canlı yayın
vali-barus-korona-virus-ile-ilgili-alinan-tedbir-ve-kararlarin-uygulamalarini-denetledi

Vali Baruş, Korona Virüs İle İlgili Alınan Tedbir ve Kararların Uygulamalarını Denetledi

Vali Aydın Baruş, toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve korona virüs salgınının yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla alınan tedbirlerin ve kararların uygulamalarını denetledi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MALATYA MİLLETVEKİLİ MEHMET FENDOĞLU, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJ

Türk milletinin hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurlarına karşı, 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferiyle vatan haline gelen Anadolu’nun, 851 yıl sonra, yine bir 26 Ağustosta başlayan kutlu taarruzla hiçbir güç tarafından ele geçirilemeyeceği gösterilmiştir.

bahceli-muazzam-bir-varolus-mucadelesi

Bahçeli: Muazzam bir Varoluş Mücadelesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, müflis müstemlekecilerin kuyruk yaralarının tekrar kanadığını ifade etti.

bilim-kurulu-uyesi-acikladi-eylulde-10-merkezde-basliyor

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eylül'de 10 merkezde başlıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid-19´a karşı Çin ile Almanya ve ABD´nin ortak yürüttüğü iki ayrı aşı çalışmasının son aşaması olan Faz 3

veliler-ellerini-cebe-atmalidir

"Veliler Ellerini Cebe Atmalıdır"

Okulların uzun süreli kapanması, bu dönemde çocukların öğrenme motivasyonlarının kaybolması, bazılarının uzaktan/online derslere erişememesi ve katılamaması gibi birçok nedenle öğrenciler, öğrenme kayıpları yaşamışlardır.

buyuksehir-belediyesi-istiraklerinden-belsos-covid-19-salginina-karsi-tum-tedbirleri-aldi

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BELSOS Covid 19 salgınına karşı tüm tedbirleri aldı

VATANDAŞLARIMIZ TESİSLERİMİZDEN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA FAYDALANABİLİR Yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarda vatandaş memnuniyetine büyük önem veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Covid 19 salgınının görüldüğü günden itibaren almış olduğu tedbirler ve yapmış olduğu çalışmalarla vatandaşlardan olumlu tepkiler almaya devam ediyor.

sinan-cavlak-avcilik-mesru-bir-haktir

SİNAN CAVLAK: “AVCILIK MEŞRU BİR HAKTIR”

Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak: “Av kamp ve spor malzemeleri sektörünün en önemli sorunu avcılarımıza karşı oluşan olumsuz algı ve Malatya’da atış poligonlarının olmayışıdır.”

belediye-baskani--erhan-cengiz-muharrem-ayi-nedeniyle-bir-kutlama-mesaji-yayinladi

Belediye Başkanı Erhan CENGİZ Muharrem ayı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

Başkan CENGİZ yayınladığı kutlama mesajında; ' Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem Ayı'nın İslâm tarihinde dönüm noktası olabilecek olayların yaşandığı ve çok faziletli, içinde bulunan aşure de yeni başlangıçlar, yeni mutluluklar olarak kabul edilmektedir.

buyuksehir-belediyesi-covid-19-salginina-karsi-hal-binasinda-da-tedbirleri-artirdi

Büyükşehir Belediyesi Covid 19 salgınına karşı Hal Binasında da tedbirleri artırdı

HAL BİNASINDA GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI Malatya Büyükşehir Belediyesi hizmet ve yatırımlarının yanında Covid 19 salgınına karşı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

yesilyurtta-bir-yilda-430-aileye-aile-rehberlik-ve-danismanlik-hizmetleri-verildi

YEŞİLYURT’TA BİR YILDA 430 AİLEYE AİLE REHBERLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VERİLDİ

“Mutlu Bir Toplumun Temeli Mutlu Bir Aileden Oluşur” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü bünyesinde kurdukları Aile Rehberlik Ve Danışmanlık Hizmetleriyle, başvuru yapan ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ulaştırdıklarını söyledi.

sahintepesi-macera-parki-ve-sosyal-tesisleri-icin-planli-ve-titiz-bir-calisma-yurutuluyor

ŞAHİNTEPESİ MACERA PARKI VE SOSYAL TESİSLERİ İÇİN PLANLI VE TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

“Şahintepesi, Macera Parkıyla Farklı Bir Hüviyete Bürünecek” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kadim Çırmıhtı’nın eşsiz doğal güzelliklerine tepeden bakan hâkim bir noktada bulunan Şahintepesi’ni, inşaatı devam eden Macera Parkı ve Sosyal Tesisleri ile farklı bir hüviyete ulaştıracağız. Projemiz, hayvanat bahçesi, balonlu eğlence havuzu, lokanta ve kafeterya, mini masal parkı, dağ kızağı alanı ve paintbaal alanı ile bölgenin cazibesini artıracaktır.” diye konuştu.

silah-ticareti-yapan-bir-sahis-yakalandi

Silah ticareti yapan bir şahıs yakalandı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce Silah ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan fiziki takipli çalışma sonucunda muhtelif marka silah ve mermi ele geçti

yesilyurt-belediyesi-gedik-kultur-merkezi-kulturel-yatirimlara-farkli-bir-anlayis-kazandi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ GEDİK KÜLTÜR MERKEZİ, KÜLTÜREL YATIRIMLARA FARKLI BİR ANLAYIŞ KAZANDI

“Bilgili Ve Eğitimli Toplumların Geleceği Daha Parlak Olur” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Millet Kıraathanesinden El Sanatları Galerisine, Konferans Salonundan Çoban Müzesine, Cezaevi Müzesinden Sergi Alanlarına kadar farklı fonksiyonel alanlara sahip Gedik Kültür Merkezimiz sayesinde eğitim ve kültürel yatırımlarımıza farklı bir pencere açtık.” dedi.

keskin-oyakin-hekimhan-projesi-yerli-otomobil-kadar-onemli-milli-bir-projedir

Keskin: “OYAK’ın Hekimhan Projesi yerli otomobil kadar önemli milli bir projedir”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, OYAK tarafından Malatya’nın Hekimhan ilçesine kurulacak olan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi’nin milli bir proje olduğunu belirterek, “Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi, yeri otomobil, yerli uçak, SİHA’lar kadar önemli ve milli bir projedir. Bu nedenle bir 12 yılın daha geçmemesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bölgemiz içinde kalkınma hamlesi olacak projenin daha hızlı başlatılması için özel desteğini bekliyoruz” dedi.

baskan-guder-depremzedeleri-yalniz-birakmadi

BAŞKAN GÜDER DEPREMZEDELERİ YALNIZ BIRAKMADI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Pütürge ilçesi merkez üslü yaşanan deprem sonrasında Battalgazi ilçesinin Pütürge’ye yakın mahallelerinde bazı evlerde oluşan hasarları yerinde görme ve depremzedelerin yanında olma adına Pelitli mahallesini ziyaret etti. Art arda yaşanan depremler sonrasında büyük korku yaşayan mahalle sakinleri Başkan Güder’in bu ziyareti sonrasında çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

malatya-valiliginden-uyari-tedbirlere-riayet-edilmesi-elzemdir

Malatya Valiliğinden Uyarı: Tedbirlere riayet edilmesi elzemdir

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 05.08.2020 Çarşamba günü Vali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlamıştır.

buyuksehir-belediyesinden-anlamli-bir-hizmet-daha

Büyükşehir Belediyesinden anlamlı bir hizmet daha

KERNEK KÜLLİYESİ’NE HAYIR ÇARŞISI YAPILIYOR Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde çalışmalar gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Külliyesi altına “Emanet Çarşısı” kuruyor. Çarşıda hayır sahiplerinin giysi, ayakkabı gibi bağışları ihtiyaç sahipleriyle buluşturulacak.

istanbul-sozlesmesi-kadinlarin-yillarca-suren-mucadelesininbir-urunudur-geri-adim-atilamaz

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” KADINLARIN YILLARCA SÜREN MÜCADELESİNİNBİR ÜRÜNÜDÜR, GERİ ADIM ATILAMAZ….!!

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi, kısa adıyla İstanbul Sözleşmesi 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da Avrupa Konseyi tarafından kabul edilerek imzaya açılmış, 1 Ağustos 2014 tarihinde ise TBMM’de gurubu bulunan tüm siyasi partilerin desteğini alarak yürürlüğe girmiştir. Kadına yönelik şiddete karşı bağlayıcılığa sahip olan İstanbul Sözleşmesi, toplumun kadınlar ve erkekler için uygun gördüğü, sosyal olarak inşa edilen roller, davranışlar, etkinlikler ve yaklaşımlar anlamına gelen toplumsal cinsiyeti tanımlayan ilk uluslararası belge olma özelliğindedir. Sözleşme, “toplumsal cinsiyete dayalı” ayrımcılık ve şiddeti önlemeyi temel alırken; kadınlara yönelik şiddeti ve ayrımcılığı besleyen toplumsal cinsiyet klişeleri ve önyargıların da ortadan kaldırılmasını öngörmektedir.

bahceli-aksenerin-evine-donmesi-dogru-ve-tutarli-bir-davranis-olacaktir

Bahçeli: Akşener'in evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır.

Sayın Akşener'in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde EVİNE dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır.

battalgazi-belediyesi-asfaltsiz-yol-birakmayacak

BATTALGAZİ BELEDİYESİ, ASFALTSIZ YOL BIRAKMAYACAK

Battalgazi Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü yol yapım, bakım ve iyileştirme çalışmaları ile ulaşımı kolaylaştırmaya devam ediyor. Fen İşlerine bağlı ekipler, son olarak Ağılyazı Mahallesi’nde sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi.