AKP
AKP

Ağbaba: Karahan Tüneli'nin açılışına 3 bakan katılmıştı, kapanışını ilçe kaymakamı yaptı.

04 Ağustos 2020 Salı 22:09
agbaba-karahan-tunelinin-acilisina-3-bakan-katilmisti-kapanisini-ilce-kaymakami-yapti

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın basın toplantısında Malatya ile ilgili değerlendirmeleri

TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ
Biliyorsunuz Malatya kaysı sezonunu geride bıraktı ama hala bir belirsizlik var. Toprak mahsülleri Ofisi kaysı alacağını açıkladı. Çok doğru bir karar Toprak Mahsülleri Ofisi kaysı almalı ama bunun geciktirilmesi kabul edilemez. Biz bunu takip edeceğiz.

DEPREM
Geçtiğimiz 24 Ocakta bir deprem yaşandı. Aslında Malatya’nın genelini etkileyen ama en çok Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçemizi etkileyen deprem yaşandı. Depremle ilgili Bakanlar geldi gitti ve birçok vaatte bulunuldu fakat bir gelişme olmuş değil bir tane ev yapılmış değil. Hatta depremde verilen paralar insanlardan geri istenmekte. Evler demir mi yapılacak beton mu yapılacak belli değil. Kaç metrekare ev yapılacak anlatan yok. Evler kaç liraya mal olacak, bu bedel nasıl ödenecek, ne kadarını vatandaş ödeyecek açıklayan yok. Evleri TOKİ mi? Müteahhit mi? Vatandaşın kendisi mi yapacak bilen yok. Biz bu süreçlerinde takipçisi olacağız. Depremde nasıl örgütümüzle birlikte bu süreçleri takip ettiysek bu dönemde de deprem bölgesini takip etmeye devam edeceğiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Malatyalıların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bakın aylardan Ağustos ayı iki ay sonra Pütürge’de insanlar çadırda yaşayamaz. Öyle çok vaat vererek, gezerek bu işler olmuyor. Maalesef özellikle köylerimizde bir çalışma başlatılmış değil. 29 Kasım 2015’te Hekimhan ve Kuluncak’ta meydana gelen depremde evleri yıkılan depremzedeler için daha 1 tek ev yapılıp teslim edilmiş değil. Yine bu dönemde deprem için toplanan paraların nereye gittiğini merak ediyoruz.

sığır
KARAHAN TÜNELİ
Büyük ve görkemli bir açılışla açılan bir Karahan Tüneli var. Karahan tüneli dört yıl önce açıldı şimdi yol çöktüğü için kapandı. Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun milletin alın teriyle ödediği vergilerle yapılan tünelin hesabını sorulurdu. Milletvekillerinin isimlerini vermiyorum ama kurdukları cümleler aynen şöyle;
Aralık 2011 “Karahan Tüneli bu yıl bitecek”
Ağustos 2012, “Karahan Tüneli’nde sona yaklaşıldı”.
Ağustos 2012, “2013 yılında bu tünelden araçlarla geçilecek”.
Aynı vekil Ağustos 2014, “Karahan Tüneli, 2015 başında hizmete açılmış olacak”.
Nisan 2013 “Tüneller 2014’te bitecek”
Ocak 2014, “Erkenek ve Karahan Tünelleri Nisan 2014’de tamam”
Dönemin Karayolları 8. Bölge Müdürü 2013 yılında Malatya’da yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ‘tünellerinin yapımındaki gecikmenin tünellerdeki zemin etüdü ve sondaj çalışmalarının yetersiz ve kötü biçimde yapılmasının yarattığı sorunlardan kaynaklandığını’ söylemişti. Bölge müdürünün ne kadar haklı olduğu yolda çökmeler başlayıp, tünel kapatılınca ortaya çıktı. Karahan Tüneli’nin açılışına 3 bakan katılmıştı, kapanışını ilçe kaymakamı yaptı.

MALATYASPOR

“Bir Malatyaspor meselesi varki hepimizin yüreğini yakıyor. Türkiye Futbol Federasyonu aldığı kararla bu yıl küme düşmeyi kaldırdığı için Malatyaspor bu sene ligde kaldı ama Malatya büyükşehir Belediye Başkanı hemşehrimiz Sayın Recep Tayip Erdoğana teşekkür etti. Sayın Recep Tayip Erdoğan ile hemşehri olduğumuzu anladık. Keşke hemşehrimiz Recep Tayip Erdoğan bir tane hemşerimizi bürokraside değerlendirmiş olsaydı.Hiç kimsenin Malatyaspora siyaset karıştırmaya hakkı yoktur. Hiç kimse Malatyasporu siyasetine alet etmesin. Sayın Cumhurbaşkanı rahatsız olsa da Malatyaspor her Malatyalının ortak değeridir, gözünün nurudur. Buradan tüm malatya kamuoyuna duyuruyoruz. Maddi manevi örgütümüzle birlikte her şeyi yapmaya hazırız. Malatyasporu ligde tutmak en çok bu memleketi yönetenlerin sorumluluğunda ama bu konuda bizde sorumluluğa ortak olacağımızı tüm Malatyalılara açıklıyoruz. Malatyaspor genciyle, yaşlısıyla, sağcısıyla, solcusuyla bizi bir arada tutan en önemli değerlerimizden biridir. Bunu herkesin gözü gibi koruması gerekiyor.” 



Haber okunma sayısı: 2945

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ