canlı yayın
buyuksehir-belediyesi-100-mahalle-yolunu-ulasima-acti

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 100 MAHALLE YOLUNU ULAŞIMA AÇTI

Kent merkezinde yağmur, ilçelerde ve yüksek kesimlerde kar yağışı sürürken, Büyükşehir Belediyesi geceli-gündüzlü karla mücadele çalışmaları yapıyor. Son 48 saatte kapanan 100 mahalle yolunu ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi, kapalı durumdaki 61 mahalle yolunu ulaşıma açmak içinse çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

firat-edastan-puturgeye-dev-yatirim

Fırat Edaş’tan Pütürge’ye Dev Yatırım

Yatırım planları kapsamında Malatya’da çalışmalarını aralıksız sürdüren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Pütürge’ye 3.5 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Sürdürülebilir ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti noktasında Malatya’da çalışmalarını hızlandıran Fırat EDAŞ, il genelinde yatırım programı kapsamında planladığı çalışmaları tamamlamaya devam ediyor. Fırat EDAŞ, kış şartlarından yoğun etkilenen Pütürge İlçesi’ne bağlı Ormaniçi, Sorguçlu, Korucak, Tepehan, Taşmış, Gündüz, Kozluk, Pazarcık mahalleleri için planladığı 3.5 milyon TL’lik yatırımı tamamladı.

kandemir-elazig-emin-ellerde

Kandemir: ‘Elazığ, Emin Ellerde’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Elazığ Belediyesini ziyaret etti. Kandemir yaptığı açıklamada, çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı tebrik ederek, Elazığ’ın belediyecilik anlamında emin ellerde olduğunu söyledi.

baskan-guder-ilce-halkinin-hakkini-gozeterek-yatirim-yapiyoruz

BAŞKAN GÜDER: “İLÇE HALKININ HAKKINI GÖZETEREK YATIRIM YAPIYORUZ”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mahalle toplantıları kapsamında Üzümlü Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıda mahalle sakinlerinin sorun, sıkıntı, talep, istek ve önerilerini dinleyen Başkan Güder, “Belediyeye gelen parada 300 bin üzerinde insanın hakkı var. Biz yatırım yaparken, insanlarımızın hakkını gözeterek yatırım yapıyoruz” dedi.

yesilyurt-belediyesi-birimler-arasi-voleybol-turnuvasi-cekismeli-maclara-sahne-oluyor

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ‘BİRİMLER ARASI VOLEYBOL TURNUVASI’ ÇEKİŞMELİ MAÇLARA SAHNE OLUYOR

“Amacımız; Personeller Arasındaki Birlik ve Beraberliği Güçlendirmek” Yeşilyurt Belediyesi, personellerin birbiriyle kaynaşması, iş stresinden uzaklaşmaları, rekabet içerisinde spor yapmalarını sağlayarak dinç ve zinde olmalarını sağlamak için ‘Birimler arası Voleybol Turnuvası’ düzenledi.

genclik-ve-spor-il-mudurlugu-yatirim-toplantisi-duzenlendi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yatırım Toplantısı Düzenlendi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan ve yapılacak olan yatırım ve faaliyetlerine ilişkin sunumların gerçekleştirileceği toplantı Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi.

calik-oyun-kurucu-olan-yeni-turkiyeye-alisacaklar

Çalık: 'Oyun kurucu olan Yeni Türkiye’ye alışacaklar'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partili yöneticilerle birlikte Battalgazi ilçesinin Tandoğan Mahallesinde çat kapı ziyaretlerde bulundu.

yalitim-su-sayaclari-ve-su-borularinin-donmasini-onluyor

Yalıtım, su sayaçları ve su borularının donmasını önlüyor

Açıkta olduğu için patlayan su boruları konusunda önceden önlem almak ve su kayıplarını önlemek için çok basit bir yol bulunuyor. su borularının ve sayaçların yalıtılması ile donma sonucu patlamaların önüne geçilebileceği konusunda herkesi uyarıyor. Boru çapı, dış ortam sıcaklığı ve yalıtım kalınlığı, boru ve sayaçlar üzerinde doğrudan etkili oluyor. Yalıtım kalınlığı arttıkça donmaya karşı direnç de yükseliyor ve hareketsiz suyun donma süresi uzuyor.

yesilyurt-belediyesine-uluslar-arasi-kentsel-ve-mimari-dokunun-korunmasi-odulu

YEŞİLYURT BELEDİYESİNE ‘ULUSLAR ARASI KENTSEL VE MİMARİ DOKUNUN KORUNMASI’ ÖDÜLÜ

Başkan Çınar, 16 Ocak’ta Fransa’ya Giderek Ödülü Alacak Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın üzerinde büyük bir özenle durduğu ‘Kadim Yeşilyurt Kentsel Planlama Projesi’, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG MEWA) tarafından desteklenen Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen 2019 Yılı Uluslar arası İdeal Kent Ödülleri çerçevesinde; 2019 Yılı Uluslar arası Kentsel ve Mimari Dokunun Korunması ödülüne layık görüldü.

vali-barus-haciabdi-cukurdere-ve-koyunoglu-mahalle-muhtarliklarini-ziyaret-etti

Vali Baruş Hacıabdi, Çukurdere ve Koyunoğlu Mahalle Muhtarlıklarını Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, beraberinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nedim Özata ve İdare ve Denetim Müdürü İsmet Timur ile birlikte Hacıabdi, Çukurdere ve Koyunoğlu Mahalle Muhtarlıklarını ziyaret etti.

yas-meyve-sebze-ihracatcilari-2020-yilinda-uzakdogu-ve-afrikaya-acilacak

Yaş meyve sebze ihracatçıları 2020 yılında Uzakdoğu ve Afrika’ya açılacak

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), 2019 yılında yüzde 7 artışla 890 milyon dolar ihracat yaparak tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Taze meyve sebze ihracatçıları 2020 yılında Uzakdoğu ve Afrika pazarında büyüyerek 1 milyar dolar ihracat hedefliyor.

yesilyurt-belediyesinin-super-kahramanlari-porgada-mahsur-kalan-ogretmenleri-kurtardi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN ‘SÜPER KAHRAMANLARI’ PORGA’DA MAHSUR KALAN ÖĞRETMENLERİ KURTARDI

Öğretmenlerin Sağlık Durumları Yerinde, Yol Trafiğe Açıldı Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Porga mahallesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle oluşan çığ düşmesi sonucunda yolda mahsur kalan Şehit Şükrü Ulutaş İlköğretim Okulu Müdürü Hayrettin Öztürk ile öğretmenlerin içinde bulunduğu servisi kurtardı.

yesilyurt-belediye-meclisi-2020-yilinin-ilk-toplantisini-gerceklestirdi

Yeşilyurt Belediye Meclisi 2020 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında 2020 Yılının ilk toplantısını yapan Yeşilyurt Belediye Meclisi, komisyon raporları ve gündemdeki maddeleri tek tek görüşerek karara bağladı. Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Meclis Salonunda gerçekleşen Ocak Ayı Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 05 Aralık 2019 tarihli meclis karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

chpden-tutunculere-destek

CHP'den Tütüncülere Destek.

Kiraz; "Tamam, açık tütün satmak yasak, kabul edelim, peki ürettiğimiz tütünü kime, nasıl satacağız, biri bunu izah etsin.. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, tütüncü esnaflarını ziyaret ederek, esnafın tütünlerine el konmasına ve esnafa cezai işlem yapılmasına tepki gösterdi, esnafa destek olduklarını ifade etti.

malatyada-trafige-kayitli-arac-sayisi-kasim-ayi-sonu-itibariyla-176-392-oldu

Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 176 392 oldu.

Ülkemizde trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 23 170 769 oldu. Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 176 392 oldu. Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 126 430 oldu. Bingöl’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 17 169 oldu.

malatya-il-emniyet-mudurlugu-basin-aciklamasi

MALATYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN AÇIKLAMASI

İl Emniyet Müdürlüğü olarak Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, TEM Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz tarafından 2019 Yılı ARALIK ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

cocuk-meclisi-yeni-baskanini-secti

Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti

BURSA – Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda demokrasi örneği sergilendi. 4 başkan adayın yarıştığı seçimleri Yusuf Enes Güçlü kazandı.

battalgazi-belediyesi-esnafi-magdur-etmedi

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ESNAFI MAĞDUR ETMEDİ

Battalgazi Belediyesi tarafından Geçici Konteyner Dükkanlar Oluşturuldu Battalgazi Belediyesi, depreme dayanıksız ve riskli olması nedeniyle geçtiğimiz ay yıkımını gerçekleştirdiği Eski Malatya’daki eski Belediye binasının alt kısmında bulunan esnafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için geçici Konteyner dükkanlar oluşturdu.

melike-gulsenin-basarisi-konusuluyor

Melike Gülşen’in Başarısı Konuşuluyor

Malatyalı Melike Gülşen’in Karate de Aldığı Başarısı Konuşulmaya Devam Ediyor. Birliğin beraberliğin olduğu yerde mutlaka başarı vardır ve işte başarının sırı Malatyalı Melike Gülşen’in oldu. Melike Gülşen, 10 yaşında Malatya’ya madalya kazandırdı. İstanbul wow otelde 3-5 Ocak 2020 tarihlerinde düzenlenen 33. Uluslararası Boğaziçi (international) karate turnuvasında 10 yaş gurubunda Melike Gülşen kumite de birinci oldu.

Bölgemizde Beklenen Yağışlara ve Rüzgar’’a Dikkat!!

Ellazıığ ,, Mallattya,, Adııyaman ,,Tuncellii ve Biingöll çevrelleriine aiitt hava ttahmiin raporu ) Başllama-Biittiiş Zamanıı 06..01..2020 18::00 - 08..01..2020 18::00