canlı yayın

Başkan Kiraz Kılıçdaroğlu'na Malatya'yı Anlattı

05 Haziran 2020 Cuma 20:06
baskan-kiraz-kilicdarogluna-malatyayi-anlatti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 81 İl Başkanı ile video konferans sisteminde buluştu. İl başkanları toplantısı düzenleyen CHP, örgütlerin yapmış oldukları çalışmaları, şehirlerin yaşadığı sorun ve sıkıntıları il başkanalrından dinledi.

Toplantıya katılan Malatya İl Başkanı Enver Kiraz özellikle 24 Ocak'ta yaşanan Elazığ depremi sonrası ve koronavirüs salgın sürecinin Malatya üzerindeki etkilerinden bahsederek parti olarak bu dönemde hangi çalışmaları yaptıklarını Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na anlattı.
Deprem sonrasında Malatyalıların yaşadığı mağduriyeti gidermek adına bölgede en çok kalan örgüt olduklarını ifade eden Kiraz;"24 Ocak Elazığ merkezli deprem sonrası Malatya'nın birçok ilçesinde büyük hasarlar meydana geldi. Genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba ile beraber deprem olduktan hemen sonra Kale, Pütürge ve Battalgazi ilçelerimizde hasar gören bölgelerde vatandaşımızın yanında olduk. CHP'li Büyükşehir Belediyelerimiz tarafından gönderilen 35 tır yardım malzemesini
örgütlerimizin desteği ve sistemli çalışması ile her kesime ulaşacak bir şekilde dağıttık. Ancak depremi yaşayan ilçelerdeki köylülerin tek ortak talebi yıkılan evlerinin yerine konut yapılmasıydı. Maalesef bu istekleri henüz gerçekleşmedi. özellikle virüs salgınının da yaşanmasıyla depremzedelerin ikinci plana atıldığını gördük. Kira yardımının dağıtımıyla ilgilide Malatya ve Elazığda ciddi problemlerin yaşanmasının yanı sıra toplu konut adı altında yapılan evlerde yüksek meblağlarla vatandaşa satılmak isteniyor." dedi.
"8 Bin 500 Gıda Yardımı, 130 Bin Maske Dağıtımı Yaptık"
İl başkanı Kiraz deprem sonrasında yaşanan sıkıntıları Kılıçdaroğlu'yla paylaştıktan sonra Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin Malatya ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirterek "Depremde ekonomik krizle yüzleşen Malatya pandemi sürecinde ikinci bir darbe yedi. Salgın nedeniyle 6 bin civarında esnaf kepenk indirmek zorunda kaldı. CHP Malatya örgütü olartak esnaf odalarının başkanlarıyla sürekli irtibat halinde olup önemli bir çalışma yürüttük. Başlattığımız kampanyayla esnafın ayda 2 Bin liralık bir ücretle desteklenmesi gerektiğini kamuoyuna ifade ettik. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba salgın sürecinde kendi ticari ilişkileri ve Malatyalı iş adamlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda Malatya'ya büyük destek verdi. Yaklaşık 8 bin 500 aileye gıda paketi yardımı ulaştırdık. Maske dsağıtımındada il günden itibaren örgüt olarak sahada yerimizi aldık. CHP'li Belediye Başkanlarımız ve Veli Ağbaba tarafından gönderilen 130 bin maskeyi cadde cadde, sokak sokak gezerek dağıttık. Sağlık personelimiz, eczacılarımız ve kuaförlerimizede siperlik dağıtımı yaptık. İlgili kurumlarla sürekli görüşerek süreci yakından takip etmeye ve desteklemeye çaılıştık. Malatya'da toplam Koronavirüs vaka sayısı 418, vefat sayısı 18 ve şuan itibariyle hastanede tedavi gören hasta sayımız 20 olarak güncellendi." dedi. Ayrıca Kiraz'ın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na verdiği bilgiler arasında Malatya'da işsizlik sayısnın 100 bine ulaştığıda yer aldı. 



Haber okunma sayısı: 2042

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER