canlı yayın

Fendoğlu Malatya'nın Sorunlarını dile getirmeye devam ediyor

15 Aralık 2019 Pazar 20:44
fendoglu-malatyanin-sorunlarini-dile-getirmeye-devam-ediyor

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe kanunun Sağlık, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri Bakanlığı bütçelerinin görüşüldüğü TBMM genel kurulunun 5. Turunda İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya ; Malatya Özel Harekat Bölge başkanlığı inşaatına ne zaman başlanılacağı ve Arguvan, Pütürge ve Doğanyol’da geçtğimiz Mart ve Nisan aylarında meydana gelen depremlede DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) olmayan kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin gidrilmesi için kararname çıkarılıp çıkarılmayacağını sordu.

Fendoğlu İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya sorusunda;

“Sorum, İçişleri Bakanımız Sayın Soylu’ya: 2018 yılında kuruluşu yapılan, 2019 yılında projesi ve Malatya Battalgazi’de 2.200 dönümlük arazi tahsisi yapılan, ilimiz ve bölgemiz için önem arz eden Malatya Özel Harekât Bölge Başkanlığının inşaatına ne zaman başlanacak?

Yine, geçtiğimiz mart ve nisan ayında ilimizde meydana gelen depremlerde Arguvan, Pütürge, Doğanyol ilçelerimizde maddi zarar meydana gelmiştir. Büyükşehir Yasası’ndan dolayı, zarar gören hanelerden DASK sigortası isteniyor. Bu depremlerden etkilenen yerlerin çoğu kırsal kesim, bundan dolayı çoğunda DASK yok. Depremden zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için, 2017 yılında 696 sayılı Kararname’yle 1 kereye mahsus çıkarılan DASK muafiyetiyle aynı yönde bir kararname çıkarılması düşünülmekte midir?” ifadelerini kullandı.

Fendoğlu’nun sorusuna cevap veren İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu;

“Malatya Özel Harekât Başkanlığı binasının yapımına Allah nasip ederse 2020 yılı içerisinde başlıyoruz, planı, projesi, her şeyi yapıldı, para tahsisatı da yapıldı, inşallah, Allah nasip ederse başlıyoruz.” Dedi

Fendoğlu’nun “Her şey hazır, parayı bekliyoruz zaten.” İfadesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; “Başlıyoruz.” Dedi.

İçişleri Bakanı Sayın Soylu Arguvan, Pütürge ve Doğanyol’da geçtğimiz Mart ve Nisan aylarında meydana gelen depremlede DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) mağduriyetine verdiği cevapta ise ;

“İki: Deprem konusunda 95 maddelik bir kanun geçti. Bu kanunda hem Denizli’deki ilçelerimiz var -yani onların DASK muafiyeti, kırsalda oldukları için- hem de Malatya’da Doğanyol ve Pütürge var. Ama, Arguvan konusuna bir daha bakacağım, Arguvan yok. Yani ben, Arguvan konusunda konuştuğumuzu… Belki hak sahipliği doğma konusunda bir problem söz konusu olabilir ama yine bakacağım.” Dedi

Fendoğlu’nun “Arguvan’da var” ifadesi üzerine İçişleri bakanlığı yetkilieri, Bakan Soylu’ya ilettiği not ile Fendoğlu’nu teyit edip Arguvan’ında olduğu ifade etti. 



Haber okunma sayısı: 1690

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER