canlı yayın

CHP’Lİ DURMAZ: “ ADAYA BARIŞ GETİREN UNUTLMAZ HAREKÂTIN 46. YILI KUTLU OLSUN”

20 Temmuz 2020 Pazartesi 22:02
chpli-durmaz--adaya-baris-getiren-unutlmaz-harektin-46-yili-kutlu-olsun

Kıbrıs Barış Harekâtı Türkiye’nin yakın tarihinin en değerli unutulmaz günlerindendir. Türk halkını eşi benzeri olmaz bir şekilde kenetleyen birlik ve beraberlik simgesidir.

Türkiye’nin güvenliği için Kıbrıs yüksek bir değer ifade eder.

Kıbrıs’ın, stratejik önemini sadece geçmişin şartları içinde değil geleceğin hızla değişen şartları içinde gören büyük asker, en büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Antalya bölgesinde yapılan bir askeri tatbikatta subaylara; “Türkiye’nin yeniden işgal edildiğini ve Türk kuvvetlerinin sadece bu bölgede mukavemet ettiğini farz edelim. İkmal yollarımız ve imkânlarımız nelerdir?” sorusunu yöneltmiştir. Subayların görüş ve düşüncelerini dinleyen ATATÜRK, haritada Kıbrıs adasını işaret ederek: “Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece, bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır. Kıbrıs’a dikkat ediniz. Bu ada bizim için mühimdir” demek suretiyle Kıbrıs’ın Türkiye için taşıdığı stratejik önemini taa o yıllarda ortaya koymuştur.

Kıbrıs Barış Harekâtı 46 yıl önce barışı tesis etmek için yola çıkmış Türk Milliyetçiliğini Kıbrıs’ın beş parmak dağlarına yazdırmış bir ulusun zaferidir.

20 Temmuz sabahı saatler 06.05'i gösterdiğinde gökyüzü Türk paraşütçüleriyle dolmuştu.

Ayşe Tatile Çıksın" parolasıyla başlayan Kıbrıs Barış Harekâtını en iyi anlatan sözler Sayın Ecevit’in barışa dair sözleriydi; "Biz adaya savaş için değil barış için gidiyoruz ve yalnız Türkler 'e değil Rumlar 'a da barış getirmek istiyoruz. Allah milletimize, bütün Kıbrıslılara ve insanlığa hayırlı etsin. Bu şekilde insanlığa ve barışa büyük bir hizmette bulunmuş olacağımıza inanıyoruz. Biz aslında savaş için değil barış için ve yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz. Bu karara ancak diplomatik, politik yollar denendikten sonra mecbur kalarak vardık.”

Kıbrıs Türk halkı için özgürlük ve güvenlik iki önemli unsurdur. Bu halk özgürlük ve güven içinde yaşamak için büyük mücadele vermiştir.

Kıbrıs Barış Harekâtı Kıbrıs Adasına tek başına hâkim olmak istenen hegemonyaya karşı Kıbrıs halkının çağrısıyla ve Anavatan Türkiye’nin sorumluluk duygusuyla başlatılan ve bir milli destan yazdıran harekâttır.

Kıbrıs Harekâtının 46. Yılında 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyor, Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olan vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet, kahraman Gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Kıbrıs Fatihi Başbakan; Bülent Ecevit’i, Başbakan Yrd. Necmettin Erbakan, Dışişleri Bakanı Turan Güneş i, kabine üyelerini ve Rauf Denktaş’ı rahmet ve saygıyla anıyorum. 



Haber okunma sayısı: 1973

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER