canlı yayın

Başkan Dağ, 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

19 Ekim 2020 Pazartesi 23:13
baskan-dag-19-ekim-muhtarlar-gunu-mesaji

nadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Muhtarlarımız kendi mahallerindeki sorunlarının en iyi bir şekilde çözülmesi için tüm kurumlarla birlikte çalışmaktadırlar.

Başkan Dağ’ın Mesajı Şöyle:

Başkan Dağ, “ Muhtarlarımız demokrasimizin temel taşıdır, Muhtarların kendi mahallerinden vatandaşın tüm sıkıntılarını yetkililere bildirerek, kendi mahallerindeki sorunlarını çözmek için tüm çalışmaları yapıyorlar. Muhtarlar, halkın sorunlarını yakından takip ederek bu sorunlarının çözülmesi için tüm çabalarıyla çalışıyorlar.

Muhtarlık müessesesi demokrasimizin ilk temel taşlarını da oluşturması bakımından önem arz etmektedir. Bir Kamu görevlisi olan muhtarlarımız, 7/24 esasıyla vatandaşın sorunlarını en iyi bilene yerinde takip ederek, sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözüm bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır ve taşıyorlar.

Muhtarlarımız, En ücra köylerde, yine belde, Mahallerde ve yine ilçelerimizin, sakinlerini en iyi tanıyan, kimin ne problemi varsa bilen ve çözüm noktasında uğraş verendir muhtarlarımız. Bilindiği üzere ülkemizde ilk muhtarlık müessesesinin kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum, Muhtarlarımız vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında önemli bir görev üstelenmişlerdir. Başkan Dağ, Görev başında ve yine görevleri biten vefat eden Muhtarlarımıza Allahtan rahmet ve alilerine başsağlığı diliyorum ve Görevlerini sürdüren Muhtarlarımıza uzun ömürler diliyorum dedi.

Zeki Dağ, Muhtarlık Müessesesi Demokrasimizin İlk Temel Taşlarıdır Ve 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun 

Haberin etiketleri:

bakisgazetesi, Başkan, Dağ, 19, Ekim, Muhtarlar, Günü, Mesajı


Haber okunma sayısı: 1471

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER