canlı yayın
tc--malatya-valiligi--il-emniyet-mudurlugu--13-11-2019--basin-aciklamasi

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü 13/11/2019 BASIN AÇIKLAMASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce uyuşturucu ticareti yapan, nakleden, bulunduran şahıs ve grupların yakalanmasına yönelik ilimizde yapılan çalışmalarda;

ticari-sut-isletmelerince-eylul-ayinda-730-bin-516-ton-inek-sutu-toplandi

Ticari süt işletmelerince Eylül ayında 730 bin 516 ton inek sütü toplandı

Eylül ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 112 bin 983 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %5,2 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 55 bin 486 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,6 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 2 bin 120 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %20,9 arttı.

firat-edas-enerji-calisanlari-haftasini-kutladi

Fırat Edaş Enerji Çalışanları Haftası’nı Kutladı

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., ülkemizde bu yıl ilk kez uygulanan Enerji Çalışanları Haftası’nı çalışanlarıyla kutladı.

genc-isadamlarimizin-dusunceleri-yolumuzu-aydinlatiyor

Genç İşadamlarımızın Düşünceleri, Yolumuzu Aydınlatıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından gerçekleştirilen 'Dost Meclisi' toplantısında genç sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Malatya ve Yeşilyurt’un ekonomik yapısı, iş dünyasının sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

baskan-guder-her-zaman-tarihi-dokumuza-sahip-cikacagiz

Başkan Güder, 'Her Zaman Tarihi Dokumuza Sahip Çıkacağız

Battalgazi Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda başarı ödülüne layık görüldü.Battalgazi Belediyesi "Sancaktar Türbesi Restorasyonu” ile ödüle layık görüldü.

mecliste-kulis-balkonuna-kamera-konulmasina-tepki

Meclis’te Kulis Balkonuna Kamera Konulmasına Tepki

Meclis Ana Bina’daki muhalefet kulisinin üst tarafındaki ‘kulis balkonu’na kamera konulması, Genel Kurul’da tartışıldı. Meclis’in BBG evine çevrildiğini belirten CHP’li Mahmut Tanal, “Bir milletvekili olarak neden izleniyorum? Hangi vekil hangi vekille görüşüyor, onu mu tespit etmeye çalışıyorlar?” diye sordu.

kirmizi-et-uretim-istatistikleri

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri

Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %73,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %30,5 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 180 bin 759 ton olarak gerçekleşti.

memur-unutulmasin

Memur Unutulmasın

Türkiye Kamu Sen Malatya İl Temsilciliği olarak " BU BÜTÇE MEMURUN BÜTÇESİ DEĞİL " eylemi ile ilgili olarak , Cumhurbaşkan Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat OKTAY ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu olan siyasi partilerin (Hdp hariç ) grup başkanvekillerine mektup gönderildi. "2020 BÜTÇESİNDE MEMUR UNUTULMASIN!..

minikler-trafigi-ogreniyor

MİNİKLER TRAFİĞİ ÖĞRENİYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Nezaket Okullarının öğrencileri Trafik Eğitim Parkını gezdi.

gurme-ve-hediyelik-esya-fuarina-yogun-ilgi-devam-ediyor

Gürme ve Hediyelik Eşya Fuarına Yoğun İlgi Devam Ediyor

Malatya’lılar Gürme ve Hediyelik Eşya Fuarından Oldukça Menmun Malatya’da düzenlenen Geleneksel Malatya Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Festivali on binlerce insanın akınına uğradı. Malatya’da 8 Kasım Cuma Günü Başlayan Geleneksel Malatya Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Festivali özellikle hafta sonu binlerce insanın akınına uğradı

agbaba-100-bin-uretici-devlete-guvendi-magdur-edildi

Ağbaba; ‘100 Bin Üretici Devlete Güvendi, Mağdur Edildi’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İyi Tarım Uygulaması yapan üreticilere 24 Ekimde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile destek verileceği açıklandı, 9 Kasımda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ellerinden alındı. Devlet ciddiyeti 15 Gün arayla ayaklar altına alındı” dedi.

vali-barus-iskender-melekbaba-ve-kaynarca-mahalle-muhtarlarini-ziyaret-etti

Vali Baruş, İskender, Melekbaba ve Kaynarca Mahalle Muhtarlarını Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş beraberinde İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İdare ve Denetim Müdürü İsmet Timur ile birlikte İskender, Melekbaba ve Kaynarca Mahalle muhtarlarını ziyaret etti.

malatyayi-hayvancilikta-bir-us-haline-getirmek-istiyoruz

Malatya’yı Hayvancılıkta Bir Üs Haline Getirmek İstiyoruz

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Canlı Hayvan Pazarı ziyaret ederek, üreticilerin sorunlarını yerinde dinledi. Başkan Güder, “Üreticilerimizin sorunlarını tespit ettik ve bu sorunların çözümü noktasında takipçisi olacağız. Hayvancılıkta Malatya’yı bir üs haline getirmek istiyoruz” dedi.

basin-aciklamasi

BASIN AÇIKLAMASI

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) Kapsamında hazırlanarak uygulanmakta olan “Bir Gülümseme Yeter Bize” İsimli Proje kapsamında Devlet Kurumlarınca Kullanılan Kıyafet, Taşıt, Araç ve Gereçlerin Tanıtımı- POLİSLİK MESLEĞİNİN TANITIMI amacıyla;

baskan-guder-ogrencilerle-bulustu

BAŞKAN GÜDER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Gençlerle Geleceğe Doğru’ projesi kapsamında Fatih Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencileri ile söyleşi yaptı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Gençlerle Geleceğe Doğru’ projesi kapsamında Fatih Anadolu Lisesini ziyaret etti. Başkan Güder, 12.sınıf öğrencileriyle söyleşi yaparak tecrübelerini paylaştı. Okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı söyleşide öğrencilere bol bol kitap okuma tavsiyesin de bulunan Başkan Güder, “Gençliğimize sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek bizim boynumuzun borcudur. Gençliğimiz bizim geleceğimizdir. Gelecekte bizim yerimizde sizler olacaksınız" dedi.

vali-aydin-barus-restorasyonu-devam-eden-yesilyurt-konaklarini-inceledi

VALİ AYDIN BARUŞ, RESTORASYONU DEVAM EDEN YEŞİLYURT KONAKLARINI İNCELEDİ

“Ecdat Yadigârı Tarihi Eserlerimize Sahip Çıkıyoruz” Malatya Valisi Aydın Baruş, Yeşilyurt Belediyesi tarafından restorasyonu devam eden Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceleyip, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’dan bilgiler aldı.

ilan-reklam-vergisini-odemeyen-cezali-duruma-dusecek

İlan Reklam Vergisini ödemeyen cezalı duruma düşecek

İKİNCİ TAKSİT ÖDEMESİ 2 ARALIK’DA SONA ERİYOR Ocak ayında başlayan ve 2 taksit halinde ödenen İlan ve Reklam Vergilerinin 2. taksit ödemeleri 2 Aralık 2019 tarihinde sona erecek

eski-basbakan-davutoglunun-kuracagi-yeni-partinin-adi-belli-oldu

ESKİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN KURACAĞI YENİ PARTİNİN ADI BELLİ OLDU

AK parti Milletvekili ve eski Başbakanlardan Ahmet Davut oğlunun kuracağı yeni partisinin kulislerde edindiğimiz bilgilere göre yeni partinin adını ve kurulacağı tarihi belirlediği açıklandı

toki-konutlarina-otobus-seferleri-basladi

Toki Konutlarına Otobüs Seferleri Başladı

TOKİ tarafından Güney Çevre Yolu üzerinde inşa edilen konutlara otobüs seferleri başladı.

gelecege-nefes-kampanyasina-mhpden-destek

Geleceğe Nefes Kampanyasına MHP'den Destek

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar ve yönetimi , 81 ilde gerçekleşen 11 milyon fidan dikimi etkinliğine katıldı. Malatya'da Orduzu Pınarbaşı Tabiat Parkında gerçekleşen 'Geleceğe Nefes' kampanyasına katılan MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, burada MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli ve hayatını elim bir kaza ile kaybeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın oğlu Turan İlteber Yalçın adına fidan dikimi gerçekleştirdi.