AKP
AKP

62. HÜKÜMET BAŞARILI OLURMU?

03 Eylül 2014 Çarşamba 08:39
62-hukumet-basarili-olurmu

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’nun dün TBMM’de Başbakan tarafından okunan programı ile ilgili yzılı basın açıklamsında bulundu.



Doğru, yapmış olduğu basın açıklamsında; 12 yıllık AKP iktidarında 62. hükümetin programı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından TBMM’de okunarak kamuoyuna sunulduğunu belirtti.

Program AKP’nin diğer hükümetleri gibi bol bol vaadin olduğu, ama realitenin olmadığı konuları içeriyor.

         AKP iktidara gelirken yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları kaldıracağım diye iddialı söylemleri, acil eylem planına koymuştu. Ancak aradan 12 yıl geçmesine rağmen, yine aynı konuları tekrar programlarına koyarak sonucun değişmemiş olduğunu kamuoyuna sundu.

         Mahkemenin 17-25 Aralık yolsuzluk davaları ile ilgili görevsizlik kararı vermesi de, hükümet programının okunması ile aynı güne geldi. İnsanlarda acaba bu neden böyle oldu diye herhalde düşünmüştür.

         17-25 Aralıkta ülkemizde çok önemli bir yolsuzluk operasyonu olmuştur. Yolsuzluk, haksızlıklar maalesef ortaya çıkarılmadan dosya kapatılmaya çalışılmaktadır. Bağımsız mahkeme bu kararı acaba nasıl almıştır?

         Mademki kendinize güveniyorsunuz, onları paralel yapılar yaptı diyorsunuz. Öyleyse araştırma ve kovuşturma en iyi şekilde yapılsın. Her şey ortaya çıksın. Kamuoyu vicdanı rahatlasın. İnsanlar gerçekleri öğrensin.

Ancak bunlar maalesef yapılmayacak.

         Ayrıca başbakan yeni Türkiye kavramını devamlı kullanıyor. Yeni Türkiye kavramının ne olduğu herkesin anlayacağı şekilde, kamuoyuna anlatmalıdır.

         Bugün ülkemizde PKK Terör örgütü siyasallaşma sürecini tamamlayarak, devlet kurma yolunda çok büyük mesafe almıştır. Yeni açılımların nasıl olacağı kamuoyu tarafından esefle beklenmektedir. Şehit ve gazi ailelerinin ve ülke seven herkesin çok büyük tereddütleri vardır. İnsanların yürekleri yanmaktadır.

         Ülkemizin yavaş yavaş parçalanmaya doğru gittiği ortadadır. Açılım süreci şimdide Başbakan başkanlığında üç bakana verilmiştir. Çözülme, bölünme sürecinin hızla devam edeceği anlaşılmaktadır.

         Ayrıca dış politika tamamen iflasla karşı karşıya iken, başarıdan bahsedilmesi de akla ziyan bir haldir. Suriye, Irak, Rusya Ermenistan, Bulgaristan, Yunanistan, ABD ve AB ile sorunlar dağları aşmışken nasıl başarılı olunduğunu, kimse anlamamaktadır.

         Ayrıca hükümet programında çiftçi, işçi, emekli, memur, esnaf ve işadamı için de ciddi bir görüş yoktur. Sosyal katmanlar can çekişirken, ekonominin iyi olduğunu anlatmak, insanı güldürüyor.

         Başbakan Davutoğlu “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyor. Bu sözün üzerine iç ve dış politikada yapılanlar ortadadır. Sıfır sorunlardan nerelere gelindiği meydandadır. Komşu ülkelerle sorun olmayan var mıdır? Yüzlerce sorun AKP iktidarında ülkemizin başına gelmiştir.

         Ayrıca kaybeden millet olmuş, borçlu olmayan çiftçi, bankaya icrası olmayan memur, dükkânını kapatma durumu ile karşı karşıya kalmamış esnaf yok gibidir.

         Milletvekili Doğru açıklamnın sonunda; Hukukun yerle bir olduğu, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve talanın meşru olduğu, milli ve manevi değerlerin yok edildiği, menfaatin temel kural olarak kabul edildiği AKP iktidarının, artık sonuna gelinmekte olduğu da görülmektedir ifadelerini kullandı


Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

62, HÜKÜMET, BAŞARILI, OLURMU


Haber okunma sayısı: 2075

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER