AKP
AKP

Bakan Albayrak Gaziantep’te…

20 Şubat 2020 Perşembe 18:23
bakan-albayrak-gaziantepte

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir dizi ziyaret ve programlarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Havaalanında Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İl Protokolü tarafından karşılanan Bakan Albayrak, “Türkiye İçin Değişim Başlıyor” programı kapsamında iş dünyası ile buluştu.

Gaziantep Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda iş insanlarına hitap eden Albayrak, "Türkiye için Değişim Başlıyor" ismiyle sürdürdükleri reel sektör buluşmaları çerçevesinde Gaziantep'te kentin cesur, özgüvenli ve ülkesinin derdi ile dertlenen değerli iş dünyası ile bir araya geldiklerini söyledi.

" Gaziantep, bizim göz bebeğimiz" diyen Albayrak, Gaziantep'in ihracata, istihdama ve katma değerli üretime dayalı büyüme modelinin örnek şehirlerinden de biri olduğuna işaret etti.

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 6. şehri olan Gaziantep'in bu yıl 7 buçuk milyar dolarlık ihracat hedefini de nerdeyse 2019 yılının son ayına gelmeden yakaladığına dikkati çeken Albayrak, şöyle konuştu:

"Rakamlara baktım. Antebimiz ihracat hedeflerini 2019 yılı gibi zor bir yılı, bölgemizdeki istikrarsızlığın artmasına rağmen bu rakam ile kapatıyorsak demek ki Gaziantep’te çok daha büyük bir potansiyel var. İşte bugün burada bu potansiyel için neler yapmamız gerekiyor, tek tek konuşacağız. Sadece Gaziantep’in ihracatını artırmanın yollarını değil, Türkiye’nin ithalatını ikame edecek üretim alanlarını güçlendirmek için, ithalatı azaltmak, ülkemizin küresel ticarette rekabet gücünü artırmak için daha fazla neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Gaziantep 19. ilimiz. İnşallah buradan Mardin’e geçeceğiz. Birileri bizim bu reel sektör buluşmalarımızdan, esnafımızla, sanayicimizle, çiftçimiz ile bir araya gelmemizden rahatsız oluyor. Büyük ve Güçlü Türkiye ideali için ekonomide yeni bir başarı hikâyesi arzumuz var. Ankara'da oturup ahkâm mı keselim? Her yolu denediler. Olmadı. Milleti korkutmaya, gelecekten karamsar hale getirmeye çalıştılar, çalışıyorlar ama olmadı. Dünya yanıyor, Türkiye dimdik ayakta. Biz aldığımız önlemlerle, ekonomideki tüm kurumlarımızın ortaya koyduğu güçlü koordinasyon ile, iş dünyamıza verdiğimiz desteklerle 'kriz sevdalılarını' hüsrana uğrattık."

2020 yılının ilk verilerine göre bir çok alanda iyi gidildiğini aktaran Albayrak, "Bakın sadece İVME paketimiz ile sanayicimize 30 milyar TL finansman sağladık. 50 milyar TL kadar da tahsis edildi. İstihdam odaklı finansman paketimiz İSTOD ile de 35 milyar TL kredi tahsis edildi. 23 milyar TL’si yatırıma dönüştü. İVME ile ilgili burada bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Yerli üretimi ve ihracatı desteklemek amacıyla devreye aldığımız İVME finansman paketimizde artık TLREF endeksli ve sabit faizli iki seçenekli döneme geçiyoruz” diye konuşmasını sürdürdü.

Konuşmasının ardından iş insanlarının sorularını yanıtlayan Bakan Albayrak toplantı sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Bakan Albayrak bir dizi ziyaret sonrası Gaziantep’ten ayrıldı. 



Haber okunma sayısı: 1775

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER