AKP
AKP

TOKAT 71 PROJE

22 Mart 2019 Cuma 08:24
tokat-71-proje

Yeni dönemde yapacağımız 71 Projeyi 2071 nesline armağan ederek, güzel bir Tokat Şehrini miras bırakacağız.

  
10 BAŞLIK 71 PROJE

 

Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı 1071 Malazgirt Zaferi’nin ardından tarih yazmaya başlayan Milletimiz, 2071 Yılında Dünya’nın en gelişmiş ülkesi olarak adından söz ettirecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012 AK Parti Kongresi’nde somut hedef olarak belirlediği 2071 vizyonunda “Geçmişin İhyası, Geleceğin İnşası” düsturu ile yol haritamızı, ülkemiz ve şehrimiz için belirledik.

Yeni dönemde yapacağımız 71 Projeyi 2071 nesline armağan ederek, güzel bir Tokat Şehrini miras bırakacağız.

Av. Eyüp EROĞLU

Tokat Belediye Başkanı

 

VİZYON PROJELER

1. Gümenek Millet Bahçesi Projesi

2. Kanal Tokat 2

3. Saat Kulesi Meydanı Projesi

4. Şehirlerarası Otobüs Terminali

5. Bilim Merkezi 6. Fuar Alanı

7. Millet Kütüphanesi

8. Behzat Kapalı Pazar Yeri Projesi

9. Sulusokak ve Behzat Mahalle Sosyal Tesisleri

10. Yüzme Havuzu ve Sağlıklı Yaşam Merkezi

11. Dudayev Meydanı ve Parkı Projesi

12. Yeşilırmak İlkokulu Yapımı Projesi

 

 

 

1. GÜMENEK MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Tokatlılar için, 136 hektar uygulama alanlı yeni bir eğlen-dinlen alanı

 

Tokatlıların ve ziyaretçilerin yıllardır mesire alanı olarak kullandığı “Gümenek”, modern peyzaj anlayışıyla spor ve doğa temelli, çevrenin koruma-kullanma dengesi içerisinde ve eğlen-dinlen anlayışıyla ziyaretçilere açıldığı bir “Millet Bahçesi” ne dönüştürülecektir.

 

Gümenek Millet Bahçesi projemiz, içinde barındıracağı birçok işlevsel üniteyle insanlarımızın sosyal gelişimine katkı sağlayan, birlikte olma duygusuyla onları günlük yaşamdaki stres ve kaygılardan uzaklaştıran, mutlu olmalarını sağlayan bir alana dönüştürülecektir.

 

Uygulama alanı 136 hektarolan proje içerisinde piknik alanları, aquapark, hipoterapi merkezi, düğün salonu, kafeterya, köy pazarı, Paintball alanı, spor sahaları, çocuk parkları, yürüyüş ve bisiklet yolu, , ırmak kenarı rekreasyon alanları, , adventur park, arkeolog alanı, bisiklet gösteri alanı, çocuk oyun elemanları, , mescit gibi üniteler yer alacaktır.

 

Projenin özel amacı gelişme çağındaki engelli çocuklarını atla terapinin temel ilkeleri göz önünde bulundurularak, atla beraber vakit geçirebilmeleri ve atla iletişim kurmalarını sağlamaktır.

 

Proje, engellileri fiziksel, psikososyal, duyusal ve davranışsal yönlerden geliştirmeyi amaçlamakla beraber, becerilerinin gelişmesine de imkân tanımaya yöneliktir.

 

2. KANAL TOKAT 2

1.350 metre olan Kanal Tokat’ı 2500 metreye çıkarıyoruz

Uygulama çalışmalarını tamamlayarak 2018 de Yeşilırmak üzerinde şehrimize kazandırdığımız, gerek kentsel gelişime, gerek Yeşilırmak’ın ıslah edilmesine, gerek şehrimizin tanıtımına ve turizmine ve gerekse yerel ekonomiye büyük katkılar sağlayan “Kanal Tokat 2018 Projesi” nin genişletilmesi çalışmalarına başlanacaktır.

1.350 metre uzunluğunda olan mevcut Kanal Tokat Projemizi Atatürk Köprüsü-Yazıcıoğlu Köprüsü-Liman Kafe TEDAŞ Köprüsü arasında uzatarak, yeni park, peyzaj ve rekreasyon alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kayık gezintileri, su oyunları, seyir dönme dolapları ve restoran kafe yaparak vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız.

  

3. SAAT KULESİ MEYDANI PROJESİ

Tokat’a 3000 m² lik ikinci bir meydan kazandıracağız.

“Meydanlar şehirlerin nefes aldıkları yerlerdir” ve “Şehirler meydanları ile anılırlar” anlayışından hareketle, Tokat’ın tarihi bir alanı ve önemli merkezlerinden birisi olan, Behzat bölgemizde Saat Kulesi’nin de bulunduğu alanda “ Saat Kulesi Meydanı” oluşturulacaktır.

Behzat bölgemizdeki Mahperi Hatun Kız Meslek Lisesi başka bir alana taşınarak, bu bölgede yaklaşık 3 bin metre karelik bir meydan yapılacaktır.

Toplamda 6 bin 500 metre kare olan Saat Kulesi Meydanı’nda 3 katlı ve 211 araçlık otopark ve çay bahçesi bulunacaktır.

Proje ile Behzat bölgemize canlılık getirilecek, hem ekonomik, hem turizm, hem de sosyal açıdan şehrin ikinci odak noktasına dönüştürülmesi sağlanacaktır.

Söz konusu proje, şehrimizin trafiğine de olumlu katkılar sunacaktır.

Proje tamamlandığında tarihi Saat Kulesi, Mevlevihane Beysokağı, Beyhamam Sokağı ve meydan birbirine kavuşarak adeta bir açık hava müzesi haline getirilecektir

 

 

4. ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ

Otogar bir şehrin vitrinidir.  

 

Gelişen ve büyüyen Tokat’a 25 bin metre karelik proje alanı üzerinde, yolcu bekleme salonları, dinlenme alanları, restoran, kafe, otobüs park alanları, misafir araç otoparkı ve sosyal donatılardan oluşan yeni bir şehirlerarası otobüs terminali yapacağız.

 

Tokat’ın gelişimine yönelik olarak başlattığımız projelerimiz, toplumsal yaşamda hareketliliğin artmasına önemli bir katkı sağlamıştır.

 

Diğer taraftan, mevcut otobüs terminalinin yerleşim alanı içerisinde kalması, otobüs trafiğinin şehir trafiğine olumsuz etkileri, kapasite yetersizliği ve çevre yolu ile bağlantısının kurulamamış olması yeni bir terminal yapımını artık zorunlu hale getirmiştir.

 

 “Otogar bir şehrin vitrinidir” yaklaşımından hareketle, şehrimize ve halkımıza daha çok yakışır, turizm-ulaşım-seyahat ve ticaret sektörünün gelişimine katkı sağlayacak, daha modern ve sağlıklı koşullarda seyahat edilmesini gerçekleştirecek, aynı zamanda Tokat halkının ve seyahat edenlerin rahatlama, alışveriş ihtiyaçlarına da hizmet edecek bir şehir terminali yapılacaktır.

 

5. BİLİM MERKEZİ

Yağıbasan Medresesi’nden Bilim Merkezi’ne…

Anadolu’nun ilk bilim medresesi olan Yağı Basan Medresesi’nin bulunduğu şehrimize 5 bin metre kare proje alan olan, sergi galerileri, atölyeler, laboratuvarlar, planetaryum (gökevi), kafeterya ve otoparkı bulunan yeni bir bilim merkezi kazandıracağız.

 

Çocuklarımızın bilime olan ilgi ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmak, ilgi ve meraklarını artırmak, gelişen ve sürekli yenilenen teknolojiyi kullanmalarına öncülük etmek amacıyla, ülkemizde sadece 8 ilde bulunan bilim merkezlerinin bir yenisini Tokat’ta yapacağız.

 

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek üzere yapacağımız bilim merkezi, ilimiz Taşçiftlik mevkiinde 5 bin metre karelik bir alan üzerinde kurulacaktır.

 

6. FUAR ALANI

Tokat’a 10 bin metre kare açık alan, 4 bin 500 metre kare kapalı alan olmak üzere modern bir fuar merkezi kazandıracağız.

Tokat tarımsal ürünler başta olmak üzere, çoklu ekonomik faaliyetleri üreten önemli bir merkez konumundadır.

Fuarlarsa düzenlendiği şehrin genel piyasadaki yerinin güçlenmesi, çoklu ekonomik faaliyetlere yeni fırsatlar ve pencereler açması, yerel halka ve yerel üretime yeni iş imkânları sunması ve ticaret erbabına, sanatkârlara, girişimcilere piyasalarla ve temsilcileriyle tanışma, iletişim kurma olanakları sağlayan alanlardır.

Tokat’ın, ulusal ve uluslararası ticari faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, artırılması, üreticilerin rekabetçi piyasalarda var olma ve dışa açılma yollarını öğrenmelerine de sağlayacak ve uluslararası standartta bir fuar alanının yapılması ihtiyaç haline gelmiştir.

Teşhir salonları, sergi alanları, kafeterya ve açık otoparktan oluşan ve tarım, ticaret, sanayi, kültür endüstrisi alanında hizmet sunacak, modern bir fuar alanını şehrimize kazandırmak için çalışmalara başlayacak, Tokat’ı fuarcılıkta önemli bir merkez konumuna taşıyacağız.

 

7. MİLLET KÜTÜPHANESİ

Okuyan Şehir Tokat…

Okuyan şehir Tokat’ta, 500 metre kare proje alanlı, vatandaşlarımızın araştırma ve başvuru kaynaklarını bulabilecekleri, okul öncesi ve çocuk biriminin, internet erişim biriminin, kafeterya ve otoparkı bulunan millet kütüphanesini yapacağız

Tarih ve kültür şehri Tokat’ımıza nadir el yazması kıymetli eserden oluşacak Millet Kütüphanesi’ni açarak, bilgiye ulaşmak isteyen herkese ve her kesime hitap eden, her çeşit bilgiyi ve bilgi kaynağını sunacak, teknolojik alt yapısıyla çağa uygun bir kütüphaneyi hemşerilerimizle buluşturacağız. 

8. BEHZAT KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ

Niksar Kavşağı’nda birincisini yaptık, ikincisini Behzat’a yapacağız.

 

Behzat bölgemize, haftanın her günü açık kalacağı, halkımızın ve pazarcı esnafının iklim koşullarından etkilenmeyeceği, daha sağlıklı bir ortamda alışveriş yapacağı, şehirdeki ekonomik faaliyetlerin canlanmasına ön ayak olmasının hedeflendiği, 4000 metre kare, zabıta noktası ve otoparkı bulunan kapalı pazar yeri yapılacaktır.

 

9. SULUSOKAK VE BEHZAT MAHALLE SOSYAL TESİSLERİ

Her şey vatandaşımızın yaşam standartlarını yükseltmek için

1.500 metre kare proje alanlı, 600 kişi kapasiteli düğün salonu, fitness salonu, kurs sınıfları, kafeteryası, bilardo ve masa tenisi oyun salonları olan 2 adet mahalle sosyal tesisi yapılacaktır.

 

Tokat’ta yaşayan vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarının karşılanması, mahalle kültürümüzün yaşatılması, gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılması yönünde sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yapılabileceği mekânlara duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.

 

Bodrum +2 kat olarak inşa edilecek sosyal tesisin bodrum katında yaşam ve spor alanı, fitness salonu, birinci katında düğün, nişan, kına ve toplantı türü etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı salon, ikinci katında ise kafeterya, dinlenme salonları yer alacaktır.

  

10.   YÜZME HAVUZU VE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Sağlıklı bireyler için sağlıklı yaşam merkezi

3 binmetre kare proje alanlı, kurs sınıfları, spor ve fitness salonu, hamamı, saunası, misafirhane ve sosyal alanları, yetişkin ve çocuk yüzme havuzu olan bir olan bir sağlıklı yaşam merkezi yapılarak, vatandaşlarımızın kullanıma sunulacaktır.

Yüzme Havuzu ve Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde bir adet 160 metre kare yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 125 metre kare çocuk yüzme havuzuyer alacaktır.

Merkezde ayrıca eğitim sınıfları, iş atölyeleri, toplantı salonu, lokanta ve misafirhaneden oluşan bölümler vatandaşımızın kullanımına sunulacaktır.

 

11.   DUDAYEV MEYDANI VE PARKI PROJESİ

Dudayev Meydanı ve Parkı’na yeni bir çehre kazandıracağız

Tescilli bir tarihi yapı olan belediye makam binamızın arka tarafında bulunan Dudayev Meydanı ve Parkı, 5 bin metre kare proje alanı üzerinde, yeni rekreasyon alanları, çocuk oyun grupları ve çay bahçesiyle günümüz şartlarına uygun ve modern bir tarzda yenilecektir.

 

12.   YEŞİLIRMAK İLKOKULU YAPIMI PROJESİ

Proje “eğitime destek” projesidir.

 

Beş yıllık görev süremiz içerisinde birinci ve ikinci etabını başarıyla tamamladığımız “Meydan Projesi” kapsamında yıkılan Yeşilırmak İlkokulu, aynı bölgedeki okul ihtiyacını karşılamak üzere Örtmeliönü mevkiinde yapılacaktır.

 

 

 

 YEREL KALKINMA VE İSTİHDAM

 

13. TUHAB (Tokat Uluslararası Yaş Sebze Meyve Lojistik Merkezi)

14. Yatırımın ve Yatırımcının Desteklenmesi

15. Canlı Hayvan Borsası

16. İstihdam Garantili Belediye İş Atölyeleri

17. Kuyumcular Çarşısı Cephe Sağlıklaştırma Projesi

18. Yeraltı Çarşısı Modernizasyonu Projesi

19. Sulusokak Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi

20. Behzat (Bağdat) Cephe Sağlıklaştırma Projesi

21. Meydan ve Meydan Yeni Yol Cephe Sağlıklaştırma Projesi

22. Traktör Galericileri Sitesi

23. Hurdacılar Sitesi

24. Meslek Edindirme Kursları ve Kariyer İş Geliştirme Merkezi

25. El Emeği Göz Nuru Çarşısı

 

13. TOKAT ULUSLARARASI YAŞ SEBZE MEYVE LOJİSTİK MERKEZİ

290 bin m² Uluslararası Yaş Sebze Meyve Lojistik Merkezi

Tokat’ta üretilen ve stratejik öneme sahip yaş sebze ve meyve üretiminin rekabetçi piyasalara ulaşabilmesi için, 290 bin metre kare proje alanlı, uluslararası standartta Tokat Uluslararası Yaş Sebze Meyve Lojistik Merkezi yapılacaktır

Yapılacak lojistik merkezinde komisyoncu birimleri, tüccar ardiyeleri, idare binası, AR-GE Laboratuvar, mezat alanı, paketleme binası, soğuk hava deposu, kurutma fırını, itfaiye, kasa-depo-yıkama, 48 kişi konaklamalı otel, benzinlik, kantar, cami, otopark bulunacaktır.

Bu proje ile üretici ve toptancı olarak bilinen işletmelerde yaş meyve-sebze tedarik zinciri kapsamında lojistik sistem modellemesi yapılarak, maliyet, zaman, mekân ve ürün bulunabilirlik faydası yaratan, ürün akışı, iş akışı ve ticari işlemleri bir bütün olarak sunan bir lojistik sistemin yaşama geçirilmesi hedeflenmektedir.

Yine proje ile yaş meyve-sebze ürünlerinin doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru maliyetle bulunabilirliğinin sağlanması hedeflenmektedir.

 

 

14. YATIRIMIN VE YATIRIMCININ DESTEKLENMESİ

Yatırım için cazip alternatifler sunulacak, istihdamın artırılması sağlanacaktır.

 

Proje ile halen 5 bin 500 kişi olan OSB fabrikalarındaki çalışan işçi sayısının, 10 bine yükseltilmesi hedeflenmektedir.

İstihdamın (iş edindirme) geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması, şehirdeki ekonomik hayatın canlanması amacıyla Tokat’ta yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü alt yapı ve teknik destek sağlanacaktır.

 

Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcı çekilmesi çalışmalarına hız verilecek, özellikle tarım, tarımsal sanayi ve turizm sektörüne yönelik yatırımcılar Tokat’a davet edilecek, yatırımlar desteklenecektir.

 

 Bu proje kapsamında ayrıca, şehirdeki hizmet sektörünün sorunlarının (nitelikli eleman yetersizliği gibi) çözümüne yönelik çalışmalar ilgili meslek odalarıyla işbirliği içerisinde yapılacaktır.

 

Bu proje kapsamında çevre iller başta olmak üzere, Ankara, İzmir ve İstanbul’da faaliyet gösteren üretici firmalar, meslek odaları ile yatırımcılar derneği Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer meslek örgütleri ve ilgili STK’larla işbirliği içerisinde ziyaret edilecek ve Tokat’a yatırım yapmak üzere davet edilecektir.

 

Bu amaçla ziyaret edilecek ya da davet edilecek yatırımcı ve girişimcilere verilmek üzere, Tokat’ın tarım, turizm, sanayi ve ticaret dökümü (envanteri) çıkarılacaktır.

 

 

15.   CANLI HAYVAN BORSASI

TOPEKTAŞ ‘tan sonra, hayvancılığa verdiğimiz desteğe bir yenisini daha ekliyoruz.

10 bin metre kare proje alanlı, içinde satış alanları, modern padoklar, çay salonu ve mescitten oluşan sağlıklı ve modern bir Canlı Hayvan Borsası’nı Tokat’a kazandıracağız.

10 bin metre kare üzerinde inşa edeceğimiz canlı hayvan pazarı ile çevre ilçeler ve bölgeye hizmet vereceğiz. Canlı hayvan pazarı tamamlandığında gerek ilimizde, gerekse bölgemizdeki hayvan varlığı artacak ve ilimizdeki ticaret hacmi giderek yükselecektir.

16. İSTİHDAM GARANTİLİ BELEDİYE İŞ ATÖLYELERİ

Girişimcilik kültürü ve istihdamı artırmak için iş atölyeleri

Önemli sorunlarımızdan olan işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması amacına yönelik olarak, vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla Belediye İş Atölyeleri açılacaktır.

Tokat’a ait el sanatlarının yapılması, çeşitli gıdaların işlenmesi belediyemizce yapılan iş atölyelerinde gerçekleştirilerek ve üretilen ürünler markalaştırılarak, yurtiçi ve dışı piyasalarda pazarlanacaktır.

Bu atölyelerle vatandaşlarımızda girişimcilik kültürü ortaya çıkarılacak, girişimcilik ve istihdam olanakları yaratılacak, kentsel ekonomiye katkı sağlanacaktır.

17. KUYUMCULAR ÇARŞISI CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

2016 yılında başlattığımız sokak sağlıklaştırma projesiyle alt yapısı yenilenen, zemin döşemeleri yeniden yapılan, kent mobilyaları ve ışıklandırmasıyla çalışmaları tamamlanan Kuyumcular Çarşısı’nda, tarihi geçmişi de göz önüne alınarak, cephe sağlıklaştırma projesi gerçekleştirilecek ve tek tip tabela uygulamasına geçilecektir.

Proje kapsamında ayrıca koruma amaçlı imar planında belirlediğimiz nitelikli yaya güzergâhlarına ve sokağın belirli noktalarına yönlendirici elemanlar konularak turistlerin, gezi turlarının doğru yönlendirilmesi ve bilgilendirilmesi yapılacaktır.

Proje ile kentsel gelişime ve ticari yaşamın hareketliliğine katkı sağlanacaktır.

18.   YER ALTI ÇARŞISI MODERNİZASYONU PROJESİ

Yer Altı Çarşısı’nda estetik görünüş, rahatlayan ve artan alışveriş imkânı

1988 yılında şehrimizin merkezinde belediyemizce yapılan ve 59 işyerinin bulunduğu Yer Altı Çarşısı, zamanla eski canlılığını ve cazibesini yitirmiştir.

Proje kapsamında, 2 bin 654 metre kare proje alanında, 59 iş yeri yenilenecek ve kafeteryası, sosyal alanları ve çocuk bakım odasıyla vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır.

Hazırladığımız projeyle Yer Altı Çarşısı eski canlılığına yeniden kavuşacak ve şehir merkezindeki ticarete katkı sunmaya devam edecek, şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olacaktır.

 

19.   SULUSOKAK CADDESİ CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Bir açık hava müzesi görünümündeki Sulusokak Sokağı

Tokat’ın önemli tarihi bölgelerinden olan, Selçuklu, Danişmendli ve Osmanlı eserleriyle adeta açık hava müzesi görünümünde olan Sulusokak Caddesi’nde proje kapsamında, bu bölgede bulunan sivil mimari yapıların cephe giydirmeleri yaptırılarak tarihi yapılar tekrar canlandırılacak ve bu mahaldeki ticari faaliyetlerin artırılması sağlanacaktır.

 

20.   BEHZAT (BAĞDAT) CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Tarihte Bağdat Caddesi olarak da nam salan ve bir zamanlar şehrimizin ana ana caddesi durumunda olan Behzat Caddesi’nde cephe sağlıklaştırması yapılacaktır.

Tokat’ın önemli tarihi bölgelerinden birisi olan Behzat Caddesi cephe giydirmeleriyle, yol ve kaldırım düzenlemesiyle, ışıklandırma ve tek tip tabela uygulamasıyla Yüksek Kahve, Behzat Camii, Saat Kulesi, Mevlevihane gibi tarihi mekânlar eşliğinde gün yüzüne çıkarılacak, projenin yansımalarıyla bu bölgedeki ticari hayatın canlanmasına katkı sağlanacaktır.

 

21.   MEYDAN VE MEYDAN YENİ YOL CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Meydan Çarşısına cephe veren işyerlerimiz bölgenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde cephe sağlıklaştırmaları yapılarak dokuyla bütünleştirilecektir.

Proje ile Meydan ve çevresi turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirilecek, söz konusu alanda bulunan esnafımızın ticari faaliyetlerinin artırılmasına katkı sağlanacaktır.

 

22.   TRAKTÖR GALERİCİLERİ SİTESİ

Tarım şehri Tokat’a Traktör Galericileri Sitesi

Tarım şehri olan Tokat’a 20 bin metre kare proje alanlı, traktör galerileri, açık otoparkı ile güvenlik ve danışması olan Traktör Galericiler Sitesi yapılacaktır.

Çünkü tarım şehri olan Tokat’ımız traktör sayısı ile ülkemizde 81 il arasında on üçüncü sıradadır.

Bu da göstermektedir ki, traktör galericilerimizin, çiftçilerimizin tüm seçenekleri bir arada bulabileceği, daha uygun ortamda alışveriş yapabilecekleri, bu anlamda bölgede adından söz ettirecek bir büyük site yapılacak ve gerek çiftçilerimize gerekse bu alandaki ticaret hacmini artışına katkı sağlanacaktır.

23.   HURDACILAR SİTESİ

Geri dönüşümün ilk halkası

Proje ile Tokat’a 15 bin metre kare proje alanlı, iş yerlerinin, açık otoparkın ve depoların bulunduğu sağlıklı bir Hurdacılar Sitesi yapılacaktır.

Geri dönüşümün ilk halkası sayılan hurdacılarımız için verimliliği artıracak, mekânsal olarak işlerini belirli bir ortamda, daha toplu ve düzenli olarak yapabilecekleri bir site önemli gördüğümüz projelerimiz arasında yer almaktadır.

Gerek şehir içindeki, gerekse Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan, olumsuz ve sağlıksız koşullarda faaliyet gösteren hurdacılarımızı bu durumdan kurtaracak, şehir ekonomisine sundukları katkıyı artıracak çevreci bir projeyi hayata geçireceğiz.

 

 

 

 

 

24. MESLEK EDİNDİRME KURSLARI VE KARİYER İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ

Sosyal belediyecilikte de öndeyiz

     Sosyal belediyecilik artık vatandaş odaklı birçok konuyu ele almayı gerektirmektedir. Bu konuların başında da işsizlik ve istihdam sorunu gelmektedir.

     Tokat Belediyesi olarak Meslek Edindirme Kursları ve Kariyer Merkezi açarak, bu merkezlerde gençlerimiz ve dezavantajlı kesimler başta olmak üzere istihdamın artırılmasını sağlayacağız.

Gençlerimizin ve kadınlarımızın çeşitli branşlarda eğitimleri desteklenecek, iş dünyası ile bağlantı kurularak kooperatifler ve diğer yeni iş sahalarıyla gençlerin ve kadınların ekonomiye bütünüyle entegre olmaları sağlanacaktır.

     Özellikle genç nüfusun bilişim başta olmak üzere her alanda bilgi ve becerilerinin artırılması, ilimiz üniversitesi başta olmak üzere, mesleki-teknik okullar, yatırımcı kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarının olanaklarının daha etkin kullanılması yoluyla insan kaynakları geliştirilecektir.

     İş bulamayan, meslek edinememiş, bilgi ve becerilerini açığa çıkarma imkânı bulamamış gençlerin, belediyenin sanayi ve üniversite ile yapacağı işbirliği sonucunda gerçekleştirilen bu kurslarda yeni meslekler öğrenerek iş hayatına atılmaları sağlanacaktır

 

İşçi İşveren Buluşması

     Proje kapsamında işveren ve mesleki eğitim almış kişiyi buluşturarak il genelinde işsizlik oranını en düşük seviyede tutmak amacıyla çalışmalar sürdürülecek, istihdamını desteklemek amacıyla, iş için belediye bünyesinde oluşturulacak «Kariyer Merkezine» başvuruda bulunan vatandaşlar kurumsal firmalarla buluşturulacaktır.

     Buluşmalarda, kurumsal firmaların insan kaynakları personeli ile belediye bünyesinde oluşturulacak «Kariyer Merkezi» ne başvuruda bulunan vatandaşlar bir araya gelecek. Belediye kurumsal firmalar ile koordineli bir şekilde çalışarak, Tokat’ta ikamet eden ve mesleki eğitim almış vatandaşları iş sahibi yapmaya çalışacaktır. Belediye, koordineli bir şekilde çalıştığı firmaların istedikleri sayı ve nitelik doğrultusunda uygun işe uygun personel anlayışı ile işçi ve işvereni bir araya getirecektir.

 

İşsizlik buluşmaları, işsizliğe çözüm eğitimi

 

     İşsizlik hem ekonomik olarak hem de toplumsal anlamda sayısız sorunu beraberinde getirmektedir. Uzun süreli işsizlik; ruhsal sorunları, toplumsal yalnızlaşma, aile olamama gibi sorunları beraberinde getirdiği gibi toplumsal huzursuzluklara da sebep olmaktadır. Bu sebeple proje kapsamında işsizlikle mücadele bizim açımızdan çok önemlidir. Dezavantajlı grupların doğru ve uygun işe girmelerini hedefleyen, ‘İşsizlik Buluşmaları, İşsizliğe Çözüm Eğitimi” alt projesini İŞKUR, Meslek Odaları, özel sektör ve Belediye işbirliğinde hayata geçireceğiz.

 

     Projenin amacı; «çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu” fikrinin işsizlerde oluşmasını sağlamaktır. İşgücü piyasasında dezavantajlı konumda bulunan başta kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizlere; iş arama kanalları bulma, mülakat teknikleri, işveren beklentilerini paylaşarak özgüvenlerini yükseltmek ve gerekli sunum tekniklerini tatbik ederek işsizlerdeki ümitsizliği kırmak hedeflenecek. Eğitime gelen iş arayanların, yeni işlere uyum analizi ve mevcut beceri analizleriyle başlayıp 5 günde özgeçmiş hazırlama, iş görüşmesi teknikleri, ağ geliştirme, telefonla görüşme ve mülakat simülasyonları gibi yeni becerilerin kazandırılmasının sağlanması amaçlanacak. Eğitim sürecinin bir parçası olarak görülen iş gücü piyasasının ne olduğu, iş gücü piyasasının işleyişi içerisinde, bir iş arayanın kendini nasıl konumlandırması gerektiğine dair bakış açısının geliştirilmesi kritik değer olarak görülmektedir. Diğer yandan yapılan eğitimler, iş arayanların geçmiş deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşmalarına olanak verecek nitelikte olmakla birlikte; kulüpteki iş arayanların kendi tecrübelerinden yola çıkarak, iş arama stratejilerini geliştirmelerini ve eylem planlarını uygulayabilmelerini sağlayacaktır.

25.   EL EMEĞİ GÖZ NURU ÇARŞISI

Hanımlar üretecek, ekonomileri güçlenecek

Aile bütçelerine katkı sunulacak, iş ve istihdam alanı oluşturulacak El Emeği Göz Nuru Çarşısı Projesi, 3 bin metre kare proje alanı üzerinde inşa edilecek ve dükkânlar, depolar ve açık otoparktan oluşacaktır.

Hanımların el emeği göz nuru olarak ürettikleri her türlü ürünün alışverişinin yapıldığı bu çarşı, hanımlara ekonomik açıdan katkı sunmayı ve onları ekonomiye katmayı amaçlayan bir projedir.

El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nda dantelden iğne oyasına, örgü işlerinden hediyelik eşyaya, çeyizlik ürünlerden resim tablolarına, erişteden tarhanaya, kuşburnundan üzüm pekmezine, madımaktan pestile kadar birçok el emeği ürün hanımlarımız tarafından vatandaşlarımızın istifadesine sunulacaktır.

 

 

 

TURİZM PROJELERİ

26. Tokat’a Gitmek Gerek Projesi

27. Tarihi Sulusokak Kent Meydanı Projesi

28. Bey Sokağı ve Beyhamam Sokağı Sağlıklaştırma Projesi

29. 600 Badallar ve Hac Dağı Sosyal Tesis Projesi

30. Gıjgıj Şehir Ormanı ve Macera Parkuru

31. Topçam Motokros, Offroad Yarış ve Kamp Alanı ve Aydınca İzci Kampı

32. Yeni Şehir Müzeleri

33. El Sanatları Yaşatma ve Satış Merkezi

34. Omuz Halayı ve Onbeşliler Anıtı

 

 

26. TOKAT’A GİTMEK GEREK PROJESİ

Hedef 1 milyon turist

Gönül ikliminin mimarı Hz. Mevlana “Tokat’a gitmek gerek” derken bu kadim şehrin önemine işaret etmiştir.

Anadolu’daki ilk medrese, ilk Mevlevihane, ilk Türk İslam Camii, “900 yıllık adımda 900 yıllık tarih” deyişiyle özetlediğimiz 32 tarihi eseri bir arada görebileceğiniz Sulusokak Sokağı, bu şehrin kalıcı mühürleridir.

Projeyle, Tokat’ımızda yaşayan insanlarımıza şehir gezileri düzenleyerek yaşadıkları şehri tanımaları, onlarda tarihsel bir bilinç oluşturma ve koruma duygusu kazandırılacaktır.

250 bin kişinin ziyaret ettiği Tokat’ımızdaki ziyaretçi sayısının 1 milyona çıkartılması hedeflenmektedir.

BU amaçla Tokat’ın tanıtımına katkı sağlayacak turizm projeleri hayata geçirilecek, Tokat tanıtım projeleri hayata geçirilecek, sosyal medya ve enformasyon ağı etkin olarak kullanılacaktır.

Söz konusu proje kapsamında, Mevlana’nın “Tokat’a girmek gerek” sözünden hareketle, Tokat’ta her yıl 14 Aralık’ta Şeb-i Arus Etkinliği düzenlenecek ve bu etkinlik geleneksel hale getirilecektir.

 

 

27. TARİHİ SULUSOKAK KENT MEYDANI PROJESİ

Bir açık hava müzesi görünümündeki Sulusokak Sokağı

Tokat’ın önemli tarihi bölgelerinden olan, Selçuklu, Danişmendli ve Osmanlı eserleriyle adeta açık hava müzesi görünümünde olan Sulusokak Sokağı’nda yapılacak Kent Meydanı projesiyle birlikte turizm gelişimine doğrudan etki edecek bir tarih-kültür aksı oluşturulacak ve şehrimize tarihi dokusuyla şekillenen bir meydan kazandırılacaktır.

Proje kapsamında alan, tarihi dokuya uygun bir peyzaj, açık hava müzesi, aydınlatmalar, Mas Güreşi, Mangala, Güneş Saati ile zenginleştirilecektir.

 

 

 

 

 

 

28. BEY SOKAĞI VE BEYHAMAM SOKAĞI SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Beysokak ve Beyhamam Sokağı Osmanlı Dönemi’nden günümüze gelen iki değerli sokaktır.

Sit alanında bulunan bu iki sokak özgün tarihi dokusu bozulmadan korunmuştur. Ancak bakımsızlık ve terk edilme bu iki sokak için tehdit unsurudur.

Günümüzde kendi haline terk edilmiş bu sokaklardaki evler 1986 yılında sadece ön cephe düzeyinde basit bir onarım geçirmiştir.

Söz konusu projemizle bu sokaklarda bulunan tarihi yapıların cephelerinin iyileştirilmesi, yol ve kaldırım düzenlemelerinin yapılması, sokak kaplamalarının, şehir mobilyalarının, aydınlatma elemanlarının mevcut dokuya uygun olacak şekilde yenilenmesi planlanmaktadır.

Bu sokakların geçmişinin ve tarihi dokusunun gelecek kuşaklara aktarılması ve kültürel yaşama ilişkin özelliklerinin şehrin turizmine kazandırılması için bu sokaklarda bulunan yapıların yeniden işlevlendirilerek, mahallin ticari aktivitesinin artırılması da proje kapsamı içinde yer almaktadır.

Tokat’ın tanıtımına da katkı sağlayacak, Osmanlı Dönemi özelliklerini yansıtan 7 hektarlık alandaki Beysokağı 295 metre, Beyhamam Sokağı ise 283 metre uzunluğundadır.

Toplamda 63 adet tescilli sivil mimari yapı örneklerinin bulunduğu Sokak Sağlıklaştırma Projesi yapılarak, turizm gelişimine de katkı sağlanacaktır.

 

29. 600 BADALLAR VE HAC DAĞI SOSYAL TESİS PROJESİ

Bizim için hayat, Tokat

Tokat'ta Ali Paşa Mahallesini, Cemalettin Mahallesine bağlayan ve 102 basamaklı olmasına rağmen halk arasında “Kırkbadallar “olarak bilinen merdivenlerin sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanarak vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur.

Bu kez, Kırkbadallar çalışmasının ikinci etabı da diyebileceğimiz söz konusu proje ile Hac Dağı’na kadar olan kısmında basamaklarımızı devam ettireceğiz.

Bu bölgedeki kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını takiben, Kırkbadallar Hac Dağı’na kadar uzatılacak ve 600 basamak olarak Tokatlının ve turistlerin hizmetine sunulacaktır.

Proje kapsamında Hac Dağı’na yapılacak olan seyir terası, 450 metre kare kafe-restoran, peyzaj alanı, yürüyüş yolları ve otopark alanı ile outdoor turizmini destekleyen önemli bir durak noktası olmayı hedeflemekteyiz.

 

30. GIJGIJ ŞEHİR ORMANI VE MACERA PARKURU

Outdoor (açık hava) turizmde bir ilk

Şehir siluetinin oluşmasında önem arz eden ve şehrimizin sembol yerlerinden birisi olan Gıj Gıj Tepesi’nde 15 bin metre kare proje alanlı, bir Şehir Ormanı ve Macera Parkuru’nu GıjGıj Şehir Ormanı’nda yapacağız.

Proje kapsamında genç nüfusun fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak sportif faaliyetlerde bulunmaları için üniteler oluşturulacaktır.

Yapay görünümlü tırmanma duvarı, serbest düşüş platformu, yüksek ve alçak ip parkuru, zipline hattı örümcek ağı, sallanan lastik ve kütük, akrobat köprü, hemparope (kenevir ipi) yassı ahşap köprü, derin geçiş, zikzak köprü, horizontal köprü, üzengi, sallanan disk, tahterevalli, makaralı geçiş, tuzak ipler ve benzeri parkurlar yer alacaktır.

 

 31. TOPÇAM MOTOKROS, OFFROAD YARIŞ VE KAMP ALANI VE AYDINCA İZCİ KAMPI

Topçam dağı eteklerinde 10 bin metre kara alan üzerinde MOTOKROS ve OFFROAD yarışlarının yapılacağı özel bir parkur ve halka açık kamp alanı kurulacaktır.

Motor sporları içerisinde adrenalin seviyesi yüksek olan ve denge konusunda üstün yetenek isteyen uluslararası motokros ve offroad yarışmaları Topçam Dağında yapılacak olan özel parkurlarda gerçekleştirilecektir.

Proje kapsamında düzenlenecek olan kamp alanı içerisinde yarış parkurları, araç bakım ve park alanları, çadır kurum alanları, kamping alanları, seyir platformları, yürüyüş yolları, lavabo, duşa kabinler, tuvaletler ve Pazar satış alanları bulunacaktır.

Yine proje kapsamında Topçam dağı eteklerinde İzci Kampı kurulacaktır.

İzci Kampı Projesiyle çocuklarımızın psikolojik, fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. İzci kampında verilecek eğitimlerle çocuklarımız milli ve manevi değerlerine bağlı, doğru, temiz, düzenli, disiplinli kaliteli zaman geçirme alışkanlıkları geliştirerek yaşamlarına değer katacaklardır. Kurulacak kamping alanında çocuklarımız, Oryantring, doğa yürüyüşleri, tırmanma, tiyatro, telsizle haberleşme, hayvan bakımı, bisiklet sürme, arama-kurtarma, itfaiye-yangın ve kişisel gelişim etkinliklerine katılacaklardır.

 

32.   YENİ ŞEHİR MÜZELERİ

YENİ ŞEHİR MÜZELERİ PROJESİ

Müzeler ulusların ve insanlığın toplumsal hafızalarıdır

Tokat şehri 6000 yıllık tarihi ve kültürel mirasa sahip, 14 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehirdir. Bu şehrin ve tarihinin bize emaneti olan kültürel varlıkların gelecek nesillere aktarılması şehrin hafızası olan müzelerle mümkündür.

Proje ile Tokat’a 4 adet yeni müze kazandırılacaktır. Bu müzeler;

Taş Eserler Müzesi: Tarihin bize emaneti olan taş eserlerinin bir araya getirildiği, sergilendiği Taş Eserleri Müzesi kurulacaktır.

Hamam Müzesi: Güvenilir insanlar olması nedeniyle hamam işletmelerinin Tokatlılara verildiği hamam ve hamamcılık Kültürünü şehir hafızasına kayıt adına geçmişten geleceğe bir Hamam Müzesi kurulacaktır. Tokat, hamamcılık mesleği ile ünü Osmanlı’dan günümüze taşınan, doğruluk ve sadakat testini başarıyla geçmiş ender bir şehirdir.

Projeyle, Tokat’ta hamam kültürünü yaşatmak, tarihten bugüne hamamlarla ve hamamcı esnafını tanımak, Tokat insanının güvenilir olduğunu yeni nesillere hatırlatmak, tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılması ve korunması bilincini kazandırmak amaçlanmıştır.

Müzeler kültürlerarası iletişim ve etkileşim için eşsiz mekânlardır

Sık Dişini Müzesi: Tarihi Sulusokak çarşısında Osmanlılar Dönemi’nde; 1600 ‘lü yıllarda yaptırılan umumi Sık Dişini Helası belediyemiz tarafından restore edilerek Sık Dişini Müzesi olarak açılacaktır.

Proje ile Tokat’ta helanın bile bir tarihinin olduğu, Tokat’ın insan merkezli şehir kimliğine sahip bir kent olduğunun da bilinmesi amaçlanmaktadır.

Yazma Müzesi: Yazmacılık Osmanlı Dönemi’nde bir süre sadece Tokat’ta yapılan ve geliri Tokat’a tahsis edilen geleneksel el sanatımızdır.

Türünün en güzel örneklerini Tokat’ta veren Yazmacılık sanatının kalıcı olabilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için bir Yazma Müzesi kurulacaktır.

Söz konusu müzede yazmacılığın en güzel örnekleri sergilenirken, ayrıca Yazmacılık sanatının geliştirilmesi ve yeni nesillere aktarılması için usta çırak ilişkilerinin devam ettirildiği uygulamalı eğitim atölyeleri açılacaktır.

 

 33. EL SANATLARI YAŞATMA VE SATIŞ MERKEZİ

Kültür endüstrisi oluşturmada ilk adım…

Bağımsız sanatçıların girişim ve istihdam olanaklarının geliştirilmesine hizmet edecek olan, 2 bin 500 metre kare proje alanlı, 30 adet dükkân, açık otopark ve depoları bulunan bir El Sanatları Yaşatma ve Satış Merkezi yapılacaktır.

Bu proje ile bir taraftan, ilimizde önemli bir ekonomik potansiyele sahip olan el sanatlarının araştırılıp geliştirilmesi, üretilmesi ve pazarlanması sağlanırken, diğer taraftan ilimizin istihdam yaratma alanında ilerlemesi gerçekleştirilecektir.

 

 34.   OMUZ HALAYI VE ONBEŞLİLER ANITI

Kadınlarımız ama özellikle de şehitlerimiz baş tacımızdır

Tokat, birçok alanda örnek gösterilen şehirlerin başında gelmektedir.

Kültür ve sanatın beşiği olan şehrimizde yöremize ait çok sayıda halk oyunumuz bulunmaktadır. Bunlardan birisi de sadece Tokat’a ait olan ve kadınlarımızın baş tacı olduğunu simgeleyen omuz halayımızdır.

Bu kapsamda hem şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacak, hem de turistlerin özgünlük arayışı içinde ilgi duyacağı omuz halayını temsil eden bir anıt inşa edeceğiz.

Yine şehrimizin bir ismi de “15’liler şehri” dir. Şehitlere olan vefamızı her fırsatta ortaya koyan bir belediye olarak, Tokat’tan çeşitli cephelere gönderilen 1315 doğumlu, 15 yaşındaki kınalı kuzuların ve onların yüreği yaralı analarını temsil eden “15’lilerAnıtı” ’nı, Behzat bölgemizdeki Saat Kulesi Parkına inşa edeceğiz.

 

 

 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROEJELERİ

35. Kaledibi Kentsel Dönüşümü ve Sulusokak Kentsel Dönüşüm Alanı

36. İpek Yolu Mahallelerinin İhyası

37. Yeni İmar Alanları Planlaması

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35. KALEDİBİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ VE SULUSOKAK KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI

Şehrimizdeki 4 mahalleyi; Semerkant, Kabe-i Mescit, Cami-i Kebir ve Erenleri etkileyen ve ilgilendiren Kaledibi Kentsel Risk Alanı Bakanlar Kurulu’nca 01.08.2013 tarihinde kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmiştir.

Bu kararla birlikte bölgenin yeniden ele alınması gündeme gelmiştir.

Bu kapsamda Kaledibi ve Sulusokak bölgesinde, Bakanlığımızla birlikte kentsel dönüşüm uygulaması başlatılarak, alanın turizme kazandırılması sağlanacaktır.

Yine söz konusu proje kapsamında riskli alanda kalan tüm yapı malikleriyle görüşmeler yapılarak talepleri alınacak, alınan talepler ve gereklilikler doğrultusunda istimlak, taşıma, takas gibi proje aşamaları belirlenecektir.

Proje ile bölgedeki afet tehlikesinin ortadan kaldırılması için AFAD tarafından hazırlanan proje uygulamaya alınarak bölge güvenli bir ortama kavuşturulacaktır.

 

 

 

36. İPEK YOLU MAHALLELERİNİN İHYASI

İmar ve ihyası planlanan 5 mahalledeki Parsel alanı 512 bin 700 metrekare, toplam mahalle nüfusu 4 bin 583 kişidir. Mahallelerdeki toplam parsel sayısı ise 1210 adettir.

Proje ile İpek Yolu’nun Sulusokak ’ta Sultan Hamamı yanında başlayarak, etkilendiği Erenler, Seyitnecmettin, Cemalettin, Hocaahmet, Akdeğirmen mahalleleri boyunca SGK binası arkasına kadar olan bölümünde, hem tarihi yolun, hem de yol güzergâhındaki mahallelerimizin planları yeniden değerlendirilerek imarı ve ihyası hedeflenmektedir.

Tarihi İpek Yolu’nun ve Bu Güzergâhta Kalan Mahallelerin İhyası Projesi’nde hedeflenen çıktılar ise şunlardır.

❶Ulaşım sisteminin yeniden ele alınarak G.O.P. Bulvarı ile alana hizmet edecek güçlü bir ulaşım ağı oluşturmak,

❷İmar adalarına ulaşımı sağlayacak yeteri kadar servis yolu bağlantısı kurmak ve uygulamaya geçirmek,

❸Düzensiz imar adalarının yeniden ele alınarak, büyüklükleri ve sınırları bakımından topografik yapının el verdiği ölçüde en ideal yapılaşma olanağı sağlayacak yapı adalarının oluşturulmasına sağlamak,

❹Kat adetleri ve emsal değerleri bakımından mevzuatın hâlihazır durumunun jeolojik etütlerinin el verdiği ölçüde sosyal adaleti sağlayacak yapılaşma kriterlerini belirlemek,

❺Alan için gerekli olan sosyal donatı alanlarını (park, spor alanı gibi) plan içerisinde çözüme kavuşturmak,

❻Sosyal donatı alanları ve yolların tamamlanabilmesi ve herkesten eşit oranda kesiti yapılarak bu alanları oluşturabilmek üzere 18 nci madde imar uygulaması yapmak,

❼Alt yapı projelerini hazırlamaktır.

37. YENİ İMAR ALANLARI PLANLAMASI

Proje kapsamında Gezirlik ve Yeşilova Mahallelerinde toplamda 238 ha alanda imar değişikliği ve yeni imar planı yapılması hedeflenmektedir.

Kaleardı Mahallesinde ise 175 ha alanda, Doğancı Bağları Mahallesi Uzun Burun mevkiinde de 17,5 ha alanda tamamı kamulaştırma alanında kalan parsellerde plan değişikliği yapılması hedeflenmektedir.

Yapılacak yeni imar planlarıyla;

❶Fiziki doğal değerler korunarak, geliştirilerek şehir, bölge ve ülke düzeyinde sürdürülebilir kalkınma desteklenecek, yaşam kalitesi yükse, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturulacaktır.

❷Şehrin geleceğinde ihtiyaç duyulacak konut yapımı için çalışma alanları oluşturulacak,

❸Mükemmel bir bütün, mükemmel parçalardan oluşur anlayışıyla, tüm ihtiyaçlarını kendi içerisinde karşılayabilecek yeterliliğe sahip şehir parçaları oluşturmak,

❹Şehrin diğer odak noktaları ile ulaşım bağlantılarını sağlamak hedeflenmektedir.

 

ULAŞIM PROJELERİ

38. Şehiriçi - Çevre Yolu Bağlantılarının Güçlendirilmesi

39. Yeni Bulvarlar ve Köprülü Kavşaklar

40. Otopark Projeleri

41. Toplu Taşımada İyileştirme Projesi

42. Bisiklet Yolları

43. Asansörlü Üst Geçit Projeleri

 

 38. ŞEHİRİÇİ - ÇEVRE YOLU BAĞLANTILARININ GÜÇLENDİRİLMESİ

Ulaşıma çözüm

Şehir içi trafik yükünü hafifletecek bir unsur olarak çevre yolundan yararlanabilmek için, şehir ile olan bağlantılarının sayısını ve var olanların da niteliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Halen Alpgazi Caddesi ve Sulusokak-Erenler üzerinde kurulmuş olan bağlantıların sayısının artırılacaktır(Kemer Köprüsü-Akdeğirmen-Küçük Beybağı bölgesinden). Böylelikle çevreyolu ile bağlantısı olmayan mahallelerin katılım yolu ile bağlantısının sağlanacaktır. Çevreyolu ile şehir merkezimizi bağlayan Erenler caddesinin güçlendirilerek GOP Bulvarına bağlanacaktır.

 

 39. YENİ BULVARLAR VE KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR

Ulaşıma alternatif çözümler

Şehir merkezinde G.O.P Bulvarı ile paralelindeki Behzat Bulvarı üzerinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak ve bu yollara alternatif bulvarlar oluşturmak amacıyla;

1.   Örtmeliönü, Oğulbey mahallelerinin bulunduğu bölgede, şehrin doğu aksında ulaşımını rahatlatacak yeni bir bulvar açılacaktır.

2.   Şehir merkezinden Karşıyaka bölgesine ulaşıma alternatif oluşturan çevre yolu bağlantısının devamında Toptancı Hali’nin bulunduğu alan yönünde yeni bir bulvar açılacak ve sonrasında dağılmayı sağlamak üzere oluşturacağımız akslarla Karşıyaka bölgesinde bir ring yapılması sağlanacaktır.

3. Çevre yolu ve hal bölgesinde açılacak yeni bulvarın mevcut Tokat-Turhal karayolu trafiğini olumsuz etkilememesi için köprülü kavşak yapılması sağlanacaktır.

4. Yazıcıoğlu-Malkayası Camii’nin bulunduğu bölgenin 1.derece kentiçi yol ile bağlantısı sağlanacaktır.

5. Beybağı Mahallesinden yeni çevreyolu bağlantısı açılacaktır.

 

 40. OTOPARK PROJELERİ

Ana ulaşım omurgasında 4 noktada otopark

Tokat Niksar Yolu-Çiçek Petrol arası bölgemiz Tokat’ın ana ulaşım omurgasını oluşturmaktadır.

Alış-veriş merkezleri, kamu kurumları, bankalar ve iş merkezlerinin bulunduğu bölge özel oto ile yapılan ulaşımın yoğun olduğu bir güzergâh durumundadır. Bu durum sürücülerin taşıtlarını söz konusu güzergâh boyunca park etmeleri sonucunu doğurmaktadır.

Mevcut durumda yol üzerinde yapılan yeşillendirme çalışmaları yolun efektif genişliğini azaltarak kapasitesini düşürmekte, bunun sonuncunda da özellikle kent merkezine yakın yerlerde trafik tıkanıklıkları ortaya çıkmaktadır.

Bu anlamda yeni otoparklar yapılması önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Söz konusu güzergâh boyunca 4 noktada otopark alanı oluşturularak, trafik sıkışıklığının azaltılması ve giderilmesi sağlanacaktır.

Proje kapsamına yapılması planlanan otoparklar devreye alındığında, söz konusu güzergâhın kapasitesine uygun kullanımı sağlanacak, böylelikle trafik akış hızı artırılarak, ulaşım sorununa çözüm getirilecektir.

 

41. TOPLU TAŞIMADA İYİLEŞTİRME PROJESİ

Toplu taşımayı özendiriyor, trafik yükünü azaltıyoruz.

Tokat’ta hale 23 adet otobüs hattı ve toplamda 497 km hat uzunluğu bulunmakta ve ortalama 25 bin kişi otobüs hatlarını kullanmaktadır.

Tokat merkezde şehir içi ulaşımın önemli bir kısmı özel araçlarla yapılmakta olup, toplu taşımayı özendirici hamlelerle, trafik yükünün azaltılması ve vatandaşlarımızın özel haller dışında toplu taşımayı kullanması hedeflenmektedir.

Toplu taşımada;

·       Güzergâhların güncellenmesi,

·       Hat sayılarının arttırılması,

·       Hatlar arası aktarma noktaları oluşturulması,

·       Araçların konforunun artırılması,

·       Yolcu kapasitesi daha yüksek modern araçların hatta dâhil edilmesi,

·       Araçların engelli kullanıma uygun hale getirilmesi,

·       Toplu taşımada trafik iletişim merkezi oluşturulması,

Gibi toplu taşımayı bir seçenek haline getirecek önlemlerle trafik yoğunluğunun azaltılması sağlanacaktır.

 

42. BİSİKLET YOLLARI

Ulaşıma sağlıklı çözümler

Gelişimin ve değişimin hızla yaşandığı günümüz koşullarında sosyo-ekonomik nedenler sonucu kentlerde birçok sorun ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlardan birisi de ulaşımdır. Trafik karmaşasının insanlar ve çevre üzerinde bıraktığı olumsuz etkiler düşünüldüğünde sağlıklı bir kentte ulaşıma ilişkin sorunların çözülmesi ve bu amaca hizmet edecek çalışmalar yürütülmesi bir gereklilik haline gelmiştir. Bu gerekliliğin bilinciyle bireylerin ulaşımını kolaylaştırmak, trafik karmaşasını azaltmak, uzun Yeşilırmak şeridinin kullanımını sağlamak, bisiklet yollarının farkına varılmasına sağlayarak bu yolların kullanımını artırmak, bisiklet kullanımıyla spor yapılmasına destek olmak ve çevre kirliliğini azaltmak amacıyla doğal yapıyı koruyan Bisiklet Yolları Projesi hayata geçirilecektir.

Proje kapsamında, aşağıda belirlenen güzergâhlar boyunca ve etaplar halinde bisiklet yolları yapılacaktır.

❶Kanal Tokat Projesi- Gümenek Millet Bahçesi arası -9,5 km

❷Taş Köprü-Dimes Kavşağı arası -2 km

❸Dimes Kavşağı-Üniversite arası- 5,2 km

❹Behzat Bulvarı boyunca- 4,5 km

Projenin diğer bir ayağı da, “Bisiklet Paylaşımı ”dır. Söz konusu proje aynı zamanda gelir sağlayıcı özelliği olan bir projedir.

Avrupa’da birçok ülkede uygulanmakta olan Bisiklet Paylaşımı Projesi ( belirli noktalara konulan bisiklet istasyonları vasıtasıyla, dileyen eden vatandaşlarımızın kartlı sistemle ve uygun bir bedelle bisiklet kullanması) şehrimizde ilk kez bizim tarafımızdan uygulamaya alınacaktır.

 

43. ASANSÖRLÜ ÜST GEÇİT PROJELERİ

Trafik ve yaya yoğunluğu olan Şehitler Parkı önü ve Devlet Hastanesi önünde üst geçitler asansörlü olarak düzenlenecektir.

Özellikle hastane güzergâhından dolayı yayaların sıklıkla kullandığı üst geçitlerin her iki noktasının da karayolu güzergâhı olması ve trafik yoğunluğundan dolayı, engelli vatandaşların ve yaşlıların rahatlıkla kullanabilecekleri asansörler yerleştirilecektir.

 

 ALTYAPI PROJELERİ

44. Dartaş İçme Suyu Barajı Projesi

45. İçme Suyu Hattı Yenileme Projesi

46. Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı Yenileme Projesi

47. Yeni Su Depoları Projesi

48. Modern Asfalt Projesi

 

 44. DARTAŞ İÇME SUYU BARAJI PROJESİ

150 km İçme Suyu Hattı Yenileyeceğiz

Şehrimizin 480 km içme suyu hattı mevcuttur. Söz konusu içme suyu hattımızın % 58 ine karşılık gelen 278 km’lik kısmı gerek bizden önce, gerekse bizim dönemimizde yapılmış ya da yenilenmiştir.

Proje kapsamında, önümüzdeki 10 yılda kalan kısmın bitirilmesini hedeflemekte olup, önümüzdeki 5 yıllık dönemde 150 km içme suyu hattını yenileyeceğiz.

Yine proje kapsamında, Tokat’ımızın yaklaşık 12 km güneydoğusunda, Kartalkaya Deresi üzerinde yer alan Tokat Merkez Dartaş Mehmet Karaca Barajı’nın yapılmasıyla birlikte Tokat’ın içme suyu rezervleri ve niteliği artırılacaktır.

22, 2 milyon metre küp su biriktirme hacmine sahip baraj ile ilimize 10,8 milyon metre küp içme suyu sağlanacaktır.

45.   İÇME SUYU HATTI YENİLEME PROJESİ

480 Km içme suyu hattımız mevcuttur. Mevcut içme suyu hatlarımızın gerek önceki dönemde gerekse bizim dönemimizde 278 Km(%58) lik kısmı hali hazırda yapılmış olup geriye kalan 202 Km(%42) lik kısım ise yapılmayı beklemektedir. Bizde bu doğrultuda önümüzdeki 10 yılda kalan kısmı bitirmeyi hedeflemekteyiz. Önümüzdeki 5 yılda 150 Km içme suyu hattını yenileyeceğiz.

 

46.   KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATTI YENİLEME PROJESİ

Hedefimiz 150 km yağmur suyu hattı yenilemesi ve 145 km kanalizasyon hattı yapmaktır.

495 km’lik kanalizasyon ağına sahip şehrimizde yaptığımız yenileme çalışmaları sayesinde 350 km’lik kısmı sorunsuz çalışmaktadır. Yüzde 30’luk kısmına karşılık gelen 145 km’lik kısmının yenileme çalışmaları ise önümüzde dönemde de devam edecektir.

Halen şehrimize 3 ana arterde yağmur suyu hattı döşenmekle birlikte, küresel ısınma nedeniyle yoğunlaşan yağışlar yağmur suyu hatlarının artırılmasını zorunlu kılmaktadır.

Bu nedenle önümüzdeki çalışma döneminde 10 noktada toplam 50 km yağmur hattı yapmaya devam edeceğiz.

 

47. YENİ SU DEPOLARI PROJESİ

Şehrimizin şehir şebekesine içme suyu sağlamak üzere tam donanımlı yeni depoları yapımı için proje çalışmaları devam etmekte olup, Tokat’ımızın şehir su şebeke hattı yenileme çalışmaları başlamıştır. BU kapsamda ihtiyaç duyulan sayıda ve gerekli koşulların oluştuğu alanlarda yeni su depoları yapılacaktır.

 

48. MODERN ASFALT PROJESİ

250 km modern asfalt döşeyeceğiz

Şehrimizdeki anayollarımız başta olmak üzere, mahallelerimizdeki cadde ve sokakları uluslararası standartlara uygun asfaltla buluşturacağız.

Yapacağımız bu çalışmalarda yol ve yapı malzemelerimizin kalitesini daha da artırmak için modern asfalt laboratuvarı kurulacaktır.

Hizmeti uygun maliyeti gerçekleştirmemize katkı sunacak olan laboratuvarda, en iyi asfaltın en uygun zeminle buluşması sağlanacaktır.

Proje kapsamında önümüzdeki 5 yıllık dönemde şehrimize 250 km modern asfalt yol yapılacaktır.

 

 SOSYAL PROJELER

49. Erenler Mezarlığı Camii ve Cenaze Hizmetleri Binası Projesi

50. Behzat Bilgi Evi

51. Halk Meclisi

52. Çocuk ve Bebek Kütüphanesi

53. Sanal Gerçeklik Evi

54. Mahalle Konakları

55. Muhtarlık Hizmet Binası

 

 49. ERENLER MEZARLIĞI CAMİİ VE CENAZE HİZMETLERİ BİNASI PROJESİ

Hemşehrilerimizin yoğun talepleri dikkate alınarak, Erenler Mezarlığında, 1.750 metre kare proje alanlı, gasilhane, morg, taziye evi, otoparkı ve ilan servisinin bulunduğu cami içerisinde 400 kişinin, avlu ve namazgâhında ise aynı anda 2 bin kişin namaz kılabileceği Erenler Camii inşa edilecektir.

50. BEHZAT BİLGİ EVİ

Yeşilırmak Bilgi Evi’nden sonra 600 m² Proje Alanlı ikinci Bilgi Evini yapıyoruz

Gelişen ve büyüyen şehrimizde çocuklarımızın rahat, huzurlu, güvenli ve yeni eğitim öğretim materyalleri ile donatılmış ikinci Bilgi Evimizi Behzat Bölgesi’nde açarak çocuklarımıza armağan edeceğiz.

 

51. HALK MECLİSİ

İletişim, İstişare, İşbirliği

Şehrin önceliklerinin belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin üretildiği, saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, demokrasi kurallarının işletildiği, ortak akla dayanan uzlaşma kültürünün sergilendiği bir Halk Meclisi kurulacaktır. Proje kapsamında, şehre dair yapacağımız işlerde halkımızın görüş ve önerileri, istek ve taleplerini dikkate alıp, yapılacak işlerle ilgili bir planlama yaparak, hizmet üretmeyi kendimize ilke edineceğiz. Bu bağlamda geniş katılımlı, çok aktörlü, müzakerelere açık, dinamik, disiplinler arası uzmanlıkların dikkate alındığı bir “Tokat Katılımcı Kentsel Planlama Çalıştayı” yapılacaktır.

52. ÇOCUK VE BEBEK KIRAATHANESİ

Bebeklerin ve çocukların büyülü dünyası ile kitapların saf ve temiz arkadaşlığını erken dönemde onlara kazandırmak istiyoruz. Bu anlayıştan yola çıkarak Çocuk ve Bebek Kütüphanesi kuracağız.

İçerisinde danışma hizmeti alabilecekleri, araştırma becerilerini geliştirecekleri kütüphanede, eğitsel grup oyun alanları, bebek ve çocuklar için anne etkinlik alanları, etkileşimli kitap okuma alanları bulanacaktır. Eğitsel grup oyunları, çocuk-anne etkinlik alanları, bebek ve çocuk terapisi, müzik, fen ve doğa oyuncakları, kukla tiyatrosu, orrff aletleri, drama ve uyku eğitimi çalışmalarının yapılacağı kütüphanede erken dönem kütüphane bilinci verilecektir.

 

53. SANAL GERÇEKLİK EVİ

Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim uygulamalarını sanal ortamda yapabilecekleri, şehrin tanıtımına katkı sunabilecekleri, farkındalık oluşturabilecekleri, kültürel, sanatsal ve uzay boyutlu objelerin sanal turlarla gösterimin yapıldığı, 400 metre kare proje alanlı, VR salonları, kafeteryası ve danışması olan Sanal Gerçeklik evi kuracağız.

54. MAHALLE KONAKLARI

Halkımızın taleplerine cevap vermek amacıyla şehrimizin muhtelif yerlerinde açılan 2 adet mahalle konağı mahalle sakinlerimizin ve vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamış açıldıkları tarihten itibaren 20 binden fazla vatandaşımız, bu konaklarda verilen hizmetlerden yararlanmışlardır.

Vatandaşımızın mahalle konakları sayısının artırılması yönündeki talepleri dikkate alınarak, önümüzdeki dönemde de bütçe imkânları dâhilinde, Tokat’a yeni mahalle konakları kazandırılacaktır.

55. MUHTARLIK HİZMET BİNASI

Muhtarlarımız katılımcı demokrasinin önemli bir ayağını oluşturmakla kalmayıp, hem en küçük yerleşim birimlerinin hem de merkezi idarenin vatandaşlara en yakın temsilcileridir. Muhtarlarımızın vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceği, modern ve teknolojik alt yapısıyla hizmet gerekliliklerini karşılayan yaklaşık 50 metre kare büyüklüğünde Muhtarlık Evleri yapacağız.

 

KÜLTÜR ve SANAT PROJELERİ

56. Okuyan Şehir Tokat

57. Hanımlar Kıraathanesi

58. Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri

59. Sanat ve Sanatseverler Parkı

 

 50. OKUYAN ŞEHİR TOKAT

Tokat Belediyesi olarak, “Âlimler konağı, fazıllar yurdu, şairler yatağı” sözü ile tarihe kayıt düşülen bu şehrin önemli bir gündemi de kitap olsun istedik. Düzenlediğimiz Kitap Fuarı ile zenginleştirdiğimiz, değerli şair ve yazarlarla halkımızı buluşturduğumuz Tokat’ımıza yeni bir bakış açısı kazandırarak, Estetik Park Kitaplığı yapacağız. Farklı bir anlayışla tasarlanacak, iki katlı kitaplık ve okuma alanından oluşacak Estetik Park Kitaplığı, kitapseverlerin ve okuma kültürünü yaşatanları hizmetine sunulacaktır.

51. HANIMLAR KIRAATHANESİ

200 m² kapalı 500 ² açık alan

Hem anne, hem eş, hem iş kadını ve aynı zamanda sosyal hayatın yükünü çeken fedakârlık abideleri Hanımlar için Millet Bahçesi içerisinde 200 metre kare kapalı, 500 metre kare açık alanlı, içinde kütüphane ve kafeteryasının bulunduğu bir Hanımlar Kıraathanesi yapılacaktır.

 57. HANIMELİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZLERİ

Tokat’ın 3 ayrı bölgesine açtığımız Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri, hanımlarımızın sosyal, kültürel, meslek edinme ve sportif çalışmalarıyla birer cazibe merkez haline gelmiş, 30 binden fazla hanım bu merkezlerden yararlanmıştır. Hanımlarda gelen yoğun talepler doğrultusunda, Tokat’ın farklı noktalarına yeni Hanımeli Kültür ve Merkezleri açarak, daha fazla sayıda hanımın bu merkezlerden yararlanması sağlanacaktır.

59. SANAT VE SANATSEVERLER PARKI

Tokat çok amaçlı, zengin içerikli, doğal ortamda estetik ve imrenilecek bir sanat ve sanatseverler parkına kavuşacaktır.

Tokat şehri tarihsel süreç içerisinde sanatın, kültürün ve sanatseverlerin durak noktalarından birisi olmuştur.

Kültür, sanat ve medeniyetin Anadolu’daki önemli durak noktalarından birisi olan Tokat’ta, sanat ve kültüre destek sunmak, sanatseverleri sanat çalışmalarıyla buluşturmak amacıyla, resim ve tual alanlarının, amfi tiyatronun, sinema ve açık hava konser alanı ile kafeterya ve dinlenme mekânlarının olduğu Kültür ve Sanat Parkı yapılacaktır.

 ENGELLİ PROJELERİ

60. Engelsiz Yaşam Merkezi

61. Engelsiz Park Projesi

62. Engelli İletişim Merkezi

63. Engelli Kaldırımlar ve Engelli Araç Şarj İstasyonları

64. Bir Gün Değil Her Gün Farkındalık Projesi

 

 60.   ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Engelleri aşacağız

Şehir merkezinde, 3.500 m² kare proje alanlı Engelsiz Yaşam Merkezi

Engelli bireylerin yaşama, korunma ve katılım haklarının geliştirilmesi ile etkin ve üretici insanlar olarak toplumsal hayata uyumlarının sağlanması sosyal devlet olmanın bir göstergesidir.

Proje kapsamında, sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak, dezavantajlı gruplara yönelik olarak farkındalık oluşturmak, engelli istihdamına yönelik yeni projeler geliştirmek, bu vatandaşlarımıza yeni eğitim ve iş fırsatlarının oluşumunu sağlamak, toplumsal duyarlılığı artırmak, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin toplumla bütünleşmesini sağlamak, kaliteli yaşam imkânlarını sunmak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezi inşa edilecektir.

61.   ENGELSİZ PARK PROJESİ

Engelli vatandaşlarımızın kentsel yaşama katılımlarının sağlanması için gerekli sosyal ve mekânsal çalışmaları yapmak, fiziksel çevreye ulaşabilirliklerini kolaylaştırmak sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereğidir. Bu anlayıştan yola çıkarak, proje kapsamında engelli vatandaşlarımız ve ailelerine yönelik olarak, kaliteli zaman geçirecekleri, kendilerini daha özgür ve rahat hissedecekleri, engelli olmayan insanlarla da yan yana olabilecekleri engelsiz park yapılacaktır.

 

62.   ENGELLİ İLETİŞİM MERKEZİ

Dönemimizde başarıyla uygulamaya aldığımız Alo 153 Beyaz Masa birimi vatandaşlarımızla belediyemiz arasında köprü olmak görevini yerine getirmiştir. Yeni dönemde de engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, sağlık, eğitim ve ekonomik bakımdan desteklenmesi, iş ve istihdam taleplerinin alınması, problemlerinin hızla ve etkin biçimde çözülmesi, kendilerine sağlanan haklardan haberdar edilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla belediyemiz Alo 153 Beyaz Masa bünyesinde engelli birimi ve ayrıç bir iletişim hattı açılacaktır.

 

63.   ENGELLİ KALDIRIMLAR VE ENGELLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI

Engellilerin, toplumsal yaşama katılabilmeleri için şehrimizde bulunan kaldırımların yüzde 60 ından fazlası sabit, kaygan olmayan malzemelerle kaplanarak ulaşabilirlik şartlarına uygun hale getirilmiştir. Proje kapsamında engelli vatandaşlarımızın toplumsal alanlara katılımını kolaylaştırmak, ulaşımalarını güven içinde sağlamak için şehrimizde bulunan bütün kaldırımlar engelsiz hale getirilerek, engelsiz kardeşlerimizin yaşamları kolaylaştırılacaktır. Proje kapsamında, akülü araç kullanan engelli vatandaşlarımızın şehir içinde kesintisiz ulaşım imkânlarını sağlamak, yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla, şehrimizde tek noktada bulunan engelli araç şarj istasyonlarının sayısı artırılarak, şehrin farklı noktalarına 5 adet daha araç şarj istasyonu kurulacaktır.

 

64.   BİR GÜN DEĞİL HER GÜN FARKINDALIK PROJESİ

Görevde bulunduğumuz 2014-2019 dönemi boyunca, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıran, temel hak ve özgürlüklerine değer veren, “bir gün değil her gün” onların yanında olan, engelli dostu belediyecilik anlayışıyla hareket ettik. Bu anlayışla yola çıkarak, proje kapsamında, engellilere yönelik farkındalık çalışmalarına belirli gün ve haftalarla sınırlandırmayacak, paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde engellilere yönelik yıl boyunca ve her ay yapacağı etkinliklerle “Bir Gün Değil, Her Gün Farkındalık çalışmalarını gerçekleştirecektir.

 SPOR VE ÇEVRE PROJELERİ

65. Mahalle Spor Tesisleri

66. Gençlik Spor Evleri

67. Sıfır Atık Projesi

68. Tarım Eğitim Parkı

69. Yeşil ve Güvenli Parklar

70. Safari Parkı

71. 100 Bin Fidan Toprakla Buluşuyor

 

 65.   MAHALLE SPOR TESİSLERİ

Spora değer, 14 adet çok amaçlı semt spor sahası

Çok amaçlı mahalle spor tesislerini önümüzdeki dönem de yaparak, sosyal ve sportif alanları artırmaya devam edeceğiz. Mahallerimize basketbol sahaları, futbol sahaları, voleybol sahaları, tenis kortları ve mini golf sahaları yapacağız.

66.   GENÇLİK SPOR EVLERİ

Gençliğin ve geleceğin şehri Tokat’ta 500 metre kare proje alanlı, fitness salonu, danışma odası, kafeterya, bilardo ve masa tenisi bulunan Gençlik Spor Evleri yapacağız.

Söz konusu evleri spor merkezlerinden ayıran sadece mekân kavramı değil, sosyal yaşamlarının da daha kaliteli sürdürülebilmesi fikridir. Gençlik Spor Evlerinde spor salonu, fitness, gros, fit, spor bölümleri, kafeterya, bilardo, masa tenisi, satranç bölümleri gençlerin yararlanmasına sunulacaktır.

 

 67.   SIFIR ATIK PROJESİ

Çöpün altın değerinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisimiz bunun en önemli örneklerinden biri.

Proje kapsamında atıkların belediye binası içerisinde türlerine göre ayrıştırılması için her kata 4'lü ve 2'li geri dönüşüm konteynerleri yerleştirerek, binamızda oluşan cam, kâğıt, plastik, metal, organik ve geri dönüşemeyen atıkları kaynağında ayrı toplayacağız.

Atık yağların ayrı toplanması için de binamızın ana giriş kapısına 2 adet bitkisel atık yağ toplama ünitesi yerleştireceğiz. Bitkisel atık yağlar biyodizel yakıta dönüştürülebildiği için son derece değerli bir atık. Dolayısıyla personelimizin ve vatandaşlarımızın evlerinde biriktirdiği bitkisel atık yağları da toplayarak önemli bir katkı sağlayacağız

 

 68. TARIM EĞİTİM PARKI

Tokat Yeşilırmak’ın suladığı verimli topraklardan oluşan em önemli tarım havzalarından birisidir.

Bu bereketli topraklarda, öğrenci ve yetişkinlere ait hobi bahçelerinin olduğu, uygulamalı tarım eğitimlerinin verildiği, tabiat ve doğa sevgisinin aşılandığı bir Tarım Eğitim Parkı kurulacak ve bu parkta öğrencilere yönelik uygulamalı tarım eğitimleri verilecektir.

Bu parkta uzman ziraat mühendisleri tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler alan çocuklarımız kendi elleri ile yetiştirdikleri ürünleri evlerine götürmenin mutluluğunu yaşarken, üretmenin ne denli meşakkatli ve aynı zamanda ne kadar da mutluluk verici olduğunun farkına varacaklardır.

Proje kapsamında;

❶Şehrimize tarım uygulama parkı kazandırılacaktır.

❷Hobi bahçeleri kurulacaktır.

❸Projeyle bilinçli tarımsal uygulama eğitimi almış bireyler yetiştirilecektir.

❹Model Uygulama laboratuvarı oluşturulacaktır.

❺Bölgemizdeki endemik bitkilerle birlikte zengin flora, sebze meyve taramasına öncülük edilerek yerel arşiv oluşturulacaktır.

❻Tarımsal faaliyette bulunmak isteyen vatandaşlarımızın da yararlanabileceği uygulamalı kurs merkezi haline dönüştürülecektir.

69. YEŞİL VE GÜVENLİ PARKLAR

Güvenli parklar, neşeli çocuklar, huzurlu aileler

Park Alanlarına duyulan yoğun ihtiyaç, park için müsait alanların değerlendirilmesini gerekli kılmaktadır. Bu nedenle, şehir halkının ve çocuklarımızın çevresel yaşamına ve sağlıklarına katkı sağlayacak, çocukların tek başlarına ya da aileleriyle zaman geçirebileceği mekânlar oluşturmayı hedeflenmekteyiz.

Diğer taraftan “Güvenli Parklar, Huzurlu Aileler” anlayışıyla parklarımıza kameralı denetim getirerek çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli şartlarda gelişimlerini sürdürmeyi planlıyoruz.

Bu amaçla, parklarımıza güvenlik kamera sistemleri kurulması çalışmalarına başlayacağız. Böylelikle görüntülerin hem kayıt edilmesi hem de canlı olarak internet üzerinden izlenilebilmesi mümkün olabilecektir.

Bu kapsamda, ilk olarak pilot park olarak seçilen parklarda 4 ayrı noktayı görebilen kamera sistemi ile kurarak güvenliği tesis edecek ve çocuklarını parka oyun oynamak için gönderen ebeveynlerin internet üzerinden bağlanarak canlı olarak çocuklarını izleyebilmesine de olanak sağlayacağız.

 70. SAFARİ PARKI

Doğasının güzelliği sebebiyle Yeşil Tokat olarak anılan şehrimize kazandıracağımız parklarımıza ve millet bahçelerimize, çocuklarımızın hayvanları görerek öğrenmeleri ve tanımaları açısından oldukça faydalı olacak doğada ki birebir ölçüsünde yerleştirilecek hayvanlar ile bir safari ortamı hazırlayarak güzel vakit geçirmeleri sağlanacaktır.

71.   100 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

Daha yeşil bir Tokat için…

Doğal güzelliklerin günden güne kaybolmaya yüz tuttuğu, küresel ısınmanın bir çevre sorununa dönüştüğü günümüzde her türlü çevre sorununun çözümüne katkı sağlamak, içinde yaşadığımız şehrimizin yeşil alan dokusunu artırmak ve gelecek nesillere sağlıklı yaşayacakları ortamlar oluşturmak bizlerin önemli görevleri arasındadır.

Tokat Belediyesi olarak geçtiğimi dönemde 60 bin fidan dikerek yeşil alanlarımızı artırmaya özel bir önem verdik.

Bu kapsamda daha güzel, sağlıklı ve yeşil ortamlar oluşturmak için önümüzdeki dönemde de bu yöndeki çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.

Ağaçlarımızın çocuklarımızın beşiği, yaşlılarımızın bastonu, kâğıdımızın hamuru ve içinde yaşadığımız dünyanın akciğeri olduğunu unutmadan, sağlıkla nefes alabilmek için 100 bin fidanı toprakla buluşturacağız.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Belediye, Eyüp, eoğlu, proje


Haber okunma sayısı: 3687

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ