canlı yayın

BİR BİLENLE BİLGE NESİL

16 Kasım 2019 Cumartesi 17:45
-bir-bilenle-bilge-nesil

“Bir Bilenle Bilge Nesil “ projesi kapsamında ülke genelinde bu yıl toplam 1 milyon kitap okunması beklenmektedir.

Eğitim Bir-Sen Tokat İl Başkanlığı öncülüğünde, Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği il genelinde okullarda yürütülecek olan “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi başladı.
Gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, okuduğu kitabı analiz etme, kritiğini yapma ve kompozisyonunu yazma becerisi kazandırmaya yönelik proje Niksar’da hayata geçirildi. 12 grup 120 öğrenci ve 12 adanmış rehber öğretmen önderliğinde Liselere yönelik bir projenin öncüsü olan sendikamız ilim yolunda ışık olmaya devam ediyor.

‘İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençlik’ düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin benimsediği mücadele kültürünün bir tezahürü olan Bu proje adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, orta öğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır. “Bir Bilenle Bilge Nesil“ projemizin 3 Temel ögesi vardır. Öğretmen, Öğrenci ve Kitaptır. Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, gençlerimizin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazar. Öğrencinin düşünce dünyasının geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi arzu edilmektedir.

Değer; Projenin en önemli hedefi, okuma alışkanlığı kazanarak sürekli okuyan, düşünen, eleştirel bakış geliştiren ve yazabilen nesiller yetişmesi ve bu yetişen neslin özelde ülkemize genelde dünya insanlığına hizmetler sunması olacaktır.

“Bir Bilenle Bilge Nesil “ projesi kapsamında ülke genelinde bu yıl toplam 1 milyon kitap okunması beklenmektedir.

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Eğitim, Bir, sen


Haber okunma sayısı: 2334

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER