canlı yayın

KURS UYGULAMASI

16 Eylül 2019 Pazartesi 16:48
kurs-uygulamasi

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şaban CEYLAN, Tokat DYK Kurs uygulamaları için İl MEM e talepte bulunduklarını belirtti

 Destekleme ve yetiştirme kurslarının daha verimli olması açısından Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim müdürlüğümüzün değerli çalışmaları vardır.
 

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şaban CEYLAN, yapmış olduğu açıklamada Yaz kursu uygulamasının, materyallerin Valiliğimiz tarafından verilecek olmasının, öğrenci devamsızlıklarının azaltılmasının, denetlemelerin düzenli olmasının, denemelerin artırılmasının vs. kursların hedefine katkı sağlayacağı kesindir ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları 29/08/2019 Tarih ve 15508138 sayılı yönerge ile Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Etüt Merkezi” uygulamalarının DYK kurslarının muhatapları açısından verimliliği artıracak boyutları olmakla birlikte bugüne kadar sendikamıza gelen bilgilere göre de endişeli olduğumuz hususlar hakkında ivedi değerlendirme yapılması hasıl olmuştur.

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şaban CEYLAN konu ilgili maddeleri şu şekilde açıkladı;

1- İlgili yönerge 5. Maddenin 5. Bendi ‘’ Kurslar Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenen kurs merkezi müdürünün teklifi ve Milli Eğitim Müdürünün onayı ile açılır, belirlenen kurs merkezlerinde bütün sınıf ve ders seviyelerinde kurs açılmasına izin verilmelidir demesine rağmen talep edilen her ders her merkezde açılmamaktadır.
 

2- Öğrencilerin eğitime erişimi hususunda yeterli veri toplanmadan kurs merkezlerinin tayin edilmemesi, öğrencilerin mobilize edildiği her durumun içerdiği risk de dikkate alınarak her okulun istekli öğrencisi ile kursları yürütmesinin önü açılmalıdır.
 

3- Kurslarda görev talep eden öğretmenlerin görevlendirilmesi yönetmeliğin belirttiği usul ve esaslara göre titizlikle yapılmalıdır.
 

4- 5-6. Sınıflarda genel kültür derslerinden de kurs açılması özellikle bursluluk sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin lehine olacaktır.
 

5- 9-10. Sınıflarda kurs açılması TYT sınavları için önemli bir kazanç oluşturacaktır.
 

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şaban CEYLAN belirtilen hususlar üzerinde çalışma yapılması, öngörülen aksaklıkların bu aşamada giderilmesi ve sendikamızın bilgilendirilmesi için gereğininin yapılması için arz ve ricada bulundu.

​​​​​​​​

Haber Kaynağı: YHA



Haber okunma sayısı: 3106

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER