;

“Türk Töresinde Kadının yeri ve önemi büyüktür. Kadın baş tacıdır kutsaldır. Töremizce Kadın bizler için; Anadır, Bacıdır, Yardır. Bu üçü de bizim için namustur vazgeçilmezdir ve kutsaldır. Yüce Dinimiz İslam da kadına önem vermiş ve kadınlarımızı Allah’ın bir emaneti bilmemiz gerektiğini emretmiştir. Peygamber efendimiz Hz Muhammet (sav) Hadisi şeriflerinde "Cennet Analarımızın ayakları altındadır" diyerek Kadının dinimizde yerinin ve öneminin ne kadar büyük olduğunu bizlere anlatmaktadır. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 'de kadınlarımıza verdiği önemi göstermek adına Dünya'da ilk kez Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı tanıyarak dünyaya bir medeniyet dersi vermiştir. Tarihimizde; Kadınlarımızın toplumsal açıdan da ne büyük katkılar sağladıklarının örnekleriyle doludur. Türk ve İslam Tarihi Topluma yön veren Destan yazan Kadınlarımızla doludur. Hz Hatice, Hz Aişe, Hz Fatıma, Analarımız İslam Tarihi açısından ilk akla gelen isimlerdir. Tomris Hatun, Hayme Ana, Zübeyde Hanım, Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı gibi isimlerde tarihimizde ilk akla gelen fedakârlık cesaret ve İffet abideleridir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyin de belirttiği gibi Kadın; Anadır, Kadın;Ailedir, Kadın;Vatandır, Kadın;Ülkedir Kadın;Vatanın geleceği ve teminatıdır.

Toplumsal hayatın her aşamasında kadınlarımız bizlerle omuz omuza mücadele etmektedirler. Büyük fedakârlıklar göstererek sağladıkları katkının büyüklüğü gün gibi ortadadır. Günümüzde de kadınlarımız hayatımızın her aşamasında bizlerin yanında hatta bizlerden daha fazla mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Bunun yanı sıra dinimizin ve töremizin de gereği olmasına rağmen maalesef kadınlarımıza hak ettikleri değeri gösterememekte, sosyal yaşantı içerisinde gerekli önemi vermemekteyiz. Üzülerek söylemeliyiz ki Yüce Allah'ın bizlere emaneti kadınlarımızı baş tacı etmemiz her türlü pozitif ayrımcılığı göstermemiz gerekirken aksine günümüzde kadına yönelik şiddet artmış kadın cinayetleri almış başını gitmiştir. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kez daha altını çizmek istiyorum ki başta şehit anaları ve eşleri olmak üzere Analarımız, Eşlerimiz, Kız kardeşlerimiz ve tüm kadınlarımızın hak ettiği değeri önce bizler birey olarak göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Başta Şehit Anaları ve Eşleri olmak üzere başımızın tacı Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyoruz."dedi. 



Haber okunma sayısı: 3382

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ