canlı yayın

TOKAT MADEN ARAMA PANELİ

08 Temmuz 2019 Pazartesi 20:35
tokat-maden-arama-paneli

Tokat Almus Tozanlı beldesinde ki Maden aramalarına karşı ilk bilgilendirme paneli STK ların, siyasi önderlerin ve yoğun Halkın katılımıyla gerçekleşti.

Panel de, konuşmacı olarak, Metelurji Mühendisi, Sayın Cemalettin Küçük, Avukatlar; Gül Altay ve Diren Cevahir Şen, Aktivist; Ali Ekber Bağmağaç,  Bölge tanıtımını; Yüksel Doğan olarak gerçekleşti.

Tokatta ki Maden aramaların el altından gerçekleştiği ön görüsü bulunan Panelde Halk bu konuda ne yapabilir? Noktasında bilgilendirildi.

Tokatta ki Maden aramaların sadece Almus Tozanlıya değil, Tokat’ın tamamına hadda yakın iller için bile büyük doğa katliamı olarak nitelendirildi.


Değerli katılımcıların da söylediği gibi her vatandaşın bu konuda bilgi alma ve toprakları için itiraz etme, dava açma haklarının olduğu belirtildi.

Panel Cihet köyü dernek başkanı Hikmet Doğan’ın önderliğinde ilk bilgilendirme toplantısı oldu. Bundan sonrada birçok toplantılarla ve panellerle Halkı bilgilendirileceği dile gelirken, Alan köyü dernek başkanı Bektaş Aslan ve Cat köyü dernek başkanı, Emrah Yeşilırmak, aynı düşünceye tam destek diyerek Topraklarını koruyacaklarını dile getirdiler.


Katılımcılar, Tokat Almus olmak üzere bir çok STK larında tam destek vermesini isteyerek, Halkın sorularını cevapladılar, panel öncelikle bireysel bilgi alma yetkileri ve dava açma yetkilerini kullanılması ve STK ların tüzüklerini bu konuda ayarlayarak, STK olarak bu konuya dahil olmaları konusunda hem fikir olarak tamamlandı.


Haber:Ayten Turan

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, maden, panel


Haber okunma sayısı: 3148

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER